20111203

Panel på väggarna, sängval och tjejkväll...Det har gått framåt i sovrummet, till allas vår glädje och lättnad är det gapande hålet i taket nu endast ett minne blått och sovrummet börjar nu likna ett sovrum! Precis så som det ska vara. Isolerat har taket blivit samt båda ytterväggarna och nya rör till all el är dragen. Det visade sig som med allt annat här hemma att elen är "under all kritik" - både livs- och brandfarlig. Känns ju tryggt och bra!? Men desto skönare och tryggare känns det när allt är nytt, säkert och bra gjort! :) Nästan all panel är satt, står lite stilla nu iom att vi ska byta ut dörr och karm till sovrummet och så ska vi dra ut en telekabel som går in i sovrummet och sen vidare in i arbetsrummet. Den ska vi dra direkt in i arbetsrummet istället! Panelen som ni ser blev en ruffare variant, vi köpte den faktiskt färdigmålad. Väldigt skönt men nu i efterhand vet jag inte om det är värt pengarna. Så jobbigt är det ju inte att måla! ;) Vid sänggaveln kommer det vara liggande panel och i resten av sovrummet kommer det vara stående. Sen blir det en lite annorlunda variant vid andra kortväggen, men vad det kommer bli där tänker jag inte berätta än! hihi* det får bli en överraskning... :) Som ni förstår börjar vi se slutet på att sova och ha klädförvaring i vardagsrummet. Man inser när man inte kan använda vardagsrummet som man brukar, hur mycket man egentligen använder detta mångfasetterade rum. Därav benämningen var-dags-rum här på bloggen. Ett rum som vi använder till så mycket var dag. Mina förhoppningar är att vi kanske nästa eller nästa vecka igen ska kunna flytta tillbaka in i sovrummet! Vilken känsla det kommer att bli! Champagne och invigning kanske och en stor julklapp till pappa som hjälpt oss så enormt mycket! Utan honom hade vi inte kommit så här långt. Så tacksam och glad att jag har så underbara människor omkring mig, som hjälper till och stöttar. Vad hade man varit utan familj och vänner! 

På tal om underbara vänner så ska jag hem till en vän på tjejkväll i Göteborg ikväll och som jag längtar. Mys med underbara tjejer kan ju inte bli annat än helt fantastiskt! Jag kanske också passar på att stanna till på Ikea på vägen, ljusen är ju slut! ;) Vi funderar även på att köpa sängar på Ikea, någon som har erfarenheter av det? Bra eller dåligt? Annars är vi lite inne på tempur iom att att jag har så ont i nacken men är det verkligen värt pengarna? Ikea kanske funkar lika bra? Dela gärna med er av era erfarenheter när det gäller sängval! Vi är nämligen lite kluvna och skulle behöva hjälp av andras erfarenheter och åsikter! :) Nä, nu ska jag hoppa in i duschen...

... och med tandborste och pyjamas packad känner jag mig redo för en kväll med vin, choklad och fnittriga tjejer! Det känns som det kommer blir en bra dag idag. 
Puss och kram ;)

4 kommentarer:

Villa Hemma sa...

Halloj

Visst är det underbart m hjälpsamma personer i sin omgivning. Vi har precis fått hjälp av en snäll kompis att fälla ett par träd.

Sängar - vi har Carpe Diem o är supernöjda. Vår är en hög modell (continental?) med två delade "madrasser" undererst, sen en stor tjock o överst en tjocktjock bäddmadrass. Älskar att den är så hög. Längar alltid hem till den när man sover i ngt annat :)
Tempur, som material, är lite segt för mig. Men det kan nog vara bra. Tror även att man får mkt fär pengarna hos Ikea.

Kram o trevlig helg

millandante sa...

Oooh så fint ni kommer att få det där inne!!! Och så inspirerad jag blev nu, vårt sovrum är VERKLIGEN i renoveringsbehov, och har varit så sedan vi bytte rum med sonen i somras(!)

Ha det så roligt i Göteborg, mysigt med tjejkväll!!

KRAM

Vintage House sa...

det kommer att bli super...
Hoppas att du har haft det mysigt i göteborg...
ha en mysig 2 advent!
kram
sandra

Vendela sa...

Hejsan,
så kul att ni fixar hemma. Att isolera känns ganska behövligt nu. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och badrumstävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela