20090921

Kökstankar

Lite förändringar har hänt här på bloggen, med tanke på att vi snart ska flytta kändes det dags för lite förnyelse. Jag hoppar fortfarande runt på små moln inför den kommande flytten, det känns helt overkligt att vi snart ska flytta och så otroligt roligt. Huset vi kommer att flytta till är ett mindre enplanshus med en lagom stor trädgård, på trädgården finns det små bodar och förråd, även ett hönshus. Det ligger på landet, med ängar framför och i närheten av havet vilket är ett stort plus. Huset och trädgården är i gott skick men lite förändringar har vi ändå tänkt att göra inom det närmaste.


Köket är det vi kommer att börja med, Ikea har snygga och bra kökslösningar som inte blir allt för dyra. På bilden: Ikea Faktum med luckor Ädel vit, Domsjö disko med blandaren Elverdam, köksfläkt Luftig och Prägel bänkskiva, allt från Ikea. Assistent från KitchenAid och spis från Smeg, Bagaren och Kocken. Kakel med fasade kanter från CC Höganäs.

20090913

Rönnbärskrans och vinterförberedelser

Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar och hjälpt dem med deras ved. Vi har kapat, burit och staplat från tidig morgon fram till långt in på eftermiddagen, så nu sitter vi med värkande händer och smärtande ryggar och njuter av den sista värmande solen.

Dagen har varit underbar, skinande sol och luften har varit frisk och höstig. Tyvärr har det blåst en hel del, men för vedens skull har det varit exemplariskt. In emellan vedstaplingen passade jag på att göra en rönnbärskrans, jag tycker rönnbär är så vackert. Rönnbär hör verkligen hösten till och det är roligt att ta till vara på de olika årstiderna. Nu hoppas jag bara att den ska hålla sig fin länge, är det någon som vet något bra tips för att bevara rönnbären fina en längre tid så hojta till. Så här gjorde jag kransen:

Jag började med att göra en stomme av ståltråd, för att ge kransen stadga.

För att fästa rönnbären använde jag grön blomsterståltråd, vilket var jättesmidigt.

Det färdiga resultatet.Ha en fortsatt underbar kväll!

20090911

En härlig start på dagen
Att ta till vara på morgonen är något jag älskar, vilket jag säkert skrivit hundratals gånger. Men det är så skönt att inte känna någon stress eller brådska och bara ha möjlighet att ta det lugnt. Idag var en sådan morgon, jag vaknade utvilad innan klockan ringde. Slängde in en maskin tvätt, gjorde i ordning frukost som idag bestod av en smoothie och en kopp te som jag njöt utav tillsammans med nya numret av Allt i hemmet. Smoothie är verkligen något jag rekommenderar alla att att dricka dagligen. Det är enkelt att göra och det går snabbt. Men framförallt är det så nyttigt, frukt innehåller massor med vitaminer och mineraler som skyddar mot sjukdomar, stärker immunförsvaret, ger energi, och vätsketillförsel. Viktigt att tänka på är att undvika socker när du gör en smoothie, ta istället till vara på frukternas sötma. Använd ekologiskt odlade frukter.

Tyvärr är min "lediga" dag full av pluggning. En uppsats som ska skrivas klart och massor med litteratur som måste läsas. Men det känns ändå okej, det är så skönt att de lagt upp schemat så att man har några dagar hemma i veckan för att hinna plugga. För er som undrade läser jag till lärare med inriktning mot fritids, jag är nu inne på mitt andra år och längtar tills jag ska få min examen och få börja jobba igen. Jag jobbade nämligen några år innan jag började plugga som vikarie i skolan, både som klasslärare och fritidspedagog. Tack vare underbara arbetskamrater som pushade (hur det nu stavas) mig att söka är jag snart halvvägs i utbildningen och oj vad fort det går.

Dagens smoothie kallar jag Gyllene smoothie, p g a dess vackra gyllene färg.

1 banan
1/4 ananas
1 apelsin
Färskpressad apelsinjuice
Lite vatten
Isbitar

Skär frukten i mindre bitar och mixa tillsammans med isbitarna, vattnet och juicen till en slät dryck.

20090908

En helt vanlig tisdag
Nu har skolan kommit igång på allvar. Ny klass, ny kurs och oj vad det är ovant att sitta på föreläsningar igen, men hoppas jag snart kommer in i rutinerna. Köpte en del böcker idag som vi ska ha i kursen så nu har jag massor med läsning att se fram emot, skämt åsido.

Gjorde rent mina tekoppar för en stund sedan, något som jag borde gjort för länge sedan men av någon konstig anledning har det inte blivit gjort. Men sagt och gjort, nu är den fula, mörka beläggningen i kopparna endaste ett minne blott. För att få rent kopparna använde jag salt, diskmedel och lite varmt vatten. Som jag sedan försiktigt gnuggade in på koppens insida tills beläggningen försvann.

Ursäkta bildernas dåliga kvalité, fingrade in lite fel inställningar på kameran.