20110226

Att skapa lite lycka!?

Varför känns det som att man ibland inte hinner med sitt eget liv och varken har lust eller ork att göra sånt som man i vanliga fall tycker är roligt? Ibland känner jag mig så trött och orkeslös över allt jag vill göra men inte får gjort? Jag vill pyssla, hitta på kreativa projekt, göra roliga inlägg, träna, hjälpa min mamma med hennes häst, baka smarriga kakor och laga god mat. Jag vill börja renovera i sovrummet och planera för arbetsrummet, men jag har varken orken eller känner att jag hinner göra något av allt detta. Istället känns det som om jag varvar plugg med jobb och jobb med plugg. Plugget tar all min ork och just nu vill jag inget annat än att bli klar. Klar till vad? Vill jag fortfarande bli lärare eller har jag redan tröttnat på yrket jag inte ens hunnit börja med? Ibland känns mina drömmar och lycka väldigt långt borta!

Är det okej att känna så här? Såklart det är, men mår jag bättre av det? Svaret är naturligtvis nej! Jag mår inte alls bättre av att tänka negativt eller att tycka synd om mig själv. Ibland måste man bara kämpa lite hårdare för att se ljusglimtarna bland molnen, för visst finns ljuset där, det gäller bara att se bortom det mörka. För att få bort några mörka moln på min himmel blev vi tvungna att köpa en till bil. Egentligen ville vi inte lägga pengar på en bil, men för att må bra var det en nödvändig prioritering. Vår vardag kommer tack vara denna älskade bil att bli så mycket enklare. Så tänk vad något så enkelt kan göra ens vardag så mycket roligare. Vi kan med andra ord skapa vår egen lycka eller sitta och vänta på att lyckan ska komma till oss. Själv föredrar jag att kämpa lite för att nå mina drömmar! För vilka drömmar är värda att nå om man inte är lycklig på vägen till dem?

Egentligen tror jag inte heller att det handlar om att jag tröttnat på yrket utan det handlar nog mer om att verkligheten snart knackar på dörren. Jag har inte långt kvar nu, mindre än ett år. Januari nästa år tar jag min lärarexamen, eller som jag hellre uttrycker mig, då blir jag färdig fritidspedagog :) Att jobba med barn är bland det roligaste som finns, så valet att utbilda mig till lärare är något jag absolut inte ångrar. Det är ett roligt och kreativt yrke. Det finns inga som ger mer än barn eller som man kan lära sig mer av. Läraryrket är också ett kanonyrke att ha med sig i bagaget, något man alltid kan falla tillbaka på. Så visst är jag nöjd med mitt val, jag är nog bara lite nervös :D

Önskar er alla en härlig god natt! zzZZZ 
kram Linnéa

20110219

Härliga tiderIdag är det min födelsedag, jag blir hela en siffra äldre! Men vad gör det, det är ju bara siffror ;) Tycker fortfarande det är jätte roligt att fylla år, få presenter och bli så där härligt bortskämd :) Vi firar också vår förlovningsdag idag, fyra underbara år har vi varit förlovade. Tänk vad tiden går så fort när man är kär och har roligt! Ikväll får vi huset fullt med gäster men innan det ska jag jobba. Våren har börjat flytta in hos oss trots att det är -10 grader kallt ute. Nu vill jag ha ljus, färg och varmare tider! 

Önskar er alla en underbar dag, med massor av sol och kärlek!
kram Linnéa

20110208

Handmade by meVi har en tv-bänk hemma som inte riktigt är som andra tvbänkar vi haft innan. Tre lastpallar har sågats smalare och sedan lagts på höjd. Jag älskar min tvbänk, finns ingen snyggare om ni frågar mig. Billig var den också! Jag har alltid gillat att återanvända gammalt material och gärna sånt som jag redan har hemma. Har inte jag det hemma brukar jag blinka till någon som jag vet har det ;) Återvinning och miljötänk vill jag försöka återskapa så mycket som möjligt i vårt hem. Tanken med den kommande renoveringen i sovrummet är att återanvända så mycket material som är möjligt. Just nu är jag på jakt efter ett gammal massivt trägolv, vilket visade sig vara svårare än jag trodde att få tag på. Men som det ser ut nu kommer vi ändå bli tvungna att skjuta på renoveringen ytterliggare då vi behöver köpa en till bil och tyvärr kan man ju inte få allt man vill, man måste vara tråkigt praktiskt också! :) hihi*

Önskar er en fortsatt underbar kväll!
KRAM

20110206

Vänskap

Vänskap är något som betyder så oerhört mycket för många av oss. Vänskap är för mig någon som stöttar en när det är jobbigt. Någon att fnissa och skratta tillsammans med. Någon som man delar de allra hemligaste stunder och ögonblick med. En axel att gråta ut på. En knuff i ryggen när man själv inte vågar ta steget. En vän som man kan vara sig själv tillsammans med, som man trivs med och som man vet ställer upp oavsett vad som än händer.

Min allra närmaste vän flyttade för ca två år sedan till kärleken i Skottland och ibland saknar jag henne så mycket att det gör fysiskt ont. När jag hittade det här skrivet i en bok kom tårarna. Hon betyder så mycket för mig och jag saknar henne så mycket.

Njut av era nära och kära och ha en fortsatt underbar söndag!
kram Linnéa

20110202

Morgontankar

Finns det något bättre än de mornar då man har möjlighet att ta det lugn och bara njuta av själva morgonen. Att komma ikapp i både kropp och själ. Jag har haft massor omkring mig de senaste dagarna och vädret har varit grått, dystert och regnigt. En jobbig olust har kommit över mig och jag har tappat inspirationen och orken till det mesta. Så att idag bara kunna sätta mig ner med en kopp kaffe och nyaste numret av BoligLiv och bara njuta och komma ikapp lite var så enormt skönt. Jag tror att det är lätt hänt att man tappar bort sig själv när man har mycket omkring sig och inte tar sig tid att göra sånt man mår bra av. Därför försöker jag ta vara på dessa små stunder, speciellt på morgonen då jag är ensam hemma och huset är alldeles tyst och stilla.

Den finaste lampan hänger ovanför vårt köksbord och gör alla våra måltider så mycket vackrare. Kommer från underbara och kreativa HKliving. Det var kärlek vid fösta ögonkastet! Men visst håller ni med om att den är underbar :)

Njut av er dag och lämna gärna en kommentar för det gör mig så glad!
kram kram