20101117

Bara vara jag!?

Sedan jag var liten har jag drömt om att skriva en roman. Men tyvärr har jag hindrats att ta steget då jag inte riktigt vågat tro att jag ska klara det. I somras bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och läste en kurs i hur man lär sig skriva historiska romaner. Det var en jätte rolig kurs och jag lärde mig massor. Det som gladde mig mest var att jag fick positiv respons från lärarna och att jag tyckte det var så roligt. Detta gjorde att jag blev mer inspirerad att börja skriva. Så nu, när inspirationen faller in lever jag mig bort i en värld där min hjältinna kämpar för att följa sina drömmar och finna kärleken och lyckan. Spännande va!? Kan inte riktigt fatta min egen lycka, men jag skriver faktiskt på en roman!

Jag upplever mer och mer för varje dag som går att det enda som hindrar oss från att följa våra drömmar är vi själva. Under min uppväxt hade jag ingen bra självkänsla, trots alla förutsättningar att ha det, utan påverkades mycket av vad andra tyckte och tänkte. Idag ser jag detta som bland det värsta vi kan göra mot oss själva, eftersom man då dagligen säger till sig själv att man själv inte duger som den man är. För det gör vi! Vi är alla lika underbara och unika! Det jag skriver, min roman, kanske är jätte dålig, men vad spelar det för roll när jag finner sådan glädje i att skriva den. Detsamma gäller mitt fotande. Jag har alltid varit rädd för att andra ska tycka mina foton är dåliga. Idag kan jag själv känna att jag är bra på att fota men framförallt tycker jag det är roligt vilket är det viktigaste. Jag älskar att foto och därför tänker jag fortsätta att göra det tills jag tröttnar. Bra eller dålig spelar ju ingen roll om man tycker det är roligt.

Ha en fortsatt underbar kväll!
©

9 kommentarer:

Jessica sa...

Helt rätt::): Lotta på Röda Rummet har skrivarträffar med en "riktig" författare, sammanlagt fyra träffar. Vad jag förstår det så är det just hur man skriver, upplägg, språk m.m. som skall tas upp.
Kanske något för dig att vara med på? Ha det gott, kram Jessica

the shed sa...

Det här var det bästa jag hört idag, du är enastående! Go for it girl!!
Så fantastiskt skrivet om ditt mod...
Jag fick en vibb av Trollkarlen från Oz, fråga mig inte varför...nästan rörd...
Kram kram Tina
(pappa har givit mig en gen att bygga o renovera möbler)

Fru Westman sa...

Vilket härligt inlägg - och underbar bild!! :) Du har helt rätt i att man ska tro mer på sig själv och göra det man gillar och mår bra av!

Kram Linda

Tina-Marie sa...

En underbar bild tagen av en underbar dotter.
Kramar
Mamma

Min plats i solen sa...

Vilket underbart inlägg och så tänkvärt. :) Lycka till med skrivandet av din roman och sluta aldrig tro på dig själv. The sky is the limit, glöm aldrig det. :)

Skriv på och ha det så bra!

Kram Lotta

Elisabeth - anyhow.se sa...

You Go Girl!!! Gott att läsa!!!

Anonym sa...

fina ord från en fin tjej.

kramar michaéla

Sofia sa...

Kul att läsa om någon som följer sina drömmar! Sånt är alltid inspirerande.

Och kattnosen är bedårande söt! :) Har ett gäng liknande bilder på våra sötnosar.

Ha en skön kväll!

Lily sa...

Vilken underbar bild!
Så fint du skriver.

Ha det fint
Kram Lily