20110824

Tid att bara vara lycklig

Augusti är här och med det också sensommaren, årstidens sista flämtande andetag innan hösten tar vid. Rönnbären lyser nu röda och rosorna har tappat sina vackra kronblad för att ge plats till lysande vackra nypon. Vad händer för mig nu då när hösten snart är här och sommaren snart är till ända. Skolan drar igång, och det med bullar (buller ska det ju stå, *haha*) och brak. Två mindre kurser, en vetenskapskurs och en om mitt uppdrag som lärare och sen väntar.... C-UPPSATSEN!!! Äntligen börjar denna perioden av mitt liv att gå mot sitt slut efter 3,5 års studier, för att göra plats åt nästa. Spännande, förväntansfullt och så underbart!

I våras skrev jag ett inlägg om hur viktigt det är att göra rätt prioriteringar för att man ska kunna må bra och vara lycklig. I slutet av våren och nu under sommaren har jag inte mått bra och det helt och hållet på grund av att jag gjort fel prioriteringar. Jag jobbade för mycket, använde inte min lediga tid rätt utan lät mig gå in i en negativ cirkel utan att orka ta mig ur den. Det kändes som jag var jagad och att jag själv hela tiden jagade. Vad som jagade och vad jag jagade var nog tiden! Tiden att landa, tiden att komma ikapp, tiden att bara sitta och lyssna på tystnaden, tiden att skratta och le, tiden att älska, umgås och tiden att bara vara jag. För vem är man om man inte hinner eller tar sig tid se sig själv i spegeln. Något jag har insett nu när man fått perspektiv på det som varit är att jag lätt blir påverkad av stress, oro och krav. Jag behöver ha ledig tid för att bara vara. Rätt eller fel? Jag tror alla behöver det och vissa kanske mer än andra. Är det en svaghet? Kanske, kanske inte! Jag vet faktiskt inte, mycket tror jag handlar om att man är rädd att bli dömd av andra. Men spelar det någon roll om det handlar om ens egna möjlighet till lycka? Jag vill kunna vara mer hemma och ha möjlighet att göra mer på min fritid, vilket innebär att jag blir tvungen att prioritera bort annat som t ex en högre inkomst; och med det resor, snygga bilar, lyxiga produkter osv, men istället får jag mer tid. Tid är pengar sägs det ju? Men vad betyder det materiella om jag ändå inte hinner eller orkar njuta av det jag faktiskt har eftersom jag hela tiden söker mer.

Tack alla underbara, fantastiska människor som kikar in här trots att jag är så dålig på att uppdatera.

1 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Hej Linnéa!

Härligt att ha dig tillbaka igen! Du har varit saknad ska du veta.

Tråkigt att du inte har mått bra men skönt att höra att du har lyssnat på din kropp. Tagit paus, prioriterat och tid för att bara vara. Det är viktigt!

Du kommer att göra de rätta valen Linnéa. Det som känns rätt för dig och ditt liv. Vi kan inte leva andras liv eller efter andras förväntningar. Vi måste leva våra liv för vår egen skull. Det är då det blir som bäst.

Lycka till med studierna och ha en fin höst. Ta hand om dig!

Kram Lotta