20091126

Längtan till advent

Tänkte passa på att vissa dessa stolar som jag köpte på blocket för ett tag sedan. Tanken är att dem ska målas vita och dynorna ska kläs om i ett grovt linnetyg, jag vill helst ha ett tyg åt det beiga hållet men sambon vill ha ett åt det gråa hållet, så vi får väl se hur det blir. Nu har vi bott i huset i snart tre veckor, tänk vad tiden går fort. Vi börjar sakta men säkert att komma i ordning men vi har fortfarande en del kvar att göra. På söndag vill jag att vi ska vara klara eftersom det då är första advent och jag vill kunna julpyssla så att det blir juligt och mysigt här hemma. Alla planer på kök och renovering kommer vi att lägga på is till nästa år för att kunna njuta av årets sista månad. Julen är för mig en tid med familj och vänner, då vi ska umgås och ha trevlig. Det ska finnas tid att sitta med en bok framför brasan, göra julkort eller baka pepparkakor utan krav på annat som måste göras.

20091121

Efter regn kommer solsken

Idag har det varit en underbar dag med sol och milt väder. Självklart passade jag på att njuta av dagen genom att vara ute och greja i trädgården. Jag har grävt och rensat tills armarna värkt och oj vad roligt det har varit, äntligen kan jag njuta av fina dagar i min alldeles egna trädgård. Jag har så mycket planer och idéer som jag vill förverkliga vilket gör det hela så mycket roligare. Tyvärr är dagarna korta så man får passa på att njuta av ljuset och solen så länge det varar, redan innan halv fyra började solen gå ner bakom grantopparna idag. Nu är det alldeles mörkt ute med undantag från en tunn månskära som skapar hopp i mörkret om morgondagens ljus.
En bok som man kan drömma sig bort i framför en sprakande brasa och en kopp te nu i mörkret är denna underbara bok som är skriven av Sanna Töringe. Alla underbara foton är tagna av Helene Toresdotter. Jag har lånat boken av min mamma men den står högt upp på min vill ha inom det närmaste lista. Jag rekommenderar den varmt till alla er som är trådgårdsintresserade, den är så inspirerade med vackra bilder, härlig text ihop med bra tips och råd för en lyckad trädgård.



"Den vilda ängen, köksträdgården, orangeriträdgården, kryddträdgården med sin röda tegelmur, innergården, gräsmattan med öar av buxbom, dahlior och rosor. Och allra sist den viktigaste baksidan..."
Sanna Töringe

20091117

Ett hus på landet



Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg, vi har haft fullt upp med packning och flytt. Att leva i ett hem fullt av flytt- och bananlåder är inget vidare inspirerande så inlägg har fått vänta. Idag har regnet öst ner här hemma hos oss i vårt lilla hus på landet. I lite över en vecka har vi bott här och vi stortrivs verkligen!

Jag har många planer och projekt jag vill genomföra, men det absolut första vi måste fixa är vattnet som både smakar och luktar äckligt. Men allt är beställt och nu väntar vi bara på leverans och två händiga pappor som ska installera grejerna. Efter det ska vi lägga fokus på köket vilket jag skrivit i tidigare inlägg. Trodde aldrig att det kunde vara så roligt att planera ett kök, det lutar mot vitt och lantligt med inslag av zink. Nu ska vi tända i braskaminen och jag ska njuta av en värmade kopp te tillsammans med en bra bok.