20110425

Påsklyx och påskägg

Nu är påskhelgen över och imorgon börjar vardagen igen, på en tisdag :) Vad skönt det har varit med lite extra ledighet så här i början av veckan. Det kallar jag vardagslyx, eller påsklyx kanske man ska kalla det! Påskhelgen har varit underbar, vi har gjort allt och så har vi gjort inget och sen har vi gjort allt igen. Precis så som det ska vara :) Vi pyntar inte så mycket hemma hos oss under påsk, men lite pynt brukar det ändå alltid bli. I år blev det bland annat dessa tre egendesignade påskägg. 

Nu ska jag knåpa ihop det sista inför seminariet vi har imorgon, sen blir det till att kojsa i säng. Ha det så gott tills vi ses igen! 

20110421

Påskens skära torsdag

Idag blev det sent hem från skolan, inte förrän runt åtta var jag hemma. Trots det har vi hunnit med både det ena och det andra. Bland annat har vi varit hurtiga och sprungit en liten joggingtur, underbart väder att jogga i. Sådär perfekt lagom varmt, lugnt och stilla med solen som stilla lös på oss med sina sista strålar. Underbart! Vi har även hunnit grilla och skåla in helgen och att jag blev godkänd på de båda examinerande momenten i förra kursen. Helt fantastiskt skönt känns det! :) 

"Det känns som det är fredag idag! Eller hur, visst känns det så?" 

Jag kan inte annat än hålla med Christoffer, så nu blir det fredags-torsdags mys framför tven. :) Underbar ledighet har vi också framför oss, hela fyra dagar av lata dagar i trädgården, god påskmat på bordet och massvis med godis i äggen. Men nu ska jag njuta tillsammans med Christoffer av det sista som är kvar av dagen-kvällen-natten.

Ha en fortsatt fin kväll! 
Kram 

20110419

Det är vår i luften

Det var tungt att vakna i morse med huvudvärken knastrande i "skallen", vem skapade egentligen huvudvärk?! Det finns väll inget gott alls med huvudvärk, förutom kanske att man får en tankeställare att man ska ta det lite lugnare, oroa sig lite mindre och viiila lite mer :) Så det blev till att ta ledigt från förmiddagens föreläsning och istället satsa på handledning och grupparbete i eftermiddag. 

Vackra vårblommor pryder nu våra trädgårdar och det är så underbart. Jag älskar verkligen att det är vår, vi är ute och pysslar och myser i trädgården mest hela tiden känns det som. Igår satt jag ute i solen och pluggade, åhh så underbart! Underbara tider, det är vad det är nu. 

En underbar och huvudvärksfri dag önskar jag er alla =D
KRAM 

20110414

Påskpyssel | Betongägg

Nu går vi mot påsk! Redan på lördag nästa vecka är det påskafton. Härligt, påsk betyder att det är vår! Jag har planerat lite olika påskpyssel helgen till ära, bland annat att gjuta betongägg i äggskal. Jag har faktiskt aldrig gjutit något mindre tidigare så det ska bli lite extra spännande. Inspiration till detta härliga "påsk"pyssel har jag hittat i den inspirerande boken Skapa med Betong, av Susanna Zacke och Sania Hedengren. De har även skrivit boken Betong en gjuten hobby som jag också rekommendera om man vill börja gjuta och skapa med betong. Härlig läsning med lättlästa instruktioner och inspirerande bilder.

Önskar er en fortsatt mysig kväll!
 kram Linnéa

20110411

Att prioritera sin egen lycka

Det krävs stort mod och styrka att idag trotsa den stress och alla de krav som vårt samhälle ställer på oss. Tid har blivit något oerhört värdefullt, som många av oss upplever att vi har alldeles för lite av. Vi kan inte vinna över tiden! Det vi kan göra är att kolla över vilka prioriteringar vi väljer i våra liv. Vad prioriterar vi som viktigt och vad är det egentligen vi prioriterar bort? Jag tror ingen vill bli gammal och inse att vi i våra unga år prioriterade fel. Vi måste våga ta oss tid att verkligen lyssna på vad vi vill göra. Jag vill inte känna en klump i magen eller tryck över brösten på grund av att jag väljer att prioritera fel. Jag vill inte låta stress och krav bestämma hur jag ska leva mitt liv, det vill jag själv göra. Ibland vet jag bara inte hur jag ska göra. När stressen tar över och kraven blir för höga och allt bara blir för mycket, då glömmer jag bort mig själv. Jag glömmer bort mina prioriteringar och allt det som gör mig lycklig. Det viktigaste i mitt liv är Christoffer och det vi är och har tillsammans. Han är min trygga klippa när det blåser hårt och tar mig tillbaka till land och låter mig finna fotfäste igen. Ett annat sätt för mig att finna ro i en stressig vardag är att lyssna till klassisk musik och låta tonerna föra mig tillbaka till mig själv, så att jag återigen finner fotfäste och kan göra prioriteringar som är viktiga och betyder mycket för mig. Vi har alla våra knep mot stress och krav, vilket jag tror är oerhört viktigt, så att vi inte kommer in i en ond cirkel utan att veta hur vi ska ta oss ur den. Lev här och lev nu. Det tror jag är den viktigaste nyckeln till rätt prioriteringar och lycka.

Denna vackra fjäril lyckades jag till min stora glädje fota idag under en liten promenad. Det är så skönt nu när vi bor på landet och har den möjligheten att kunna ta en promenad på fälten och i skogarna här omkring. Att flytta till landet var en prioritering vi valde att göra och det har vi inte ångrat. Jag älskar att bo på landet och det hoppas jag, att jag alltid kommer att göra!

Jag önskar er en underbar dag!
Stor kram  

20110410

Veckans sköna söndag

Jag och "familjens" Umani kikar in och säger god morgon till er alla denna sköna söndag! Umani är min svägerskas halvblodsvallack. Han är en riktig pärla och gentleman och jag tror inte jag tidigare mött en mer underbar häst! Jag är uppväxt med hästar, men när jag kom upp i tonåren svalnade tyvärr intresset och konstigt nog blev kompisar och pojkar mycket intressantare :) Jag inser nu när jag kommer i kontakt med hästar igen hur mycket jag saknat dessa fyrbenta kameler. hihi*

Kram till er! 

20110408

Med en unik känsla för stil

Photo: Sara Svenningrud

Ett fantastiskt och kreativt hem är Marie Olsson Nylanders underbara hem. Jag brukar säga att jag anser att det är viktig att man skapar sig en egen och unik känsla och stil i sitt hem, en stil som speglar människorna som bor där. Detta anser jag att Marie och hennes man Bill verkligen gjort. Unikt, eget, kreativt, underbart och fantastiskt! Gå in via Mixr.se för att läsa hela reportaget i Residence. Reportaget är skrivet av Mårten Niléhn.  http://www.mixr.se/inredning/hemreportage-arild

Med detta underbara hem tänker jag nu ta helg. Det var längesen nu som jag hade en hel helg ledig, så jag ser verkligen fram emot två lata och härliga dagar. 

Ta hand om er! 
Stor kram

20110406

Godaste kladdkakan

Jag måste skryta lite. Jag är nämligen lite småstolt över mig själv, eller jag är jätte stolt över mig själv på grund av gårdagens krafttag. Jag, tillsammans med min far, "släpade" mig runt på en joggingrunda som var runt milen lång. Pust... och stön... så långt har inte jag sprungit på flera år. Vad trött jag var och jösses vad det kändes. Jag tror inte det fanns någon del i kroppen som inte värkte. Som tur var hade jag förberett med en kladdkaka som väntade nygräddad på diskbänken. Mums! Alldeles lagom ljummen och kladdig var kakan när vi åt den tillsammans med lite glass på golvet i hallen fortfarande svettiga och äckliga. Det är lycka det!  Den absolut godaste kladdkakan har ni här:

Godaste kladdkakan med hallon

2 ägg
3 dl socker
150 g smör
250 g mörk choklad
21/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
frysta hallon

1. Rör samman ägg och socker. Jag brukar röra med en vanlig slev/slickepott så att kakan bli så där härligt kladdig. 2. Smält smöret och lägg i chokladen, gärna delad i mindre bitar eller hackad, i det varma smöret. Låt chokladen smälta helt. 3. Rör ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt så att de blandas ordentligt. 4. Blanda ner den smälta chokladen och smöret i ägg- och sockerblandningen. 5. Rör sen i de torra ingredienserna växelvis. 6. Smörj en form och grädda i mitten av ugnen i 175grader i ca 20-25 min. 7. När det återstår ca 10 min för kakan i ugnen, lägg på de frysta hallonen över kakan och sätt in kakan i ugnen igen. Akta så att inte kakan gräddas för långe, den ska vara kletig och kladdig :) Servera med glass och njut!

Stor kram önskar jag er alla!

20110403

Söndagstankar

Idag har vi haft en riktigt härlig söndag. Dagen började med att jag fick nybakat bröd till frukost. Har jag sagt att jag har världens underbaraste man! Så enkelt är det. Igår kväll förberedde han en deg på jäsning och imorse steg han upp tidigt och gjorde nybakat bröd till frukost. Vi har förutom en härlig frukost också hunnit med lite småutflykter. Bland annat till min morbror och hans sambo som i december flyttade till ett fint hus i närheten av havet med underbar havsutsikt. Vi har även hunnit äta söndagsmiddag på Laxrestaurangen som alltid bjuder på förstklassig mat. Nu tänkte vi avsluta denna härliga dag i soffan till Mästarnas mästare och jag önskar er en fortsatt mysig söndagskväll!
Stor kram från mig :)





20110401

April, april...

... din dumma sill! 

Haha* ja, vad ska man säga :) Smart? Nja! Dum blondin passar nog ibland bättre in på mig. Idag på väg till min kusins kalas lyssnade jag på nyheterna i bilen och jag reagerar inte det minsta över den ena mer udda nyheten efter den andra. Som till exempel visar ny forskning att hundbajs har rätt egenskaper för att utgöra en del av materialet i miljövänliga fyrverkerier. 4 kr hekto, tror jag varje hundägare skulle få, hihi*. Sen var det  "Blekinge släcker", där Blekinge som enligt nyhetsuppläsaren gick igång på earth hour och nu ska släcka ljuset varje lördag i fortsättningen. Haha, jag reagerade inte det minsta =D Tänka sig, hundbajs som blir fyrverkerier och ett helt landskap som ska släcka lamporna varje lördag. Haha, det var många på kalaset som fick sig ett gott skratt när jag kom på att det var första april och erkände min dumhet. Ibland blir man lite trött på sig själv :) 

Ha en fortsatt mysig helg! 
Natti natt*