20090522

Äntligen fredag...


... vilket betyder att en underbar helg ligger framför. Jag ska passa på att njuta av helgen till max, genom att ikväll dricka gott vin och äta god kvällsmat tillsammans med en vän som kommer över till mig, tror vi ska hyra någon riktigt bra tjejfilm också. Sambon ska på grabbkväll, tv-spel och pizza :) Något han har konstaterat att han aldrig kommer att bli för stor för, haha, vi får väl se hur det blir med det.

Önskar er alla en underbar helg och passa på och njut av vad helgen har att erbjuda!


20090517

Bland hjältar och blommor


Sitter nu i köket med fönstret på glänt och njuter av den underbara doften av den blommande syrenen utanför samtidigt som jag försöker få lite struktur i mitt uppsatsskrivande inför den kommande inlämningen om lite mindre än två veckor. Ett arbete som ska hålla så hög akademisk standard att jag själv varken förstår vad jag skriver eller läser, hihi, illa :) Men som jag skrev i ett tidigare inlägg så är det kring ett intressant och roligt ämne så jag tror allt det kommer att gå jätte bra.

Bilden ovan är en underbar tvåfärgad ros som jag fick av min pappa på min alldeles egna Linnéadag i veckan, det är så roligt att få spontana gåvor, tack snälla pappa. Den här helgens bukett var också en gåva, fast till sambon som fick den av sin mor på sin födelsedag, vackert får den nu pryda vårt vardagsrumsfönster med sina ljuva färger.

Igår sprang sambon, min far och bror Göteborgsvarvet, 2.1 mil. Alla tre tog sig nöjda i mål trots, skador med benhinnor, hälsenor och influensa. Själv tog jag mig i mål med lite skoskav efter att ha hejat fram min familj och njutit av en mumsig picknick med min kusin vid sidan om loppet. Det lär allt dröja innan jag drar på mig mina joggingskor för att springa ett lopp på två mil, men den tiden lär väl komma den med :) Nu har de någon veckas återhämtning sen börjar laddning och träning inför den svenska klassikern som de planerat att genomföra. En svensk klassiker innebär att de genomför Lidingöloppet som är löpning 3 mil, Vasaloppet, nio mil på skidor, Vätternrundan, 30 mil på cykel och Vansbrosimningen då de simmar 3 km i Västerdalälven. Själv trivs jag bäst vid sidan om alla lopp och hejar fram mina hjältar som genomför dessa bedrifter. Jag är så stolt över dem.

Ha en fortsatt underbar dag!

20090512

anyhow.se


En helt underbar webbutik är anyhow.se, med ett unikt, härligt och personligt sortiment har butiken fångat mitt hjärta. Alla de där detaljerna som gör ett hem personligt och välkomnande, anyhow.se har letat upp pärlorna till våra hem.

Två av mina favoriter är bl a en kudde gjord i linne med den handmålade texten vila, stort plus är att innerkudden ingår. Priset är 189 kr för en vacker och unik kudde. Den andra produkten är charmiga servettringar med texten hej, vem känner sig inte välkommen till bords med texten hej vid sin tallrik, 4 st. för 65 kr.

Bilder: anyhow.se

Mycket nytt har kommit in i butiken, bl a 25 klassiska klädnypor, armatur med tygsladd, 50 gem i skön form & lavendel i lösvikt. Klicka på bilden för att komma direkt till nyheterna!

Bilder: anyhow.se

Missa inte att kika in till Elisabeths härliga blogg LevLivetLeende.

20090508

Livet handlar om val


Fick detta underbara mail av min mamma igår och kände att jag ville dela med mig av det till alla er underbara människor som läser min blogg. Det är en fin liten historia som handlar om att skapa sin egen lycka genom att göra olika val i livet. Skrolla inte ner utan ta er tid att läsa hela, det är det värt.

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga. När någon frågade honom hur han mådde svarade han:

'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.

'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör. Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen..

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.

Jag tog ett djupt andetag och ropade: "Tyngdkraften".

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.

Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.


Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här.....

Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.

....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.

... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.

... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig

... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.

... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.

... och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.


Kram Linnéa

20090505

Tisdag...

... och veckan har kommit igång ordentligt med jobb och plugg, har inga direkta planer framför mig men ibland kan också det vara skönt. Det är mycket i skolan nu, vi går ett rolig men tuff kurs nu om barn och estetik, det är sista kursen innan sommarlovet och jag har snart avklarat första året på lärarprogrammet. Tyvärr blir det inget sommarlov för mig utan jag läser vidare på distans även under sommaren för att samla in fler bra kunskaper inför det kommande läraryrket. Vem har sagt att det behöver vara jobbigt att plugga på stranden :D

Helgen som var, var intensiv men härlig, lördagen tillbringade vi hemma och grillade tillsammans med vänner ute i trädgården. Vi drog ihop till ett långbord och njöt av gott sällskap och god mat tills långt efter solen gått ner och det blev alldeles för kallt att sitta kvar ute. Visar också helgens bukett som jag fick av en kompis, den pryder nu så tjusigt mitt hem, tyvärr tyckte mina små älsklingar (katterna Sia och Maja) lika mycket om blommorna som jag gjorde och har gnagt på dem till min förskräckelse, kan tänka mig att det inte är jätte bra, jag vet ju inte om de är giftiga.

20090501

1:a maj


Vilka härliga dagar vi haft, varmt och soligt, över tjugo grader varmt har det varit idag. Idag har jag strosat runt i shorts och linne, när jag varierat min dag med studier, städning och solande. Igår på Valborgsmässoafton fyllde min mormor år, det firades med god mat och tårta hemma hos henne. Mormor är en riktig bak- och matmormor, hennes gräddtårta är en stor favorit i släkten. Jag har tyvärr aldrig varit mycket av en tårtmänniska men mormors gräddtårta har något speciellt, den är lättsam och inte alls så mäktig som många tårtor kan vara. Godaste är med hemmagjorda tårtbottnar med det går lika bra att köpa färdiga. Använd ekologiska ingredienser, välj gärna svenska äpplen.

Mormor Märtas gräddtårta, 1 tårta

Tårtbotten, 175-200 grader:
3 ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på c a 200 grader.
2. Smörj och bröa en runt form.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet mot slutet av vispningen.
4. Blanda mjöl och bakpulver, rör det försiktigt ner i smeten.
5. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen. Minska ev värmen något mot slutet av gräddningen.

Fyllning:
4-5 äpplen
3-4 bananer
Grädde (efter behov)
Tårtbottnar

1. Mosa bananerna, riv äpplena och rör ner dem i bananerna.
2. Vispa grädde och tillsätt c a 3-4 matskedar i fruktblandningen. Smaka av, smaken ska vara en balans mellan alla ingredienserna.
3. Fördela smeten jämt mellan bottnarna. Avsluta med att garnera tårtan med grädde och valfritt tillbehör.

Lycka är att njuta av en god tårta i solen!