20110127

Industriella detaljer och opolerade naturmaterial


Photos: Madeleine Söder, Sköna hem

Jag vet att detta underbara hem redan visas på flera bloggar, men jag tycker det är så fint och det passar ju så bra i min nya inspirationsmapp som jag gjort här på bloggen. Tack Tina och Maria för tipset! Så jag hoppas att ni inte tröttnat på detta fina hem än, om det går att göra vill säga. Industriella inslag, slitet och genuint trä, rejäla och komfortabla möbler. Allt sånt som enligt mig skapar ett personligt och unikt hem. Jag vet att jag skrivit det innan, men jag tycker det är så viktigt att hemmet speglar människorna som bor där. Det är hemmets viktigaste nyckel!

Hemma hos oss är det allt annat än snyggt och ombonat just nu eftersom jag har börjat röja i arbetsrummet. Nu ska ett ogenomtänkt kaos bli ett kreativt kaos! Detta betyder att det ligger massor med märkta högar med bland annat papper, tidningar, litteratur och block som antingen ska få en plats, slängas eller sparas i en "bananlåda" ute i förrådet. Känns så enormt skönt att ha kommit igång och röja eftersom det hängt över så länge, men framförallt så börjar sovrumsrenoveringen närma sig. Förhoppningsvis kommer vi kunna börja i sovrummet redan nu till helgen eller i nästa vecka. Måste bara bearbeta Christoffer lite mer eftersom han tycker vi ska vänta tills han har gjort (eller säger man kört) vasaloppet. Men det är EN HEL MÅNAD dit! Så vi får se vem som får bestämma? Den här gången blir det nog jag =)

Önskar er en underbar och solig dag!
kram Linnéa

20110123

Det vackra i det enkla!

"Det här är f** livskvalitet! Vinterstudion, kaffe och sovmorgon!" utbrast Christoffer (sambon) för en stund sedan och slängde upp fötterna på soffbordet. Jag kan inget annat än hålla med, ibland är det så skönt att släppa allt och bara ta det lugnt och "slappa".

Finns det något vackrare än det vackra i det enkla? För visst är det så att blommor inte bara är vackra när det blommar?

Önskar er alla "slapp" och härlig söndag!
Stor kram Linnéa

20110120

Sovrumstankar


Photos: 1.Birgitta Wolfgang Drejer/ sistersagency.com, 2. GRANIT, 3. Birgitta Wolfgang Drejer/ sistersagency.com, 4. IKEA, 5. Birgitta Wolfgang Drejer/ sistersagency.com, 6. GRANIT.

Vi har börjat planera för en sovrumsrenovering och det verkligen kryper i fingrarna på mig på att få sätta igång. Men enligt Christoffer, den klokare delen i vårt samboskap måste vi vänta tills vi fått lite ordning kaoset i arbetsrummett. Vi har nämligen ett sånt där rum som vi själva kallar "rummet som gud glömde". (Hoppas nu ingen tar illa vid sig att jag skriver så). Rummet är en enda röra, ett svart hål som man låtsas att man inte har. Allt det där vi inte vet var vi ska göra av, trycker vi in i detta stackars rum. Egentligen är detta kanske något som man INTE skriver på sin blogg, men vi har alla vår akilleshäl och detta är min. Enligt Christoffer är jag kaoset personifierat, hmm, det låter ju inte alls bra! Men jag erkänner, jag är låångt ifrån perfekt i den benämningen att allt står på sin plats och att det alltid är rent och fint... osv osv. Nu är det ju också så att vi flyttade till ett hus som var mindre än vår lägenhet och med dubbelt så lite förvaringsutrymmen, så kaos stod ganska högt på listan i vad komma skall. Men jag ska inte gnälla, vi har det jätte mysigt i vår lilla stuga på landet. Från början hade vi planerat att renovera arbetsrummet först men vi insåg att en bra klädförvaring stod högre upp på listan än ett fint arbetsrum eftersom jag och Christoffer delar på en garderob. Vilket vem som helst kan förstå att det inte funkar!?!

När man planerar att renovera något rum så finns det inget bättre eller roligare än att få massor av härlig inspiration i denna underbara internetvärld. Jag gillar verkligen dessa ljusa, luftiga och samtidigt lite fräcka sovrum från Sisters Agency. I och med att vårt sovrum är ett litet rum med lågt i tag, vill jag ha det ljust. Massor med vitt! Men också med lite mörka inslag, som absolut inte får ta över det ljusa. För att öppna upp ytterligare funderar vi på att ha en öppen klädförvaring med ett tunt, "lätt" tyg framför och jag gillar Ikeas variant. Allra helst hade jag velat ha en gammal, rostig och ruffig klädförvaring men det var inte så lätt att hitta. Någon som har?!? ;D

Ha nu en fortsatt underbar kväll!
Kram Linnéa

20110111

En kamel i köket


En av mina favoriter i köket är denna urhärliga kamel med sin skadade fot. Den bor lite här och där i köket. Jag tror det var under en av mina allra första loppisrundor tillsammans med mamma, min kusin och hennes mamma, som jag fyndade kamelen. Många år sedan nu men den är mig fortfarande lika kär nu som då. 

Önskar er alla en fortsatt fin tisdagskväll!
kram Linnéa


20110109

Vintriga söndagsbilder!


Sitter och pluggar det sista inför en inlämning imorgon och hör regnet smattra mot rutan. Brasan sprakar härligt i bakgrunden och jag kan inget annat önska än att jag vore klar med plugget så att jag istället kunde kura ihop mig i soffan med en bra bok. Bilderna är från en promenad med pappa i mina barndomstrakter när snön fortfarande låg tung på marken, innan plusgraderna och regnet kom. Tyvärr lite mörka, men känslan finns där ändå tycker jag!

Önskar er alla en fortsatt härlig söndagskväll!

20110107

Kan man samla på hus?



Photos: Mari Eriksson, Sköna hem

Jag inspireras av hus. Älskar hus! När det gäller hus är jag lite "nördig", jag vill samla på dem! Men jag vet inte riktigt hur det ska gå till eftersom jag inte har plats åt dem. Det är ju inte direkt så man kan stoppa in dem i någon vrå här hemma :) När jag var yngre drömde jag om att köpa gamla, väldigt nedgångna hus, rädda dem, göra dem fina och sen sälja dem vidare. Drömmen att renovera upp gamla hus finns fortfarande kvar i bakhuvudet. Men kommer jag någon gång våga ta det klivet, vet inte! Kanske, kanske inte! Drömmar har jag massor och nästan alla inom kategorin skapande! Jag vill skapa något genom mig själv, få utlopp av allt som finns inom mig! Huset ovanför är jätte inspirerande med massor av karaktär och känsla. Mitt drömhus går helt klart i stil med detta. Jätte fint tycker jag!

Januari och fortfarande burrigt och kallt! Tyvärr har vi haft några "tö"dagar med plusgrader men hoppas det kyler på snart igen. Trots att jag börjat längta efter vår och värme, gillar jag vinter. För min del får det gärna komma lite mer snö, för det går inte att få för mycket av :) Ikväll blir det Tacos på menyn och såklart lite lösgodis!

Fredagsmys till er alla!
kram Linnéa

20110105

Jag lever!?!

Efter en och en halv vecka är jag äntligen på benen. Både jag och Christoffer avslutade nämligen det gamla året och välkomnade det nya 2011 med var sin kraftig influensa. Influensa är verkligen en av de värsta sjukdomar man kan få inom benämningen "vanliga åkommor". Helt klart en nära döden upplevelse! Jag tror jag ska dö varje gång! Men jag lever fortfarande och äntligen kan jag börja leva min vardag normalt igen. Nu kommer det inte bli nyponsoppa eller a-fil på bra länge hemma hos oss, det är då ett som är säkert. Jag hann njuta lite av det vackra väder vi hade under julen innan jag insjuknade på annandag jul. Massor med snö, kallt som bara den och strålande sol. Det var längesen, jag minns det i alla fall inte, som vi hade så vackert väder under julafton och juldagen. Hoppas ni hade lika fint hemma hos er!

Det kommer inte att bli några bestämda löften eller planer inför det nya året, 2011. Varför jag valt att inte ha det beror helt enkelt på sjukdomen jag fick förra året. Jag ville så mycket och hade så många planer som jag inte klarade av att genomföra eftersom jag blev sjuk. Jag trodde aldrig att jag skulle bli frisk, fick kämpa för att se ljuset i tunnelns slut. Sådant som från början var tänkt att vara roliga planer blev till måsten och krav. Allt blev till en ond cirkel med ångest och dåligt samvete. Så vill jag inte att det nya året ska bli. Blir jag sjuk igen, då får jag bli det men då ska inga måsten hänga över mig. Jag tänker börja det nya året med att må bra (trots jobbig influensa). Så bra jag kan må efter min förmåga och det räcker ju. Ska jag vara ärlig är jag faktiskt glad att förra året är över nu, för det betyder att jag tog mig igenom sjukdomen och all smärta och att jag idag kan skrika rakt ut att jag mår bra och att jag inte alls har lika ont längre. Jag vågar blicka framåt och se fram emot 2011 med en enorm spänning. För jag har ingen aning vad detta nya år kommer att bära med sig och det är så det ska vara. Inga måsten och inga krav utan jag möter det nya året med stor spänning och nyfikenhet.