20101129

Fira julen tillsammans med IKEA!

Photos: IKEA

Igår var det första advent och i många hem tändes det första ljuset på adventsljusstaken. Nu börjar nedräkningen, 4-3-2-1 och julafton är snart här. Jag har börjat fnurla lite på julklappar, många är säkert redan klara, andra kanske vill vänta ytterligare några veckor till. För mig ska det i år inte bli några sistaminuten julklappar. Det ska vara klappat och klart sista veckan, det är iaf vad jag hade tänkt, sen hur det går med det är en helt annan sak. Eftersom vi i år kommer fira julen tillsammans med min familj och släkt, blir det många julklappar. Därför har tankeverksamheten dragit igång på högvarv. Ska jag skapa något kreativt själv eller köpta något nytt? Det är ju alltid roligt med något hemmagjort, kanske något smakfullt?

Ni har väl inte missat IKEAS (IKEA social initiative) mjukdjurskampanj som fram till den 23 december donerar tio kronor för varje mjukdjur och barnbok som säljs på IKEAS varuhus till Unicef och Rädda barnen. Mjukdjurskampanjen kommer att hjälpa Unicef och Rädda barnen att starta nya projekt i 22 länder. Sedan 2003 då den årliga mjukdjurskanpanjen startades har det samlats in totalt 238 miljoner kronor, vilket hittills hjälpt ca åtta miljoner barn. I år hoppas IKEA på att samla in 100 miljoner extra samtidigt som de vill öka medvetenheten om vikten av barns utbildning. Vill ni läsa mer om kampanjen, gå in på IKEAS hemsida eller klicka här. Så har ni svårt att komma på den perfekta klappen till dem små i familjen/släkten, köp då ett gossedjur eller en barnbok och hjälp Ikea att skapa en bättre framtid för så många barn.

20101124

Adventsinspiration



Idag är det på dagen exakt en månad kvar till julafton. Tänk, snart sitter vi uppkrupna i sängen på julaftons morgon och öppnar de första julklapparna. Julen betyder massor för mig, det är mer än pynt, god mat och klappar. Det är mysiga traditioner tillsammans med familj och släkt, glädjen att vara tillsammans, längtan och alla förväntningar och känslan av vara en del av gemenskapen. I år vill jag inte känna någon press över allt som måste göras eller köpas, utan jag vill kunna ta allt som det kommer och njuta av allt underbart julen har att erbjuda. Kommer det att gå? Svaret beror nog mycket på vem jag frågar men själv tror jag att det går. Julen blir ju inget annat än vad man gör den till!

Till helgen åker julpyntet upp hemma hos oss. Årets pynt kommer bli en salig blandning av det mesta, allt från det enkla nordiska med inslag från naturen, till det mer glittriga i glada, lite galna färger. Från början hade jag tänkt att fokusera mer på en klassisk jul med inslag av svart och zink men väl ute i butikerna släppte jag allt och bestämde mig för att inreda helt utan hämningar.

Ha det gott! Kram

20101121

Stilla...

Det har varit en händelserik men ändå stilla helg för oss, som vi till största del spenderat tillsammans med vänner och familj. Nu ska batterierna laddas för en ny och spännande vecka! På måndag (imorgon) ska jag försöka dra igång min träning igen efter x-antal veckors (månaders, års?!) vila. Önska mig lycka till för det lär jag behöva! Vill också säga stort tack till alla underbara som kommenterar mina inlägg. Jag blir så glad och uppskattar det så mycket! Tack även till alla ni andra som troget läser min blogg.

Önskar er en underbar start på nya veckan! kram

20101117

Bara vara jag!?

Sedan jag var liten har jag drömt om att skriva en roman. Men tyvärr har jag hindrats att ta steget då jag inte riktigt vågat tro att jag ska klara det. I somras bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och läste en kurs i hur man lär sig skriva historiska romaner. Det var en jätte rolig kurs och jag lärde mig massor. Det som gladde mig mest var att jag fick positiv respons från lärarna och att jag tyckte det var så roligt. Detta gjorde att jag blev mer inspirerad att börja skriva. Så nu, när inspirationen faller in lever jag mig bort i en värld där min hjältinna kämpar för att följa sina drömmar och finna kärleken och lyckan. Spännande va!? Kan inte riktigt fatta min egen lycka, men jag skriver faktiskt på en roman!

Jag upplever mer och mer för varje dag som går att det enda som hindrar oss från att följa våra drömmar är vi själva. Under min uppväxt hade jag ingen bra självkänsla, trots alla förutsättningar att ha det, utan påverkades mycket av vad andra tyckte och tänkte. Idag ser jag detta som bland det värsta vi kan göra mot oss själva, eftersom man då dagligen säger till sig själv att man själv inte duger som den man är. För det gör vi! Vi är alla lika underbara och unika! Det jag skriver, min roman, kanske är jätte dålig, men vad spelar det för roll när jag finner sådan glädje i att skriva den. Detsamma gäller mitt fotande. Jag har alltid varit rädd för att andra ska tycka mina foton är dåliga. Idag kan jag själv känna att jag är bra på att fota men framförallt tycker jag det är roligt vilket är det viktigaste. Jag älskar att foto och därför tänker jag fortsätta att göra det tills jag tröttnar. Bra eller dålig spelar ju ingen roll om man tycker det är roligt.

Ha en fortsatt underbar kväll!
©

20101116

Kontraster i köket


Svart och vitt går som en röd tråd hemma hos oss. Vårt kök går helt i svart och vitt med svart vit rutigt golv, vita luckor och väggar och svart bänkskiva. Mycket svart och mycket vitt! :) Gillar den tydliga kontrasten mellan det ljusa och mörka. En "färg"kombination som legat mig varm om hjärtat i många år.

Dagen idag kommer att bestå av mycket plugg, jag ska även försöka hinna måla en strykning på våra hyllplan som någon gång ska bli klara och sättas upp i köket. Sen blir det jobb till sena kvällen, kvart över åtta slutar jag så efter det hinns det inte mycket mer med än att äta och slappa en stund framför tven.

Jag önskar er alla en underbar dag!

20101114

Tankar kring advent


Söndagens inspirationsbild bjuder idag Chris Everard på som jag skrev om i inlägget innan. Snart är det jul, tiden går så fort. Nu är det bara två veckor kvar till första advent. Känns som om det var igår vi klippte gräset och gick runt i shorts. För mig är julen den bästa och mysigaste högtiden. Jag längtar så till första advent då jag ska rota reda på alla kartonger med texten "Julsaker" slarvigt skrivet på. Att inte plocka fram julen innan första advent har vi haft som tradition i min familj, vilket jag tycker är toppen. Då hinner man aldrig tröttna på julen innan julafton.

Idag är det våra pappors alldeles egna dag. Vi kommer att fira min pappa med söndagsmiddag och en liten gåva. Min pappa betyder enormt mycket för mig, han är den bästa som alltid ställer upp och ger hjälp och stöd när det behövs. Älskar dig så mycket! ©

20101111

Dagens inspiratör...


...är kreativa och duktiga Chris Everard som tar fantastiska och levande inredningsbilder. Färger, material och stilar som tillsammans skapar en unik och kreativ stil. Den jätte snygga klädhängaren och de fina tolixstolarna hade gärna fått flytta in hos mig. Jag älskar att bli inspirerad av olika inredningstidningar, fotografer och bloggar. Vilket jag tror är oerhört viktigt, för att genom att bli inspirerad håller vi vår egen stil kreativ och levande.

Ha en fortsatt underbar dag!
Kram

20101108

En hälsning från sängkanten

Idag har det inte blivit mycket gjort för mig eftersom jag legat nerbäddad i migrän. Jag försökte in i det sista att ta mig till skolan och kursintroduktionen men idag vann tyvärr migränen. Så nu har jag precis vaknat och tänkte jag skulle försöka göra något annat en stund än ligga i sängen och må dåligt. Igår hade vi gäster hemma på söndagsmiddag, hela min familj (mamma, pappa, min bror och hans sambo) samt hennes föräldrar som är på besök här på västkusten. Middagen blev riktigt lyckad med Hasselbackpotatis, eller "hackebackpotatis" som jag kallade det när jag var mindre, örtmarinerad entrecote och rödvinssås. Till efterrätt gjorde vi en hemlagad mousse med hallon och krossade italienska skorpor. Mums!

Måste ju visa några bilder på vårt nya, fina kök. Vi är jätte nöjda och det känns så skönt att äntligen ha ett kök som man planerat själv. Det är en helt annan upplevelse att inreda och pyssla i köket nu jämfört med tidigare. Mina fin-fina lampor har också fått komma upp som jag inhandalde på Clas Ohlson för halva priset, endast 100kr gav jag för båda och dem är ju så snygga. Dock rynkade båda papporna på näsan, detta tyckte de inte var helt okej. Arbetslampor i köket! Hmm, de tyckte nog att jag blivit knäppare än vanligt. Fast de börjar nog vänja sig, nu är det mest suckar och pustar jag hör när jag frågar om hjälp och blinkar lite med ögonen. En gång fick jag höra väldigt kärleksfullt från min svärfar "du är helt störd Linnéa, vet du det?". Haha, som sagt de börjar nog vänja sig vid det här laget. Nu blir det sängläge igen för mig. Förhoppningsvis känner jag mig bättre ikväll för då har favoritbutiken Två Fröknar adventsmys och det vill jag inte missa.

Ha en fortsatt underbar och solig dag!
kram Linnéa

20101104

HKliving

Photos: hkliving.nl

HKliving är ett nederländskt varumärke som gjorde sin Sverigepremier på Formexmässan i år . Med enkla basfärger, en industriell elegans och en fin sliten känsla blev HKliving snabbt en stor favorit hos mig. Inredning i en rustig, lantlig och industriell stil med färger i vitt, grått och svart passar HKliving i alla hem och skapar en hemtrevlig och personlig atmosfär. Kika in på deras blogg eller hemsida för att få mer inspiration.