20111018

Sovrumsplaner - nu blir de verkliga!Photos: Anna Kern, sköna hem 

Idag vill jag visa det här fantastiska hemmet från sköna hem. Ett enormt inspirerande och snyggt hem. Jag gillar den råa känslan, blandat med de naturliga elementet och kontrasterna av svart och vitt. De flesta möblerna har ägarna själva byggt med hjälp av material från skroten, eller som de plockat från containrar och stenbrott. En tanke som jag tycker är helt fantastisk, dels på grund av att hemmet i sig blir så personligt och unikt med också utifrån dagens miljömedvetna tänk. Kika in på sköna hems hemsida och läs hela artikeln. :) 

Nu börjar en spännande tid hemma hos oss... Vi har nämligen dragit igång renoveringen i sovrummet! :) Det mesta av materialet är inhandlat och den grövsta rivningen är gjord. Så nu äntligen är det inte bara planer för sovrummet längre utan nu gör vi verklighet av våra planer. Sovrummet har varit lite av ett stängt rum. Har vi haft gäster har dörren till sovrummet gärna fått vara stängd. Jag har försökt med små medel få det trivsamt men inredningen har i mina ögon varit ful och inspirationen att pyssla och mysa därinne har varit noll. Därför är det extra roligt nu när vi börjar greja där inne. Det kommer bli ett rum till här hemma att trivas i. :) Något vi insett med vårt lilla hus är att det är i sämre skick än vad någon av oss trodde var möjligt. Detta är något som jag tagit ganska hårt vilket resulterat i att jag blivit ganska (ibland också väldigt) negativ inställd till vårt hem. I perioder har jag haft så svårt att trivas så jag nästan övervägt att börja leta lägenhet. Men sen kommer insikten, vad det egentligen är jag håller på med? Min negativa inställning drabbar mig själv och mitt välmående värst, sen påverkar jag Christoffer och alla andra i min närhet med min negativa inställning och det vill jag ju inte. Därför gör vi nu om och vi gör det rätt och det känns helt fantastiskt. Tänk vad lite positiva tankar och känslor kan göra underverk. :) Vi köpte en koja och bestämmer vi oss för att sälja i framtiden, så säljer vi ett slott! Och hur bra är egentligen inte det? ;) 

Ska jag visa bilder från hela renoveringen? Ska jag visa bilder från själva rivningsarbetet osv? Det är ju inga vackra bilder direkt, ingen jätte bra kvalitet heller, men det kanske är roligt att följa renoveringens alla olika skeden? Från början till det färdiga resultatet? Vad tycker ni som kikar in här? 

Önskar er en fortsatt fantastisk tisdag! Kraaaaaam 

5 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej
Håller med dig om att fönsterna är så viktiga på ett hus och jag hade gärna haft gamla vackra fönster men tyvärr har vi inte det utan vanliga fönster från 70 talet...
Vad kul med sovrummet, jag tycker du ska visa hela arbetet för det är kul att se renoveringsbilder oxå man ser förändringen och hur ni har gått tillväga....
kram
sandra

Lilla Kullan sa...

Jag såg de där bilderna och blev nästan sjuk.;-) Så snyggt!
Kram Stina

Min plats i solen sa...

Underbara bilder och de ger mig en sådan längtan till Gotland att det nästan gör ont inombords.

Härligt att er renovering av sovrummet är igång. Jag vet ju hur mycket du har längtat och planerat. Och vilken härlig inställning - gör om gör rätt. Det kommer att bli bra Linnéa. Jag vet. Jag flyttade in i ett hus som inte kändes som mitt någonstans. Jag vantrivdes. Men genom åren har jag gjort detta till VÅRT hus. Ett hus med hjärta och själ. Fyllt med kärlek, minnen och ett liv. Det är det som räknas. Skönhetsfelen (hur grova de än må vara) är ju trots allt sådant som man kan fixa till. Men kärlek och liv är det bara ni själva som kan fylla det med. Så jag vet att det kommer att bli bra för er i ert hus vännen.

Och självklart är vi nyfikna på hur det går och kommer at bli men DU ska själv bestämma vilka bilder du vill visa. Vi blir lika glada för vilket. :)

Ta hand om dig vännen och ha en strålande tisdag!

Kram Lotta

Tina sa...

Hej, det var så längesedan jag var härinne och har läst ikapp lite nu.
Dina inspirationsbilder är så läckra, där finns det mycket jag skulle vilja ha.
Visa gärna bilder från början till slut på sovrummet, det hade jag tyckt var kul!
Nu är jag ju så nyfiken av mig också förstås men det är alltid kul att få vara med under resans gång...

Ha det gott, kram

EvaLi sa...

Wow, älskar den första bilden!