20110120

Sovrumstankar


Photos: 1.Birgitta Wolfgang Drejer/ sistersagency.com, 2. GRANIT, 3. Birgitta Wolfgang Drejer/ sistersagency.com, 4. IKEA, 5. Birgitta Wolfgang Drejer/ sistersagency.com, 6. GRANIT.

Vi har börjat planera för en sovrumsrenovering och det verkligen kryper i fingrarna på mig på att få sätta igång. Men enligt Christoffer, den klokare delen i vårt samboskap måste vi vänta tills vi fått lite ordning kaoset i arbetsrummett. Vi har nämligen ett sånt där rum som vi själva kallar "rummet som gud glömde". (Hoppas nu ingen tar illa vid sig att jag skriver så). Rummet är en enda röra, ett svart hål som man låtsas att man inte har. Allt det där vi inte vet var vi ska göra av, trycker vi in i detta stackars rum. Egentligen är detta kanske något som man INTE skriver på sin blogg, men vi har alla vår akilleshäl och detta är min. Enligt Christoffer är jag kaoset personifierat, hmm, det låter ju inte alls bra! Men jag erkänner, jag är låångt ifrån perfekt i den benämningen att allt står på sin plats och att det alltid är rent och fint... osv osv. Nu är det ju också så att vi flyttade till ett hus som var mindre än vår lägenhet och med dubbelt så lite förvaringsutrymmen, så kaos stod ganska högt på listan i vad komma skall. Men jag ska inte gnälla, vi har det jätte mysigt i vår lilla stuga på landet. Från början hade vi planerat att renovera arbetsrummet först men vi insåg att en bra klädförvaring stod högre upp på listan än ett fint arbetsrum eftersom jag och Christoffer delar på en garderob. Vilket vem som helst kan förstå att det inte funkar!?!

När man planerar att renovera något rum så finns det inget bättre eller roligare än att få massor av härlig inspiration i denna underbara internetvärld. Jag gillar verkligen dessa ljusa, luftiga och samtidigt lite fräcka sovrum från Sisters Agency. I och med att vårt sovrum är ett litet rum med lågt i tag, vill jag ha det ljust. Massor med vitt! Men också med lite mörka inslag, som absolut inte får ta över det ljusa. För att öppna upp ytterligare funderar vi på att ha en öppen klädförvaring med ett tunt, "lätt" tyg framför och jag gillar Ikeas variant. Allra helst hade jag velat ha en gammal, rostig och ruffig klädförvaring men det var inte så lätt att hitta. Någon som har?!? ;D

Ha nu en fortsatt underbar kväll!
Kram Linnéa

7 kommentarer:

the shed sa...

Hej Linnéa, härliga sovrumsbilder. Jag är helt inne på svart/vita bilder på väggen- får nog fixa det i arbetsrummet. Rislampor och detaljer från Granit, kan jag också tänka mig. Kanske kan du pröva inne hos Butik Sophie efter en klädställning, hon har det mesta. Eller NinaVintage..lycka till!

KRAM Tina

Maria sa...

Haha, jag förstå precis hur det är. Nu har vi ju för tillfället inget rum som fungerar till såndär "allförvaring" men garderober och lådor fungerar lika bra för min del också. (något som upprör min mycket ordningsamma sambo).

Sovrumsinspirationen är underbar! Älskar det krispigt vita. Just nu är vårt sovrum bara halvklart och det tor jag att det kommer att förbli eftersom vi nog flyttar inom en ganska snar framtid.

Ha en fortsatt fin kväll!
Kram Maria

Jessica sa...

Menar du gamla plåtskåp typ omklädningsrum, simhall? Vet en som hittade sådana på loppis, tre skåp som sitter ihop, fräckt i en viss typ av inredning. Men stor plats i dem är det inte:) Kram Jessica

milla - andante sa...

Om man kallar det för kreativt kaos så låter det lite bättre... *ler*

Att planera och drömma är ett härligt stadie i fixandet!!

Kram

Min plats i solen sa...

Hej Linnéa!

Vad skönt att höra att det inte bara är vi som har "ett rum som Gud glömde" som du säger. Jag erkänner (något skamsen) att vi har ett likadant. Det där rummet som är ett ständigt dåligt samvete och som man lovar sig själv att ta tag i men som som man har en förmåga att förtränga och stänga dörren till. ;) MEN, det där kaosrummet ska röjas i år och dessutom målas.

Lycka till med renoveringen. Det ska bli kul att få följa det här på bloggen. :)

Trevlig helg på dig!

Kram Lotta

anna k. sa...

Superfin inspiration du bjussar på! Gillar speciellt lamporna!

Ewa sa...

Hej!

Vilken fin blogg du har, men vad synd att du inte har tid att fortsätta hantera den.