20110105

Jag lever!?!

Efter en och en halv vecka är jag äntligen på benen. Både jag och Christoffer avslutade nämligen det gamla året och välkomnade det nya 2011 med var sin kraftig influensa. Influensa är verkligen en av de värsta sjukdomar man kan få inom benämningen "vanliga åkommor". Helt klart en nära döden upplevelse! Jag tror jag ska dö varje gång! Men jag lever fortfarande och äntligen kan jag börja leva min vardag normalt igen. Nu kommer det inte bli nyponsoppa eller a-fil på bra länge hemma hos oss, det är då ett som är säkert. Jag hann njuta lite av det vackra väder vi hade under julen innan jag insjuknade på annandag jul. Massor med snö, kallt som bara den och strålande sol. Det var längesen, jag minns det i alla fall inte, som vi hade så vackert väder under julafton och juldagen. Hoppas ni hade lika fint hemma hos er!

Det kommer inte att bli några bestämda löften eller planer inför det nya året, 2011. Varför jag valt att inte ha det beror helt enkelt på sjukdomen jag fick förra året. Jag ville så mycket och hade så många planer som jag inte klarade av att genomföra eftersom jag blev sjuk. Jag trodde aldrig att jag skulle bli frisk, fick kämpa för att se ljuset i tunnelns slut. Sådant som från början var tänkt att vara roliga planer blev till måsten och krav. Allt blev till en ond cirkel med ångest och dåligt samvete. Så vill jag inte att det nya året ska bli. Blir jag sjuk igen, då får jag bli det men då ska inga måsten hänga över mig. Jag tänker börja det nya året med att må bra (trots jobbig influensa). Så bra jag kan må efter min förmåga och det räcker ju. Ska jag vara ärlig är jag faktiskt glad att förra året är över nu, för det betyder att jag tog mig igenom sjukdomen och all smärta och att jag idag kan skrika rakt ut att jag mår bra och att jag inte alls har lika ont längre. Jag vågar blicka framåt och se fram emot 2011 med en enorm spänning. För jag har ingen aning vad detta nya år kommer att bära med sig och det är så det ska vara. Inga måsten och inga krav utan jag möter det nya året med stor spänning och nyfikenhet.

2 kommentarer:

the shed sa...

Välkommen tillbaka, kul att höra av dig. Ja, vad detta året för med sig får vi se, hoppas du får vara frisk och fortsätta inspirera här på bloggen. Fint skrivet av dig...

Kram Tina

Min plats i solen sa...

Hej Linnéa!

Usch, vad trist att åka på influensa. Era stackare! Skönt att höra att ni är ute på andra sidan nu och mår bra. Förhoppningsvis har ni fått er dos av sjukdom och elände för detta år och kan njuta av resterande månader.

Jag förstår dina tankar kring det där med nyårslöften. När jag small in i väggen fanns det bara en enda sak som gällde för mig - att ta mig genom dagen och bli frisk. Allt annat fick vänta. Som min kära vän sa så klokt i slutet av hennes cancersjukdom: "För den som är sjuk finns det bara en enda önskan - att bli frisk.". Så rätt hon hade!

Det värmer gott att höra att du mår bra idag Linnéa och jag hoppas att du kommer att få ett friskt och inspirerande 2011.

Sköt om dig och ha en fin helg!

Kram Lotta