20110520

Betongägg | Resultatet

Jag har ju inte visat betongäggen jag gjöt inför påsken. Jag blev riktigt nöjd med resultatet och jag kommer helt klart att göra det igen, men jösses vilket pilligt jobb det var att få loss skalen. 

Så här gjorde jag:
© Först blandade jag finbetong och vatten i en gammal tekopp med hjälp av en sked, tills resultat blev lagom tjockt (trögflytande, grötliknande konsistens). Glöm inte att skölja av kopp och sked med jämna mellanrum med trädgårdslangen, så hinner betongen aldrig torka till i koppen eller på skeden.  
© Därefter klickade jag i betongen i äggskalen. Jag ställde mina ägg i en liten skruvkork från en petflaska, det går även bra att t ex använda en äggkopp. Klicka inte i för mycket, det gjorde tyvärr jag och äggen är därför svåra att ha stående. Platta sen till toppen så att äggen lättare kan stå upp. 
© Knacka väldigt försiktigt på äggen efter att du fyllt dem med betong för att få bort eventuella luftbubblor, som ni ser fick inte jag helt bort mina, men det blev ju en del av charmen. 
© Äggen fick sedan stå och "brinna" (torka) i två dygn innan jag pillade bort skalet och oj vilket kämpigt jobb det var sen :) Ajaj, i fingertopparna! Nästa gång tänker jag prova pensla insidan av äggen med olja och se om skalet släpper lättare då.

LYCKA TILL! 
...och ha nu en fortsatt härlig fredag! Ut o njut - solen skiner ju! 

2 kommentarer:

milla-andante sa...

Olja blir nog jättebra men det gick ju ändå och de blev jättefina!! Tack för tipset!!

Kram:)

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Vilken mysig blogg jag sprang på här sent en söndag kväll...precis när jag skulle gå och lägga mig. Tittar gärna in igen. Ha en skön start på veckan nu önskar Maria