20101223

Dan före dopparedan!


Imorgon smäller det, den stora dagen som vi så länge väntat på. Jag vill önska er alla en riktigt god jul med massor av klappar, god mat och julgodis. Njut av ledig tid tillsammans med dem ni älskar och släpp alla måsten och krav. Själv ska jag passa på att mysa extra mycket med Christoffer, äta massor av godsaker och längta efter att få öppna alla julklappar. Jag vill också tacka alla som tar sig tid att läsa min blogg. Ni är alla så underbara och ger mig sådan glädje!

God Jul!


20101221

Sötaste flugsvamparna


Dessa söta flugsvampar köpte jag på Ica Maxi för under 100-lappen för några dagar sedan. Det var kärlek och ha begär så fort jag såg dem. Nu pryder de så fint en av mina minigranar men kommer snart att få flytta till en större boning då den stora granen ska kläs, vilket antagligen kommer att bli sent ikväll efter jobbet. Längtar, så hoppas det blir en lugn jobb-dag så jag fortfarande har ork när jag kommer hem. Alla andra år har vi klätt granen dagen innan julafton, men tror inte jag klarar vänta tills dess i år.

Ha en fortsatt härlig dag!


20101219

Årets julkalender



Underbara fjärde advent! Jag kan inte riktigt släppa att tiden går så fort, dagarna bara springer iväg! Men så härligt det är! Julhysteri och snökaos, kan inte bli mycket bättre :) Idag ska vi, tillsammans med min bror och hans sambo, hem till mor och far för att julbaka och äta söndagsmiddag. Men innan det ska vi köpa gran, en till oss och en till mamma och pappa. Vi får se om det finns någon som kommer passa min mor i smaken. Dessa direktiv har jag fått: kraftiga grenar, den ska vara tät, ungefär lika lång som Christoffer och det får absolut inte vara en blå gran och jag som trodde granar var gröna :) Älskade mor du ska få den näst finaste gran jag hittar, för min måste ju vara den finaste förstås!

Varje år någon vecka innan jul samlas vi, några familjer från mammas sida och gör julgodis tillsammans, i går var vi hemma hos oss. Det slog mig att om och när vi i framtiden planerar att köpa eller bygga ett större hus, måste huset vara anpassat till släkten. Det måste finnas plats för ett matsalsbord för minst 16 personer, stor och rymlig soffgrupp, rymligt kök med köksö och mycket bänkytor. Helst två av allt, två spisar, två hoar, två diskmaskiner.... Haha, men det tror jag inte blir aktuellt men tänk vad smidigt allt blivit en gång om året iaf.

Några bilder på vår kalenderbjörk, inte många paket kvar nu. Dagens nr19 innehöll två bingolotter. Vi får se om vi vinner något ikväll!

Önskar er alla en mysig fjärde advent!

20101216

Du kan göra skillnad!


Photos: unicef

Enligt unicef dör 22 000 barn varje dag av sådan som går att bota med rätt resurser! Jag har valt att i år ge bort julklappar som räddar och förbättrar barns liv. Detta kan alla göra! Kan man få en finare julklapp än den med vetskapen om att man kan ha räddat flera barns liv? I unicefs gåvoshop kan man köpa olika fältprodukter som hjälper och räddar liv, t ex vaccin, vätskeersättning, myggnät, en cykel eller en fyrhjulsdriven jeep. Produkterna skickas sedan till dem barnen som behöver produkterna mest. Det är inga symboliska produkter utan det är riktiga produkter som skickas med olika transportmedel beroende på geografiskt läge, situation och hur bråttom det är - allt för att nå fram till barnen.

Ge bort en gåva i jul som räddar och förbättrar barns liv!


Följ min blogg med bloglovin

20101212

Tredje söndagen i advent


Hoppas ni haft en härlig helg! Själv har jag haft en rolig men fullspäckad helg med jobb och andra roligheter. Bl a mingel och bowling med jobbet. Det blev en trevlig kväll med god mat och härliga människor! Dock hade bowlingen kunnat gå lite bättre. Inte en enda strike!?! Det måste ju varit något fel på banan! :) Idag tänder vi tredje ljuset, nu är det bara ett ljus kvar innan vi börjar räkna ner, dan före dan före dopparedan!

Önskar er alla en fin start på nya veckan!
kram Linnéa

20101210

Äntligen fredag...








... och bara två veckor kvar till julafton. Jag har sagt det tidigare och säger det igen, tänk vad tiden går fort! Men det är ju så det är och inget vi kan göra något åt, så lika bra att njuta av det vi har och inte längta efter tiden vi inte har. Jag är både glad och tacksam att vi idag bor på landet och att på ett så enkelt sätt kunna njuta av naturens vackra skiftningar. Trots att det var så mycket enklare att bo i lägenhet och att mycket är jobbigare och krångligare att bo i hus, som t ex att det är så dåligt isolerat eller att varmvattenberedaren slutar fungera när det är -20 grader ute, kan inget jämföras med att bara öppna dörren till allt det vackra eller friheten huset för med sig. I morse knarrade det så härligt under fötterna när jag hämtade tidningen, det var inget jag kunde njuta av tidigare. Så nu sitter jag och värmer mig framför brasan innan jag ska göra mig iordning för skola och seminarie.

Bilderna ovan tog jag för några dagar sedan, innan den sista snön kom. Ljuset var så vackert, precis innan skymning och jag var bara tvungen att försöka föreviga det. Jag kanske var ute runt en timme och man märker så tydligt hur fort det mörknar.

Hoppas ni alla får en underbar dag!

20101207

Fönsterglimtar

Blev en lite paus här på bloggen, ingen planerad sådan men ibland behövs det. Jag kan ibland känna att det blir för fullt. Som en överfull säck där grejerna i, hela tiden ramlar utanför och hur mycket man än försöker att plocka tillbaka dem fortsätter de att ramla ut. Nu blev jag tvungen att plocka ur lite för att kunna knyta ihop säcken och det känns redan lättare och bättre. För visst är vardagen till för att njutas av! Eller hur?!

Tisdagens tema på fabriken är idag julfönster. Roligt tycker jag! Här kan man låta fantasin flöda fritt. I mina fönster blandas nytt och gammalt, glatt och grått. Min fina uggla kommer från Åhlens och jag blir lika glad varje gång jag ser den. Ni har väl inte missat alla fina julgrans"kulor" som Åhlens har, det finaste sortimentet på "kulor" om ni frågar mig. Glad är jag också i min söta lilla älg som följt med oss några år. Söta detaljer som man blir glad av är viktiga i hemmet!

Ha nu en fortsatt underbar kväll!