20110411

Att prioritera sin egen lycka

Det krävs stort mod och styrka att idag trotsa den stress och alla de krav som vårt samhälle ställer på oss. Tid har blivit något oerhört värdefullt, som många av oss upplever att vi har alldeles för lite av. Vi kan inte vinna över tiden! Det vi kan göra är att kolla över vilka prioriteringar vi väljer i våra liv. Vad prioriterar vi som viktigt och vad är det egentligen vi prioriterar bort? Jag tror ingen vill bli gammal och inse att vi i våra unga år prioriterade fel. Vi måste våga ta oss tid att verkligen lyssna på vad vi vill göra. Jag vill inte känna en klump i magen eller tryck över brösten på grund av att jag väljer att prioritera fel. Jag vill inte låta stress och krav bestämma hur jag ska leva mitt liv, det vill jag själv göra. Ibland vet jag bara inte hur jag ska göra. När stressen tar över och kraven blir för höga och allt bara blir för mycket, då glömmer jag bort mig själv. Jag glömmer bort mina prioriteringar och allt det som gör mig lycklig. Det viktigaste i mitt liv är Christoffer och det vi är och har tillsammans. Han är min trygga klippa när det blåser hårt och tar mig tillbaka till land och låter mig finna fotfäste igen. Ett annat sätt för mig att finna ro i en stressig vardag är att lyssna till klassisk musik och låta tonerna föra mig tillbaka till mig själv, så att jag återigen finner fotfäste och kan göra prioriteringar som är viktiga och betyder mycket för mig. Vi har alla våra knep mot stress och krav, vilket jag tror är oerhört viktigt, så att vi inte kommer in i en ond cirkel utan att veta hur vi ska ta oss ur den. Lev här och lev nu. Det tror jag är den viktigaste nyckeln till rätt prioriteringar och lycka.

Denna vackra fjäril lyckades jag till min stora glädje fota idag under en liten promenad. Det är så skönt nu när vi bor på landet och har den möjligheten att kunna ta en promenad på fälten och i skogarna här omkring. Att flytta till landet var en prioritering vi valde att göra och det har vi inte ångrat. Jag älskar att bo på landet och det hoppas jag, att jag alltid kommer att göra!

Jag önskar er en underbar dag!
Stor kram  

8 kommentarer:

the shed sa...

Viktiga och fina tankar, inte skulle jag vilja titta i backspegeln och tänka på allt jag inte gjort..
Nej, fokusera på nuet och glädje varje dag, så försöker jag leva. Inte alltid lätt men försöka duger...

Kram på dig!

Nyanser av vitt sa...

Ett starkt inlägg. Tack för att du delade dina tankar med oss.
Kram Agneta

Mina drömmars hus sa...

Kloka ord!!!
Det är inte lätt att hinna allt, men som sagt lev här och nu, det är viktigast!!
Sköt om dig
AC

Vit Poesi sa...

Fint skrivit av dig! Håller med dig till fullo. Jag körde i 200 knyck förut. Jobba heltid, ta hand om fem barn,eget företag, hjälpte alla, fixa här hemma osv osv. FÖr två år sedan sprang jag in i väggen och är fortfarande sjukskriven. Jag har verkligen lärt mig vad som är viktigt i livet. De små stegen, att använda sina sinnen och njuta av små saker, som faktiskt är stora för mig.
Jag vill önska dig en härlig dag!
Kram Malin

Jessica sa...

Sant, men ibland "behöver" man kanske bli påmind på ett bryskt sätt? Vivaldi är mitt klassiska val, nu har ju snart studerat färdigt annars är allegro avsnitten bäst att ha på när det gäller inlärning. Ha en fortsatt skön vecka, kram Jessica

Gnistra i Norr sa...

Kloka ord!
Hälsn.
Jeanette

milla-andante sa...

Så fint inlägg!! Klokt och inspirerande...!
Härligt när man "hittar hem":)

STOR KRAM
så fin bild också...!

Min plats i solen sa...

Kloka ord från en klok kvinna. Ett strakt inlägg som berör. För mig tog det tyvärr allt för lång tid att inse hur jag misshandlade mig själv med stress och smällen in i den berömda väggen blev brutal och smärtsam. Men jag skulle inte vilja ha det ogjort för allt har ju lett fram till den person jag är idag. Här och nu. Och jag älskar den Lotta jag är nu. En kvinna som lever till 100 % här och nu och njuter til fullo av livet. Som bestämde sig för att leva så som hon ville leva. Att gå min egen väg. Den har inte varit lätt eller rak men den har varit värd varenda steg. Det är min väg.

Att följa sitt hjärta och att alltid lyssna till sin kropp är nog de viktigaste lärdomar jag har lärt mig.

Kram till dig du fina