20100824

"Not just like a fairytale"

"Just living is not enough" said the butterfly.
"One must have sunshine, freedom and a little flower."
-Hans Christian Andersson

Härliga tisdag och vilket väder vi har, storm och regn. Det är så befriande när vädrets makter kastar sig över oss, spännande och mäktigt. Idag har jag och Christoffer vår lediga dag tillsammans, väldigt lyxigt att vara lediga tillsammans mitt i veckan. För att utnyttja dagen till max ska vi köpa och sätta upp lister i köket. Vi är inne på allmogelister men eftersom vi har så lågt i tak kan de inte vara för breda eftersom det då kan se dumt ut. Synd tycker jag, eftersom det är så snyggt med breda lister, speciellt golvlister. Önska oss lycka till!

Visste ni att våra vackra fjärilar håller på att bli utrotningshotade. Sedan 1990-talet har antalet dagfjärilar minskat med 70%, orsaken ska vara jordbrukets omdaning. En annan orsak tros även vara högt gräs och buskar som gör att solens strålar inte kommer ner till marken vilket gör att fjärilens larver får svårt att utvecklas. Ni kan läsa mer på svt.se. Detta har jag haft i åtanke under sommaren då jag åkte till blomsterhandeln för att köpa blommor till trädgården, vem vill inte ha ett fjärilsparadis utanför dörren.

3 kommentarer:

anna k. sa...

Visste inte att det stod så illa till med fjärilarna... Bra att du satsat på växter som drar åt sig dem, för de är ju såå ljuvliga!

Lilla huset på prärien sa...

Vilken vacker bild du visar och vad fint du har redigerat! Jag frågade vad det var som fattades dig eftersom du hade haft ont men nu ser jag längre ned att det berodde på operationen du gjorde. *snurrig*. Oavsett är det skönt att du mår bättre! Visa gärna fler bilder på köket!

Kram Jenny

Hem och Lycka sa...

Nää, visste inte att det var så illa med fjärilarna, fy vad tråkigt! Har lavendel härute och det drar ju, ska skaffa mer nästa år så kanske det kan dra lite.

Såg att du inte mår så bra, hoppas du slipper smärtan så småningom, det låter tufft.

Roligt att du hittade lite saker hos oss, hoppas du ska gilla dem!

kram Mia