20090826

Minnen och framtiden



Idag var det en mulen och gråtrist dag jag vaknade upp till. Trots det har jag haft en toppenstart på dagen. Jag har bl a hunnit äta en lugn och god frukost samtidigt som jag hann lösa några sodoku, en liten rolig sak jag börjat göra, det är himla trivsamt :) Jag har också gjort plommonsylt nu på morgonkvisten, så nu luktar det ljuvligt i hela hemmet. Alldeles strax ska jag dra på mig stövlar och bege mig till jobbet. Jag ska försöka hinna göra några ärenden på stan också. Jag hoppas bara att jag slipper dra på mig regnkläderna också :) Det är skönt att ibland börja lite senare, man hinner göra så mycket man i vanliga fall inte orkar eller hinner med.

En väldigt spännande sak har också hänt mig och min lilla familj, vi ska flytta! Det är så stort så jag knappt kan tro att det är sant. Till ett mindre hus på landet, bara 500 m från havet. Huset har både en vedeldad spis i köken och en braskamin i vardagsrummet. Trotts att huset är litet, finns det många förråd utomhus, så plats kommer det att finnas gott om, vi är ju trotts allt bara två än så länge. Trädgården är som en liten oas, med vackra ängar som breder ut sig framför. Ett litet hönshus finns också, så till våren kanske det flyttar in en familj till, en tupp med fyra fruntimmer kanske :) Måste bara övertala sambon att det är en väldigt bra idé att skaffa hönor, han blev inte jätte exalterad över idén, konstigt *fniss*.

Nu när sommaren börjar komma till sin ända och hösten närmar sig med stormsteg är det lätt att bli nostalgisk och tänka tillbaka på de underbara dagar vi fick med både sol, bad och härliga utflykter med vänner och familjen. En utflykt som vi gjorde en solig dag var en båttur med Nolhåtten och skepparen Stellan Johansson. Stellan lotsade oss från Hamburgsunds hamn och under tre timmar igenom Bohusläns rika kust samtidigt som han berättade historier och sägner om och kring de platser vi åkte förbi. När vi tre timmar senare kom tillbaka i hamn, blev det fram med den obligatoriska fikakorgen och en mumsig fika på en närliggande strand. Bättre avslut kunde det inte bli på en så redan perfekt dag!

7 kommentarer:

Jannicke sa...

Heisan.
Så koselig å høre fra deg igjen ;o),
og veldig spennende å høre at dere skal flytte ;o).
Håper du holder oss oppdatert på bloggen fremover, huset hørtes jo utrolig herlig ut!!

Fin oppsummering av sommeren.. ja, nå er nok høsten like rundt hjørnet!

Skal si du er effektiv på morgenkvisten!!
Det er en fin tid på døgnet, og jeg er også mest opplagt på den tid av døgnet.

Ha det så godt!
Klem J.

mi-rachel sa...

å så kjekt!
og spennende at dere skal flytte!
hørtes helt herlig ut med et lite hus ved sjøen.
gleder meg til å se:)

Nyanser av vitt sa...

Vad spännande. Ser fram mot fina inredningsbilder från nya huset.
Kram Agneta

Stina sa...

Vad mysigt.Så fina bilder också.:-) Kram

Livet på Vestergård sa...

Vad trevligt att flytta till ett hus så nära havet. Förstår att det blir spännande och att ni ser fram emot det! Ha det så gott!

Mrs. b sa...

Vad spännande med en kommande flytt! 500m från havet låter ju riktigt härligt. Och vedeldad spis låter också sådär härligt mysigt!
Ha en bra lördagkväll!

Millygarden sa...

Hej,
Åh tack för din påhälsning hos mig!
Men så vackra bilder ska bli spännade att se din flytt!

kram Marina