20100328

Söta detaljer

Eftersom det har regnat så gott som hela dagen idag har jag ägnat mig åt mindre roliga saker som att städa, diska, tvätta och plugga. Men ibland kan också det vara skönt, då man med gott samvete kan vara inne hela dagen och få gjort sånt som man annars gärna drar på.

Jag tycker det är roligt med lite udda och knasiga detaljer i hemmet. Som t ex denna lösgodisburk jag inte kunde motstå eller min söta "mormor"duk jag hittade på loppis, två detaljer som egentligen kanske skär sig jämt emot resten av inredningen. Men är det inte lite det som är charmen, lite knasigt men ändå så helt rätt. Think pink!

Önskar er en fortsatt bra söndagskväll!


20100325

Färg i vår

Photos: Rice

Efter en ovanligt lång och kall vinter börjar snön äntligen smälta och vi kan börja se fram emot varmare tider. Rice sommarkollektion 2010 är fullsprakad med färger som utstrålar sommar, värme och glädje. Snygga textiler blandat med läckra färger i en kombination utöver det vanliga. Gå in på Rice hemsida och inspireras av deras läckra produkter.

www.rice.dk

20100316

Muffinsbak

Idag kommer det att bli en loj hemmadag, jag ska plugga och stöka runt lite här hemma samtidigt som jag njuter av det vackra vädret. I söndags fick vi finbesök i from av våra härliga släktingar. Vi är tre familjer på min mammas sida som gör mycket ihop och vi har alltid så roligt tillsammans. Kvällen till ära bjöd vi på hemmagjord pizza med muffins till fika efteråt.

Jag har gjort några ändringar på receptet som ursprungligen kommer från Leila Lindholms bok, a piece of cake.

Forest Cupcakes, 12 st

3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl bär från skogen, jag använde hallon och blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner det i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
5. Vänd ner bären i smeten.
6. Placera muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll formarna med smet.
7. Grädda i ugnen. Känn med en sticka, när stickan inte bli "kletig" är muffinsarna klara.

Forest frosting

3 dl florsocker
150 g philadelfiaost
1 ½ dl färska lingon + sötad lingonsylt (efter smak)
Färska bär till garnering


1. Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
2. Rör i lingon och lingonsylt.
3. Garnera med färska bär.