20100612

Önskar er alla en härlig helg!


20100609

Komplikationer


Ibland undrar jag varför jag inte valde att utbilda mig till murare eller snickare, eller bara var väldigt händig. Men nu är jag ju varken det ena eller det andra, så när vi skulle börja renovera upp vedspisen i köket var kaos ett faktum. Min tanke var väldigt enkel, ta bort det fula och gör det fint. Snabbt och lätt utan krångel, men självfallet blev det ju inte så. Den enkla proceduren att ta bort det vita, påkastade "kletet" som satt på murstocken runt själva vedspisen blev inte så enkel. Det visade sig att "kletet" var något plastigt och gummiliknande material, som var det enda som höll ihop murbruket ifrån att falla isär. Så när vi väl fått bort det gummiliknande materialet var allt murbruk löst och föll till golvet. Så nu står vi med en söndertrasad och ful murstock och vill inget hellre än att allt bara ska flyta på. Men tänk så fint det kommer att bli när allt är klart!

20100607

Äntligen sommar


Igår lämnade jag in min sista och examinerande uppsats, äntligen kan jag njuta av att sommaren är här. Nu har jag avklarat två år på lärarutbildningen och har då bara ett och ett halvt år kvar, tiden går så fort. Det känns som det var igår jag jobbade som vikarie på olika skolor och var väldigt bestämd med att aldrig sätta mig i skolbänken igen.


Vi har haft underbart väder de senaste dagarna med både sol och värme. I och med varmare väder har jag blivit mer inspirerad att börja träna regelbundet igen. Så imorse tog jag lite extra till vara på morgonen genom att dra på mig joggingskorna och pulsbandet för en liten löprunda. Det var underbart! Världen omkring mig höll på att vakna, fåglarna kvittrade och gräset var fortfarande vått av daggen från natten. Detta är sommar för mig, att ha möjlighet att ta vara på varje stund av dygnet.