20111210

Vintage med kontraster

Photos: Frederikke Heiberg, Lantliv 

Ett underbart och inspirerande julhem är detta underbara sommarställe på Själlands norra kust. 56 kvadrat var huset från början men har sedan dess byggts till 20 kvadratmeter. Huset har smakfullt renoverats och ägarna har varit noggranna med att bevara husets ursprungliga karaktär. Inredning är en blandning av arvegods, skatter från loppisar och auktioner vilket gör hemmet tidlöst modern. Trots att huset inte är så stort känns det ljust och luftigt. Underbara detaljer som skapar en unik karaktär som t ex den underbara pardörren som går in till sovrummet. Gå in på Lantlivs hemsida för att läsa hela artikeln: "Vi pyntar med vintage"! Ni hittar också artikeln i nummer 13/2011.

Photos: Frederikke Heiberg, Lantliv 

Jag blev så glad när jag ramlade över det här underbara hemmet på Lantlivs hemsida, (ur nr. 13/2011). Jag tycker det är så inspirerande! :) Även vi bor i ett litet hus och ibland låser man sig när det gäller att se möjligheterna att skapa ett luftig hem med en liten yta. Men när man ser bilderna ovan hindrar inte ytan från att skapa en fantastiskt och inspirerande hem. Från början när vi köpte vårt hus gick våra tankar i att öppna upp, flytta väggar osv för att skapa en luftigare och mer rymlig känsla. Idag har vi nästan släppt alla de tankarna helt, mycket på grund av alla extrema brister och problem vi haft med huset. Vi har haft för mycket tråkigheter med huset, för att vi ska orka se möjligheterna. Men om vi i framtiden återigen hittar ett litet hus som trollbinder oss med det där fantastiska läget, ja då vet vi ju nu att möjligheterna att skapa ett fantastiskt hem är otroligt stora.

Önskar alla en fortsatt underbar lördag! 
kram4 kommentarer:

Villa Hemma sa...

Ljuvliga bilder. Visst behöver det inte vara stort för att vara kalasfint.
Tråkigt att ni haft så mkt krångel, det tar på krafterna. Tycker att ni gjort väldigt mkt fint!

Kram o trevlig helg

Fru Westman sa...

Ja visst är det helt underbart!!

Min plats i solen sa...

Inspirerande bilder Linnéa! Ibland ser man ett hem som bara säger tjong inom en och som skänker så mycket inspiration. Och visst är det så att man med hjälp av hur man inreder kan få till en rymlig och stor känsla även i ett litet hem.

Jag tycker att ni har uträttat underverk med ert hem med tanke på i vilket skick det har varit. Men det tär på både ekonomi och energi när något är sämre än vad man hade hoppats på.Nu hoppas jag att ert hem bara ska skänak er glädje framöver.

Ta hand om dig Linnéa och stor kram!

millandante sa...

Mmmm.... SÅ FINT!!!

:)