20110927

Moodboard + lite depp-pepp





Mitt mest personliga moodboard är det jag har vid min säng. Där har jag samlat ihop lite prylar, bilder, urklipp och vykort som får mig att må bra. Sånt som jag blir lycklig av bara av att kolla på. Jag har medvetet valt att inte ha några inredningsbilder i sovrummet. Mina tankar snurrar tillräckligt kring inredning, renovering och olika projekt när jag är vaken. Så för att jag ska få min väl behövda skönhetssömn är sovrummet helt fritt (nästan helt fritt i alla fall) från inspirerande inredning som kör igång tankarna i skallen på mig. ;) Sovrummet ska vara en plats för vila. 

Okej, och nu lite depp-pepp... :) Ibland behöver jag deppa lite för att kunna peppa mig. Därav det nya begreppet depp-pepp här på bloggen. :) Har haft en jobbig tid nu igen. Jag har fortfarande inte lärt mig hantera perioderna då jag blir sjuk, vilket jag kanske borde har lärt mig vid det här laget. Men det har jag inte gjort. Varje gång sjukdomen tar över undrar jag hur jag ska orka leva med det här under hela livet. Jag vet inte vad som är värst. Smärtan eller den hopplöshet och sorgsenhet som faller över mig. Kombinationen är då ingen direkt kombo som jag kan rekommendera. Det finns så mycket fantastiskt att glädjas åt. Varför är det då ibland så svårt att göra just det. Glädjas åt det lilla och vackra omkring oss. Jag försöker att njuta av varje dag och det som ibland känns helt omöjligt blir möjligt. Jag har Christoffer att tacka för mycket, speciellt de tider som är tunga och jobbiga. Han finns alltid där. Trygg, tålmodig och stabil. Alltid med en axel att luta sig mot. Han gör mig lycklig och får mig att skratta. Han är mitt ljus i mörkret. Jag älskar dig! 


20110923

House Doctor




Photos: house doctor

House Doctor är en stor favorit hos mig. Jag gillar deras sätt att använda material och färger i en härlig mix. Nya kollektionen Moments 2011, med titeln Global Mix, är en blandning av reseminnen, estetik och nordisk känsla. Färgerna går åt det mjuka och harmoniska och materialen åt det råa och naturliga. Me like! :) Den största nyheten i sortimentet är samarbetet med fotografen Karna Maffait som skapat fem fotografiska konstverk.  Som btw är helt fantastiska. Något för hemmet som klarar av det där lilla extra. 

Idag fyller min kära mamma år. Ett stort grattis till dig mamma! Så ikväll bär det av hem till mor och far på kalas med förhoppningsvis massor av god mat, tårta och kaffe. :) Jag tycker det är så mysigt med kalas. Har alltid tyckt, enda sedan jag var liten. Dels så är det så roligt att ge bort saker, speciellt om födelsdags"barnet" nu mamman blir glad. Vilket jag är ganska säker på att hon kommer att bli idag. :) Sen att få njuta av god mat och dryck tillsammans med fantastiska människor, gör att kalas inte kan bli annat än väldigt trevliga och mysiga. Men jag har ett hemligt uppdrag idag. Jag ska nämligen försöka sno med mig några härligt ruffa, nötta och vackert slitna "saker", som ska bli mitt nästa projekt här hemma. Vi får väl se om jag kommer att lyckas... :)

Ha nu en fortsatt underbar fredag!
kram

20110919

Konsten att färglägga sitt liv


För att vardagen inte ska bli lika grå och dyster som vädret allt för ofta nu är utanför fönstret, försöker jag att själv tillsätta lite härliga färger i mitt liv. (Och nej, jag pratar tyvärr inte om dig älskling trots att du färglägger mitt liv varje dag). Utan jag pratar om att virka med färger som gör mig lycklig och glad. Virkning har blivit en härlig hobby som jag verkligen njuter av. Att det sen tar ofantligt lång tid för mig att ro hem mina projekt i hamn (eller land kanske det är), ja det hör väl egentligen inte hit! ;) Men att sitta med en gosig filt virad runt benen och med en färgglad virkning i knät, allra helst också tillsammans med en värmande kopp te, ja då är jag i sjunde himlen. Föreställ er också två randiga, smått besatta katter som är ute efter mitt garn. Ja, hur det ibland slutar det får ni lista ut själva...

Önskar er en fantastisk start på nya veckan! 

20110916

Ett "hemmabygge"!?


Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Lite så är det med det här huset. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men, så är det ju med mycket. Det jag har insett är inte vad det är som blir fel utan hur man väljer att hantera felen som blir. Vi förvånas faktiskt lite ibland över att vårt hus faktiskt fortfarande står upp, så mycket "hemmabyggen" är det. Så fort vi lyfter en planka eller kikar under det man med ögat kan se, hittar vi skumma, intressanta och rent ut sagt farliga lösningar. Ta till exempel taket här ovan. Det började läcka vatten från taket ner i hallen, inte kul alls vill jag lova. När vi sen "öppnar" taket för att se orsaken till läckan så möts vi av det här! Lägg speciellt märke till den turkosa (dock snygga) brädan mitt i allt. Vem f*n lägger tak med gamla, målade plank. Skrattar och gråter lite om vartannat för, ja man lär sig ju nått nytt varje dag. Alltså, ska du ni lägga/renovera ert eller någon annans tak. Köp då för guds skull riktiga grejer, gör det ordentligt eller lej bort det till någon som kan göra det ordentligt! Stackars min kära far, han blev alldeles matt när han såg hur illa det låg till. Men för att se det hela positivt så kommer vi inom kort ha ett helt tak och ett ställe mindre utan skumma "hemmabyggen"! :)

Efter en känslosam och tung vecka tar jag nu helg. Jag har under den här veckan insett hur skört livet är och hur snabbt livet kan förändras. Jag önskar er alla en lugn och skön helg. Största kramen till er alla fantastiska människor.


20110912

Vimpel - färgglad, snabb och enkel!


Vilken underbar måndag det är idag. Dessa dagar då man har möjlighet att ta vara på morgonen, ta det lugnt och bara njuta är så fantastiska men tyvärr också alldeles för få. Idag har jag en sån dag då jag börjar veckans första dag med hemmastudier. Väldigt skönt att börja dagen utan att ha någon tid att passa och möjlighet att plugga ikapp det man inte hunnit plugga när man varit i skolan. 

Ibland är det finaste pysslet också det enklaste. Jag ville ha en färgglad, snabb och enkel dekoration till vår kräftskiva vi hade för några helger sedan och resultatet blev en vimpel av färgglada papper och hampasnöre. Supernöjd! Perfekt när symaskinen krånglar eller om man inte har så mycket tid eller ork för ett mer avancerat pyssel! :) 

Ha nu en fortsatt underbar dag! 
KRAM

20110902

Fredag och våra sovrumsplaner...

Photos from: IKEA.se - livet hemma   

Någon renovering i sovrummet blev det ju aldrig, men planerna finns kvar. Såklart! :) Letar inspiration och kreativa idéer överallt och så mycket snyggt det finns. Så långt som vi har kommit i planerna är en kombination av kontraster och naturliga inslag. Som planerna ser ut nu kommer "sängstommen" göras av lastpallar. Väggen som sänggaveln står mot gör vi till fondvägg med liggande råspont, grovt, rent och enkelt. Väggarna blir vita. Golvet hade vi tänkt lägga ett vitt- eller svartmålat furugolv. Men nu när Christoffer faktiskt jobbar med golv är det ju tråkigt att inte köpa golv från hans jobb, så golvet det lutar åt nu är faktiskt, trot eller ej, ett laminatgolv, Alloc Original - Lutad Furu. Ett annat snyggt, kanske till och med snäppet snyggare golv, är Alloc Commercial - Ask Drivved. Går lite emot mina principer med laminatgolv och jag är fortfarande lite tveksam, men Alloc har faktiskt jätte snygga golv och det är ju så praktiskt och tåligt. Så vi får se vad det blir. Sen är garderobssystem lite av ett problem, i och med att rummet är så litet vill vi ha ett öppet system som är snyggt och praktiskt. Lutar åt Ikeas grovförvaringssytem BRODER, som då kommer blir svarmålat/sprayat, om vi inte hittar något annat snyggt industrisystem förstås. :) Nog pratat om mina sovrumstankar, mycket prat liten verkstad heter det ju! Men kan inte annat än hoppas att vi drar igång med detta härliga projekt nu till senhösten/vintern. Hoppas kan man ju alltid göra! :) hehe*

Till sist vill jag önska er alla en fortsatt fantastisk fredag! För oss vankas det fredagsmys hemma hos kära vänner. Så njut, ha det gött så syns vi nästa gång jag kikar in här eller in hos er... Kraaaaam