20100831

Färg även i höst


Rice höst- och vinterkollektion 2010 sprakar av färg. Ett sortiment som kommer lysa upp i höst- och vintermörkret. Vem vill inte komma hem till en dörrmatta som den här eller förvara matvaror i ett kök fullt med färggranna brukar.

Rice lockar till färgglada drömmar!

20100827

Köket före renoveringen


Några bilder från hur köket såg ut innan vi började renoverade det. Inte riktigt i vår smak, frågan är om det var i någons smak. Hela köket kändes osammanhängande, utan någon röd tråd. Det var minst tre olika sorters träfanéer, grisrosa väggar, en salig blandning av lister och vitvaror som haft sina bättre dagar. Det fanns ingen glädje i rummet, ingen känsla eller omtanke till inredningen. Därför känns det så underbart nu när vi nästan är klara och vi är så nöjda. Men fortfarande lite kvar att göra så i eftermiddag blir det en tur till Göteborg och Ikea för att byta knoppar och köpa hyllplan. Jag ska beställa strömbrytare och vägguttag och vi är fortfarande på jakt efter lister. Ibland kan det vara påfrestande när man vet exakt hur man vill ha det.

I onsdags var jag på jobbintervju för ett extrajobb, idag får jag veta om jag får det. Pirrigt! Jag hoppas så på att jag får det. Det hade ju varit så roligt!
Ha en fortsatt härlig dag!

20100824

"Not just like a fairytale"

"Just living is not enough" said the butterfly.
"One must have sunshine, freedom and a little flower."
-Hans Christian Andersson

Härliga tisdag och vilket väder vi har, storm och regn. Det är så befriande när vädrets makter kastar sig över oss, spännande och mäktigt. Idag har jag och Christoffer vår lediga dag tillsammans, väldigt lyxigt att vara lediga tillsammans mitt i veckan. För att utnyttja dagen till max ska vi köpa och sätta upp lister i köket. Vi är inne på allmogelister men eftersom vi har så lågt i tak kan de inte vara för breda eftersom det då kan se dumt ut. Synd tycker jag, eftersom det är så snyggt med breda lister, speciellt golvlister. Önska oss lycka till!

Visste ni att våra vackra fjärilar håller på att bli utrotningshotade. Sedan 1990-talet har antalet dagfjärilar minskat med 70%, orsaken ska vara jordbrukets omdaning. En annan orsak tros även vara högt gräs och buskar som gör att solens strålar inte kommer ner till marken vilket gör att fjärilens larver får svårt att utvecklas. Ni kan läsa mer på svt.se. Detta har jag haft i åtanke under sommaren då jag åkte till blomsterhandeln för att köpa blommor till trädgården, vem vill inte ha ett fjärilsparadis utanför dörren.

20100822

Köket börjar bli klart!


Jag mår bra! Äntligen vågar jag själv tro på att jag blivit bättre. Nu kan det gå flera dagar utan att jag har ont, jag orkar leva igen. Nu ser jag fram emot vad hösten har att erbjuda och det med ett leende på läpparna.

Jag måste visa lite bilder från köket som nu i stort sätt är klart. Trots att vi har en del småpill kvar att göra är vi redan jätte nöjda. En stor bonus var det slitna trägolvet vi hittade under laminat och plastmattor. Så snyggt och slitet med både sprickor och spikhål, I love it! Tyvärr blev vi tvugna att lägga in nytt golv i halva köket eftersom ena halvan av golvet bestod av golvspån. Golvet kommer vi att måla grått för att få bort den största skillnaden, trots det kommer man se att det är två olika golv. Men vad gör det, det blir ju en del av charmen.

Tack också för alla fina kommentarer, det värmer så att läsa.