20101028

Torsdagsmat


Nu har jag lämnat in sista uppgiften på den här kursen, vilket känns helt underbart. Äntligen kan jag släppa det värsta plugget och se fram emot nästa kurs och allt spännande vi kommer att lära oss. På menyn idag hade vi passande nog, ärtsoppa och pannkakor. Himla gott och så enkelt att göra. Mätt och god tänkte jag nu koka mig en kopp te och mysa en stund i soffan och göra ingenting. För det tycker jag att jag är värd!

Godaste pannkakorna gör du så här:

9 dl mjölk
3,75 dl mjöl
4 ägg
1 tsk salt
3 msk smält smör

1. Vispa ner mjölet i mjölken tills den blivit klumpfri.
2. Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt sedan salt. Låt stå framme ca 30 min.
3. Smält smöret och häll i det i smeten.
4. Grädda dem tunna, då är de extra goda.!

Ha en fortsatt mysig kväll!
Kram Linnéa

20101025

Ny vecka!


Brukar det vara så här kallt och vintrigt så här "tidigt" på året? Jag kan faktiskt inte komma ihåg hur det var förra året. Mig gör det inget, jag tycker det är härligt när det är kallt och friskt ute. Hellre kyla än regn och blåst som vi haft nu i några dagar. Men något jag inte tycker är lika härligt är när det är 13 grader "varmt" (kallt) inne och man måste ta sig upp ur värmen i sängen för att tassa in i duschen. Brr, vad jag frös! Tjing tjing, nu blir det plugg igen!

Ha en fortsatt trevlig vecka!
kram Linnéa

20101022

BoligLiv

Photo: BoligLiv

BoligLiv är en tidning full av kreativa idéer, färgsprakande bilder och underbara reportage vilket gör den till en stor favorit i tidningshyllan. För mig är inredning något personligt, något som speglar människorna som lever i hemmet. När vänner och bekanta kommer hem till oss vill jag att vårat hem ska spegla våra personligheter, vilka vi är och vilken historia vi bär med oss. BoligLiv är allt detta för mig. En personlig tidning som speglar unika människors stilar och liv. Är ni inte bekanta med tidningen rekommenderar jag er att kika in på deras hemsida, http://www.boligliv.dk/. Här hittar ni massor av inspiration och läckra recept.

Jag har mycket i skolan nu med både exainationer och inlämningar så uppdateringen här på bloggen kommer tyvärr att bli lite glesare. Hoppas ni har överseendet med detta!

Kram Linnéa

20101014

House DoctorNu hjälper inte ens kaffet längre! Idag har det blivit många timmar framför datorn, knattrande på min reflektionsjournal som jag faktiskt tycker börjar arta sig. Många sidor har det blivit, men nu kände jag att det tog slut. Orden, orken, lusten, det bara tog slut! För att släppa plugget en stund kikade jag in på House Doctors hemsida och oj så mycket fint de har. Ibland önskade jag att plånboken var så där oförskämt tjock så att allt fint kunde få följa med mig hem. Kika själva in på House Doctors hemsida för att inspireras av deras underbar sortiment.

Nu ska jag försöka fortsätta plugga en liten stund till. Sen blir det fika med en vän och förhoppningsvis lite shopping!

Ha det gott alla underbara!

20101011

En bild säger mer än tusen ord
Det var en underbar morgon då jag tog dessa kort. Det var alldeles stilla och tyst, det enda som hördes var mina andetag och steg i det daggvåta gräset. Kylan höll fortfarande kvar sitt grepp om skuggan, där solens varma strålar fortfarande inte kommit åt. Det var bara jag som existerade, i en värld där allt var möjligt.

"Njut av dagen idag!"

20101004

Four O'clock


Tänk vad god sömn betyder mycket för oss. Denna helgen har jag haft jätte svårt att sova. Jag har vridit och vänt mig, räknat både får, getter och grisar. Nynnat elefantsången "en elefant balanserade...". Jag har gjort allt det som man ska göra när man inte kan sova men ingenting hjälpte. Hela helgen har jag vandrat likt en sömngångare och varit helt avtrubbad från omvärlden. Så idag blir det tidigt i säng efter lite måndagsmys med kanelbullar och en kopp gott te.

På tal om te så "roffade" jag åt mig några gratis teprover när jag var och handlade sist. Varför är allt som är gratis så roligt?! Four O'clock heter teet och det jag provade var ett vitt chaite som blev en direkt favorit. Väldigt avslappnande och gott med både härlig doft och smak, så jag rekommenderar det varmt. Four O'clock erbjuder ekologiska och rättvismärkta teer som är inspirerade från världens alla kulturer. Äkta råvaror och exotiska kryddblandningar skapar en härlig smakupplevelse och blir en favorit i tehyllan.