20100718

Livets tåg


Kylan har dragit in över vårt lilla hus och sveper in oss med en känslan av en analkande höst. Sommaren känns idag långt borta. Ibland kan jag tycka att tiden går för fort, den forslas fram som ett godståg på räls utan tid till stop. Är det därför det är så viktigt att leva "här och nu"? Att inte leva i det förgångna eller i framtiden. Livets tåg stannar inte och väntar, eller kör snabbare för att vi fortare ska komma till nästa hållplats. För att vi ska ha möjlighet att njuta av det vackra landskapet utanför livets tåg, tror jag det är viktigt att vi inte tar tiden för given. Utan njuter av den eller skapar något av den.


En mysig utflyktsmål är till Orust blommor och njuta av alla pelargoner i pelargonhuset. Gillar du pelargoner kommer du att älska detta ställe. Här fann jag min passion till dessa vackra och unika blommor.

20100704

Bara vara...


När det händer mycket i ens liv inser man hur viktigt det är att ta det lugnt och vila. Att umgås med familj och vänner och bara vara avslappnad och låta allt ha sin tid.

För några veckor sedan gjorde jag en mindre operation, jag skulle vara läkt och smärtfri bara någon dag efter. Nu lite över tre veckor har det inte läkt och jag har så svåra smärtor att jag emellanåt inte orkar med min vardag utan är sängliggande. Läkarna har egentligen inga svar, utan de antar att det beror på en sjukdom som de tror att jag har. Gilla läget och lära sig att leva med en smärtproblematik! Det är tungt att som 23 åring få veta att jag kommer att ha dessa smärtor livet ut eller under en längre tid. Lev här lev nu och att inte ta ut allt i förskott, det jobbar jag med nu. Tänka positivt och inte låta sjukdomen ta över!

I natt och nu på morgonen har regnet öst ner hemma hos oss. Det var verkligen behövligt efter många varma dagar med stekande sol. Så i morse när jag skulle hämta tidningen kändes det som naturen pustade ut och njöt att äntligen få svalka. Friska och fuktiga stod alla växterna och svajade i vinden.