20111031

Mellanmål och tentaplugg


Mellanmål - målen som vi oftast glömmer men när vi väl kommer ihåg dem så inser vi hur mycket vi egentligen behöver dem. Idag gjorde jag det enkelt för mig och skivade ett päron på två knäckebröd, tillsammans med en kopp grönt te. Snabbt, enkelt, nyttigt och gott. Bättre kan det inte bli! :) Nu har jag sista tentaveckan någonsin... Helt otroligt vad tiden gått fort. Nu är jag snart där, i mål och som jag väntat på att bli klar med plugget. Drygt två månader kvar på mina 3,5 år och det känns fantastiskt roligt. Pirrigt och nervöst men så härligt! 

Nu ska jag tillbaka till mina ontologier, epistemologier och metodologier... Få mig inte att börja prata om holistiska aspekter eller atomiska perspektiv då kan jag få svårt svårt att sluta... (?!?!) Grundläggande filosofiska begrepp och traditioner eller vetenskapliga metoder är väl kanske inte riktigt min grej. Jag måste erkänna att jag dras mer åt det skönlitterära hållet - kärlek och romantik.. :) Den som väntar på något gott...

Ha det gott alla fantastiska! 
Tjing så länge! 

ps. Snälla önska mig lycka till, jag behöver verkligen det! ds. 

20111027

Vardagslycka

I morse satt jag och bläddrade i nyaste numret av Hälsa & Fitness. Det är en relativt ny träningstidning som jag till min glädje ramlade över i somras. Tidningen är fylld med enkla, bra och smarta träningstips och träningsguider, hälsosam mat och tips för att leva ett hälsosamt liv. Allt för att må bra helt enkelt. Man kan beställa alla tidningarna här www.fpgroup.se/komiform. Jag har under hela mitt liv tränat från och till. När jag var ung tränade jag rodd på elitnivå. Jag stoltserar till och med med några JSM-guld och nordiska mästerskaps medaljer! :) Mina ungdomsår inom rodden är något som jag är så otroligt stolt över. Det var något jag var bra på, något jag blev igenkänd genom. Rodden var som en slags identitet för mig. Idag tränar jag för att må bra, inte fy skam det heller. När det gäller träning för mig vill jag ut i friska luften, få ro, komma bort från stress och krav och möjlighet att koppla av i både kropp och själv. Främst löpning men också cykling och lite enkel styrketräning hemma. Under helgen som var, provade jag faktisk att åka inlines med stavar *fniss*. Jösses vad svårt det var! Men så roligt och härligt. Det ser ju så lätt ut?!?!?! Det blev många skratt med hjärtat i halsgropen. Bambi på hal is! hihi* :) Vi lyckades dessutom åka längs den mest trafikerade vägen i vår stad. Perfekt! Tänk så många som fick sig ett gott skratt! :) Men jag fick godkänt av mannen, jag ramlade ju faktiskt inte en enda gång och då räknar vi inte tillfället då jag ostadigt svajade ut i vegetationen på ett ben. Så det blir nog en tur till snart igen! :) Min bästa träningskompis förutom Christoffer är telefonen, spotify och appen endomondo. Endomondo är ett roligt och motiverande program som varmt rekommenderar till alla som tränar.

Till alla er som inte tränar - börja nu! Det är det bästa sättet att må bra, både fysisk och psykiskt. Glöm bara inte att man tränar för sin egen skull och utefter sina egna möjligheter och behov. Träna för att må bra och för att göra dig själv lycklig. Handlar det då om att ta en kort promenad, eller att göra lite styrkeövningar hemma. Gör det - gör det du och din kropp behöver. Vi tränar för oss själva och med våra egna kroppar så jämför dig inte med vad andra gör eller kan. Det är du och ditt välbefinnande det handlar om. Och det är precis det som träning handlar om - en möjlighet till välbefinnande!

Ha en fortsatt skön dag! 
kram

20111024

Castanea sativa








Idag blev jag tvungen att stanna hemma från praktiken för att vila. Ibland blir det så, men förhoppningarna är att morgondagen ska kännas mycket bättre. Nu försöker jag istället njuta av att bli ompysslad här hemma. Idag står bärig höstgryta på menyn, mums! :) Ska bli spännande med lite nya, höstiga smaker här i köket. 

Min bror och hans sambo har ett stort, ståtligt kastanjeträd i sin trädgård. Jag har alltid varit väldigt förtjust i kastanjer. Jag minns när jag var liten och tillsammans med min mormor plockade fickorna fulla med dessa vackra, gyllene frukter/nötter. Det är något speciellt med kastanjer och hösten! :)

Jag önskar er en fortsatt fantastisk kväll! 
Stor kram

20111021

Sovrumsrenovering - taket



... i sovrummet. Nja, det var väl kanske inte riktigt så här vi trodde att det skulle se ut när vi tog bort innertaket? Visst hade vi våra aningar och visst borde vi vara vana vid det här laget på intressanta lösningar här hemma, men herregud, det är ju helt galet dåligt gjort! Typiskt "sommarstugebygge" - man tager vad man haver och ibland är det då gamla, ojämna, trasiga, lite smått mögliga och använda plank. Det intressanta är ju faktiskt att det har funkat i 20-30 år, jag tror det kan vara så länge taket suttit där. Så nu peppade och laddade ser vi fram emot en helg heeelt utan andra planer, vi ska bara renovera i sovrummet. Våra förhoppningar är att hinna riva det sista, regla och tilläggsisolera taket nu under helgen. Som tur är, är sovrummet väldigt litet, vilket betyder mindre yta och mindre jobb. Jag kanske ska börja tänka om när det gäller mina drömmar om ett stort hus med massor av luftiga ytor! ;) Tack för era åsikter om jag skulle göra inlägg kring renoveringen i sovrummet. Ni är helt fantasiska! Så självklart kommer det bli en liten renoveringssaga om vårt sovrum, med vad vi hoppas på en intressant handling och ett lyckligt slut! ;)

Sista seminariumet är idag avklarat för den här kursen. Det kommer firas ikväll med vin, tacos och massor med lösgodis. För ikväll blir det fredagsmys! :) 

Ha en fortsatt underbar fredag! 
KRAM

20111018

Sovrumsplaner - nu blir de verkliga!



Photos: Anna Kern, sköna hem 

Idag vill jag visa det här fantastiska hemmet från sköna hem. Ett enormt inspirerande och snyggt hem. Jag gillar den råa känslan, blandat med de naturliga elementet och kontrasterna av svart och vitt. De flesta möblerna har ägarna själva byggt med hjälp av material från skroten, eller som de plockat från containrar och stenbrott. En tanke som jag tycker är helt fantastisk, dels på grund av att hemmet i sig blir så personligt och unikt med också utifrån dagens miljömedvetna tänk. Kika in på sköna hems hemsida och läs hela artikeln. :) 

Nu börjar en spännande tid hemma hos oss... Vi har nämligen dragit igång renoveringen i sovrummet! :) Det mesta av materialet är inhandlat och den grövsta rivningen är gjord. Så nu äntligen är det inte bara planer för sovrummet längre utan nu gör vi verklighet av våra planer. Sovrummet har varit lite av ett stängt rum. Har vi haft gäster har dörren till sovrummet gärna fått vara stängd. Jag har försökt med små medel få det trivsamt men inredningen har i mina ögon varit ful och inspirationen att pyssla och mysa därinne har varit noll. Därför är det extra roligt nu när vi börjar greja där inne. Det kommer bli ett rum till här hemma att trivas i. :) Något vi insett med vårt lilla hus är att det är i sämre skick än vad någon av oss trodde var möjligt. Detta är något som jag tagit ganska hårt vilket resulterat i att jag blivit ganska (ibland också väldigt) negativ inställd till vårt hem. I perioder har jag haft så svårt att trivas så jag nästan övervägt att börja leta lägenhet. Men sen kommer insikten, vad det egentligen är jag håller på med? Min negativa inställning drabbar mig själv och mitt välmående värst, sen påverkar jag Christoffer och alla andra i min närhet med min negativa inställning och det vill jag ju inte. Därför gör vi nu om och vi gör det rätt och det känns helt fantastiskt. Tänk vad lite positiva tankar och känslor kan göra underverk. :) Vi köpte en koja och bestämmer vi oss för att sälja i framtiden, så säljer vi ett slott! Och hur bra är egentligen inte det? ;) 

Ska jag visa bilder från hela renoveringen? Ska jag visa bilder från själva rivningsarbetet osv? Det är ju inga vackra bilder direkt, ingen jätte bra kvalitet heller, men det kanske är roligt att följa renoveringens alla olika skeden? Från början till det färdiga resultatet? Vad tycker ni som kikar in här? 

Önskar er en fortsatt fantastisk tisdag! Kraaaaaam 

20111016

Lappa och laga


I några inlägg tidigare skrev jag om en tråkig vattenläcka vi hade från taket. Ni kan läsa inlägget här. Självklart uppdagades denna läcka mitt under höstens värsta regnskurar - vi hade en mindre monsun under några veckor vilket resulterade i mindre roliga skador. Skratta eller gråta (?!) vi gjorde nog lite av varje, vill jag minnas. Nu är det ju så att allt ont för något gott med sig. Pappa kom till vår undsättning och räddade oss från att drunkna. Vi gjorde om, vi lappade och lagade och vi byggda faktiskt ut taket en bit. (När jag skriver vi menar jag pappa och Christoffer, jag assisterade mest med glada tillrop och stärkande föda). Så tadaaa - nu har vi inte bara ett helt tak utan också tak ut över ytterdörren! Pricken över i:et kommer bli sen när vi får målat utbyggnaden också. :)

Vad är egentligen grejen med händiga pappor? Vi är extremt bortskämda med våra två underbara pappor. De går under rollen "vi fixar allt och fixar vi inte allt, fixar vi det ändå". Hur kommer det sig att alla pappor är så händiga. Blir man händig när man kliver in i rollen som far? Vips när ungen kommer ut så står fadern med såg, hammare och borr i handen och vet precis vad och hur han ska använda de olika verktygen till. Haha, ja tänk om det var så! :)

På tal om något helt annat, så har jag hittat den snyggast utomhusbelysningen från Cox & Cox. En "stallampa" med det lilla extra. Den ska vara en konstruktion inspirerade från det marina under krigstiden. Perfekt på vår lilla utbyggnad vid ytterdörren!


Photo: Cox & Cox


20111012

"Bara vara"


Idag har det varit en strålande vacker höstdag. Jag tog mig lite ledigt från förmiddagens plugg och tog en trevlig promenad i trädgården för njuta av det vackra vädret som var i förmiddags och för att ladda batterierna inför eftermiddagens praktik. Trots kyla och regn kämpar fortfarande några sköra blommor i trädgården. Vackra och ömtåliga lyser de upp med sina skira färger och låter oss få njuta ett litet tag till av sommaren som varit innan de tar en sista suck inför vinterns vila. Dagarna rullar på just nu. Inte många stunder då man hinner att bara vara. "Bara vara" är ett uttryck jag gillar. Det betyder så mycket och samtidigt så lite man vill att det ska betyda. Inga krav, inga måsten - utan bara vara. Små osynliga stunder som kan bli så otroligt viktiga och betydelsefulla om man bara lär sig att se och ta till vara på dem. 

Ha nu en fortsatt fin kväll!
KRAM

20111006

En tur till IKEA kanske? :)

Photos: IKEA

På lördag vill jag till IKEA, jag har nämligen en hel lista som måste bockas av där. Har jag sagt att jag är listberoende. Det är sant. Jag har ett listberoende ända ut i fingertopparna. Jag gör listor till allt och finns det inget att göra listor till, ja då hittar jag på något att göra listor till. Lista för vilka listor jag ska lista. ;) Hihi! Ja nu förstår vad jag menar. Så lite av min IKEA lista ser ni här ovan... :) 

Vill bara säga att ni som kikar in här är helt fantastiska. Era ord värmer, stärker och ger mig sån otrolig glädje. Jag var verkligen i valet och kvalet om jag skulle skriva av mig en, en gång här på bloggen. Jag vill inte det ska bli en gnällblogg, men ibland behöver jag skriva av mig och då är bloggen perfekt. Få möjlighet att se känslor och tankar i bokstäver och ord. Få lite distans och ett utanförperspektiv. :) Så tusen tack alla underbara!

Önskar er alla en fortsatt mysig kväll! 
Stor kram