20111027

Vardagslycka

I morse satt jag och bläddrade i nyaste numret av Hälsa & Fitness. Det är en relativt ny träningstidning som jag till min glädje ramlade över i somras. Tidningen är fylld med enkla, bra och smarta träningstips och träningsguider, hälsosam mat och tips för att leva ett hälsosamt liv. Allt för att må bra helt enkelt. Man kan beställa alla tidningarna här www.fpgroup.se/komiform. Jag har under hela mitt liv tränat från och till. När jag var ung tränade jag rodd på elitnivå. Jag stoltserar till och med med några JSM-guld och nordiska mästerskaps medaljer! :) Mina ungdomsår inom rodden är något som jag är så otroligt stolt över. Det var något jag var bra på, något jag blev igenkänd genom. Rodden var som en slags identitet för mig. Idag tränar jag för att må bra, inte fy skam det heller. När det gäller träning för mig vill jag ut i friska luften, få ro, komma bort från stress och krav och möjlighet att koppla av i både kropp och själv. Främst löpning men också cykling och lite enkel styrketräning hemma. Under helgen som var, provade jag faktisk att åka inlines med stavar *fniss*. Jösses vad svårt det var! Men så roligt och härligt. Det ser ju så lätt ut?!?!?! Det blev många skratt med hjärtat i halsgropen. Bambi på hal is! hihi* :) Vi lyckades dessutom åka längs den mest trafikerade vägen i vår stad. Perfekt! Tänk så många som fick sig ett gott skratt! :) Men jag fick godkänt av mannen, jag ramlade ju faktiskt inte en enda gång och då räknar vi inte tillfället då jag ostadigt svajade ut i vegetationen på ett ben. Så det blir nog en tur till snart igen! :) Min bästa träningskompis förutom Christoffer är telefonen, spotify och appen endomondo. Endomondo är ett roligt och motiverande program som varmt rekommenderar till alla som tränar.

Till alla er som inte tränar - börja nu! Det är det bästa sättet att må bra, både fysisk och psykiskt. Glöm bara inte att man tränar för sin egen skull och utefter sina egna möjligheter och behov. Träna för att må bra och för att göra dig själv lycklig. Handlar det då om att ta en kort promenad, eller att göra lite styrkeövningar hemma. Gör det - gör det du och din kropp behöver. Vi tränar för oss själva och med våra egna kroppar så jämför dig inte med vad andra gör eller kan. Det är du och ditt välbefinnande det handlar om. Och det är precis det som träning handlar om - en möjlighet till välbefinnande!

Ha en fortsatt skön dag! 
kram

2 kommentarer:

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Tack för tipset om Endomondo. Måste testas. Idag ser det ut som en strålande dag kommer. Så det blir ut på promenad. Önskar dig också en skön torsdag, Kram Maria

Vintage House sa...

Hej
visst är det härligt att träna det det ger en fantastiks känsla och man mår så bra...
önskar dig en mysig helg !
kram
sandra