20110414

Påskpyssel | Betongägg

Nu går vi mot påsk! Redan på lördag nästa vecka är det påskafton. Härligt, påsk betyder att det är vår! Jag har planerat lite olika påskpyssel helgen till ära, bland annat att gjuta betongägg i äggskal. Jag har faktiskt aldrig gjutit något mindre tidigare så det ska bli lite extra spännande. Inspiration till detta härliga "påsk"pyssel har jag hittat i den inspirerande boken Skapa med Betong, av Susanna Zacke och Sania Hedengren. De har även skrivit boken Betong en gjuten hobby som jag också rekommendera om man vill börja gjuta och skapa med betong. Härlig läsning med lättlästa instruktioner och inspirerande bilder.

Önskar er en fortsatt mysig kväll!
 kram Linnéa

5 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Vad spännande! :) Du får visa resultatet sedan. Blir ju nyfiken på att se hur det blir. ;) Jag har själv inte gett mig på det där med att gjuta i betong ännu. Det är maken som brukar stå för det här hemma och jag försöker övertala honom om att hjälpa mig att gjuta en betongbänk att ha under äppelträden i köksträdgården. Hinner han inte så får jag väl försöka själv. ;)

Lycka till med ditt påskpyssel vännen och njut av vårsolen!

Kram

the shed sa...

Sånt här går jag igång på, pyssel i betong. Jag har aldrig heller gjort någort så litet..spännande!

Kram på dig!

Jessica sa...

Jag och Bettan har pratat lite löst om att samlas och gjuta i trädgården. Kanske kan vara något att samlas runt? med lite grillning och sådant? Ha en skön dag, Jessica

Gnistra i Norr sa...

Det låter spännande! Själv kom jag igår på att jag vill gjuta ett hyllplan. Får se om jag kommer till skott med de planerna :-)

Hälsn.
Jeanette

Therese sa...

Så spännande! Har aldrig gjutit själv heller, men har hört att det inte är så svårt som man tror...! Lycka till! Äggen kommer ju bli hur fina som helst.

Ha en skön dag i solen, kram Therese