20111129

Julstjärna med miljötänk

För några veckor sedan rensade jag bland många av mina tidningar. Många tidningar som jag sparat i flera, flera år på grund av något reportage eller några fina bilder som inspirerar mig. Tror det finns fler som känner igen det! ;) Men varför spara en hel tidning för ett reportage eller några enstaka bilder, när jag ändå aldrig ser reportaget eller bilderna eftersom tidningarna alltid ligger stängda och i hög. Mycket bättre som nu, när inspirerande tidningssidor och urklipp hänger lite här och där här hemma, bl a i köket på armeringsnätet. Massa onödig plats tar de också! Vi som inte har så mycket plats här hemma värnar ömt om den som finns! :) Därför bestämde jag mig för att slänga och skänka en massa tidningar. I några av de tidningar som jag rev ut reportage och bilder ur passade jag även på att spara fram- och baksidan på, innan de slängdes i återvinningen. Så håll i hatten här kommer julens återanvända G.D.S/D.I.Y (gör-det-själv/do-it-yourself) stjärnor. Nedan kommer jag visa hur jag gick tillväga, bilderna är lite blandade från de tre stjärnorna jag gjorde. 1. Det första jag gjorde var att jämna till den rivna långsidan med hjälp av en linjal, penna och sax :) och kollade så att både framsida och baksida var lika stora.2. Därefter vek jag sidan som bilden ovan visar. 


3. Klippte sen bort den överblivna remsan på pappret så att båda sidor blev lika långa. 4. Sidan kommer nu se ut som den övre bilden av de två ovan. Vik sidan en gång till så att det blir två vik, som bildar ett kryss från hörn till hörn. 


5. Vänd sidan och vik som bilden ovan visar.  6. Så här ska sidan se ut nu. Nu ska det finnas fyra vik på sidan, två "mot" dig och två "från" dig.7. Klipp så att det är ca 5 cm papper kvar till mitten längs med viket på raksidan, alltså inte från hörnen. 8. Vik nu som bilder ovan visar.  9. Fortsätt och gör likadant med samtliga hörn. 10. Klistra ihop hörnen som den första bilden ovan visar. När samtliga uddar/hörn torkat klistrar du ihop framsidan och baksidan som andra bilden visar. Jag tog hjälp av ett glas medan stjärnan torkade.  
11. Ta-daaa....

Lycka till nu och ha en fortsatt mysig kväll!
kram 

20111127

1:a advent


Första advent kom stormande i en rasande fart. Ett riktigt ruskväder har det varit idag, storm och regn om vartannat. Med andan i halsen har vi donat här hemma, lite skärrade att taket skulle flyga av eller att någon av björkarna på tomten skulle bli för närgångna huset, men taket sitter fortfarande kvar där det ska och likaså björkarna. Vilket vi är oerhört lättade över! ;) Dagens lussebullbak gjordes under mantrat "snälla inte stömavbrott, snälla inte stömavbrott..." , vilket jag tror hjälpte. Lyckan log mot oss, inget strömavbrott och bullarna blev oväntat mycket lyckade! :) Nu ska jag krypa ner i fåtöljen vid brasan med en bra bok och njuta av kvällens lugn efter en annars väldigt hektisk dag!

Önskar alla en fortsatt underbar söndag och första advent!
KRAM

20111123

Gott en regnig kväll...


Uch vilket mörkt och tråkigt väder det varit idag. Grått och regnigt! Ett nytt te här hemma som är som gjort för gråa, regniga dagar är Twinings Brazilian Baía. Med smak av vanilj, kokos och choklad kan jag inte annat än varmt rekommendera det. Helt perfekt när man är så där galet sötsugen men vet med sig att man inte borde äta något sött, det är inte fredag idag vilket betyder att godiset ska vänta. ;)

Önskar er alla en mysig onsdag kväll! 
Kram 

20111120

Planer för årets julkalender


Här är tanken att årets julkalender ska hänga. På hedersväggen i köket! Då får moodboarden av urrivna tidningssidor ge plats till 24 klappar och lite annat juligt smått och gott! Tänk vad tiden går fort, på söndag är det redan 1.a advent! :) Lite adventspyssel ska försökas hinnas med i veckan som kommer. Gjorde några pappersstjärnor igår som jag ska ta och visa här på bloggen, men inte idag! :) Stolarna i köket har jag många gånger funderat på att byta ut, jag tycker de är lite tråkiga. Jag har länge suktat efter ett par vintage tolixstolar i färg till köket. Men det är något som tar emot, jag gillar ju stolarna trots att jag tycker de är lite tråkiga. Ingen tillräcklig anledning att byta ut dem alltså! Haha* ja vi får se fram framtiden kan utvisa, med detta ilandsproblem! ;)

Idag ska vi fortsätta i sovrummet, det går framåt, sakta, men trots det framåt. Vi har bestämt att inte skynda, det får ta den tid det tar. Yttertaket är klart och isolerat, jag ska försöka ta några kort så man kan se hur det ser ut nu. Idag ska vi regla upp två av ytterväggarna för att tilläggsisolera. Känns skönt att vi äntligen kommit till det stadiet nu då vi kan greja själva! :)

Men nu ska det fixas god söndagsfrukost, det blev sent hem igår kväll! ;) Vi var hemma hos vänner och spelade Alfapet och åt middag, jösses vad hjärnan gick på högvarv. Jag blev alldeles matt av allt tänkande! Christoffer uttryckte det så fint att hans hjärna kändes överhettad och överansträngd! *fniss* Inte lätt när man är korkad, som vi brukar säga hemma på vår gata i stan! :) hihi* Vi hade jätte mysigt, så tusen tack för en underbar kväll!

Jag önskar alla en fortsatt fantastisk söndag! Njut nu av sista dagen av helgen så laddar vi batterierna inför morgondagen. 

KRAM  

20111118

Vid världens ände (At the end of the world)


En dimmig dag.
Ögonblick att minnas.
Stillhet.
Lycka. 

Stunder som gör livet så underbart att leva.

Önskar alla en fortsatt fantastisk fredag.

Moments of harmony and happiness.
Have a lovely day! 

20111115

Lite smygande julkänslor


Sakta har julkänslorna börjat smyga sig på en. Den lilla granen flyttade in i mitten av oktober för att fylla köket med lite höstkänslor och mitt nya lilla zinkhus fick ta plats på fönsterbrädan i början av november i väntan på advent. Fram tills dess får julhuset lysa upp våra tidiga mornar och mörka kvällar och fylla oss med en mysig känsla denna annars så mörka månad. Liksom förra året finns det inget speciellt tema för julen 2011 utan julen i år kommer bli precis så som den blir. Helt utan planer och måsten eftersom c-uppsatsen ska få huvudfokus i år. Men lite julpyssel och julbak kommer jag förhoppningsvis hinna med. :)

Jag önskar er alla en fortsatt underbar kväll!
stor kram
 


20111112

Crea diem - Skapa dagen


Nu springer dagarna iväg och det är knappt jag hinner med att få några stunder över till mig själv. Då är frukosten den bästa tiden att ta till vara på, när alla andra stunder upplevs som upptagna. Idag efter att Christoffer åkt till jobbet, tände jag i vedspisen, drack mitt kaffe och åt min frukost djupt insjunken i en bra bok. Finns inget bättre sätt att börja dagen på! Crea diem - "Skapa dagen". 

Sista tentaveckan någonsin på utbildningen är bockad och klar. Vi har nu dragit igång med C-uppsatsen ordentligt, vilket känns spännande och nervöst i och med att det är det sista vi gör innan vi är klara. Så konstigt det känns. Så många år av väntan på att bli klar med utbildningen och nu är jag snart där. Känns helt sjukt skönt! :) Efter tre och ett halvt års väntan kan jag äntligen snart börja jobba med en utbildning med mig i bagaget. Vilket var anledningen till att jag började plugga igen, efter tre plågsamma år på gymnasiet. Aldrig att jag skulle plugga vidare efter gymnasiet... men sen började jag "vicka" i skolan och fann mig själv och ett jobb som var och är helt fantastiskt. Men för att få ett fast jobb krävdes utbildning och det var mycket jag saknade som outbildad som man får när man utbildar sig. Jag har inte ångrat att jag utbildat mig men jag är så otroligt glad att det snart är över. Jag trivs inte med att gå i skolan, jag ställer för höga krav på mig själv och mår inte bra av den studiepress som sätts på en. Det är alltid något som hänger över! Det ska bli så skönt att efter jobbet kunna komma hem och inte ha något plugg hängande över mig - jag kan bara komma hem, "släppa" jobbet och ägna mig 100 procent till vardagsgöra, träning, inredning, skriva, blogga osv... Jag längtar så! :)

Med dessa tankar önskar jag alla en fortsatt fantastisk helg!
Stor KRAM

20111108

Ett inspirerande hem

Photos: Johanna Flyckt, sköna hem

Ett fantastiskt hem som är så inspirerande är Johanna Flyckts och hennes familjs underbara hem. Johanna jobbar som inredningsstylist för olika tidningar, reklam och privatpersoner. Johanna har också en blogg där hon delar med sig av sitt stora inredningsintresse, bloggen hittar ni här: http://johanna-vintage.blogspot.com/. Hennes hem är kreativt och personligt med möbler och prylar från antikbutiker, loppisar och arvegods. Johanna skriver i artikeln att hon som är uppvuxen i en konstnärsfamilj har uppmuntrats till kreativitet och förändring. Vilket man man tydligt kan se i hennes hem. Udda fynd och härliga kontraster tillsammans med glada färger och en vit bas skapar ett unikt hem med känsla för stil. Kika in på sköna hem för att läsa hela artikeln. 

Ha en fortsatt fin dag!

20111106

Favoriter i köket

God morgon! Söndags morgon och jag sitter vid köksbordet och njuter av en rykande varm kopp kaffe. Köket trivs jag allra bäst i här hemma. Här kan jag sitta i flera timmar och bara vara. Det är i köket som jag pluggar bäst, skriver och kommer på alla tokiga idéer. Det är i köket som vi samlar energi inför en ny dag eller fortsätter njuta av lugnet efter en god natts sömn. Det är i köket som vi samlar ihop oss efter en lång dag på jobbet. Det är här vi samtalar om dagen som varit eller dagen som komma skall. Köket är verkligen hemmets hjärta hemma hos oss! 

Köksskåp, bänkskiva och vitvaror är allt från ikea. Tyvärr har vi varit väldigt missnöjda med ikea, allt från service och leverans till beskrivningar och kvalitet. Vi kommer inte att välja dem igen om det blir en nästa gång. Jag tycker det är värt några tusenlappar mer för att få bra service och kvalitet. Men vill tillägga att trots vårt missnöje över ikea när det gäller vårt kök så gillar vi ikea och handlar ofta hos dem. På golvet har vi just nu en löslagd svartvitrutig plastmatta med filtbaksida, som vi lagt ovanpå ett målat furugolv för värmens skull nu till vintern. En enkel och snabb lösning fram tills vi kan isolera golvet underifrån. Griffeltavlan används flitigt här hemma - allt ifrån små kärleksförklaringar och kom ihåg notiser till dagens schema, inköpslista och veckans matsedel. En annan stor favorit i köket är vår älskade kaffebryggare, ingen bryggare gör godare kaffe än en Moccamaster. En god, rykande varm kopp kaffe får vem som helst att orka upp på morgonen.  

Köket är precis så som vi vill ha det trots den lilla ytan och minimala förvaringen. Vi renoverade köket själva med hjälp av våra pappor. Det är en styrka och en fantastisk känsla att veta att vi gjorde det här. Den enda kunskapen som vi hade innan vi började renovera i köket var att måla lister och tapetsera, inte mycket att hänga i granen när det gäller tilläggsisolering, sätta panel, kakla... osv. :) Men vi fixade och vi är mycket nöjda med vad vi åstadkommit! Visst har vi lite småfix kvar, lite skarvar, hörn, lister osv... men men, det är ju ingen ko på isen! :) hihi*

Jag hade väldigt bestämda åsikter kring hur köket skulle se ut, från golv till tak. Som tur är hade Christoffer inte jätte många invändningar mot mina idéer, lite stånkande och stönande bara över vissa idéer men det hör ju bara till. Jag tror det mer var hans sätt att säga att det faktiskt är han som är man här i huset! ;) Det vita kaklet var sedan långt tillbaka redan bestämt, tillsammans med vit fog. Liggande panel var ett självklart val, trots många invändningar av familj och vänner. Inte kunde vi ha liggande panel när det är så lågt i tak, det kommer se konstigt ut. Jag är glad att vi inte påverkades och valde liggande panel, för det är vi jätte nöjda med. Den fasade listen mellan panel och kakel var en idé jag hade i huvudet men inte visste om den fanns att köpa. Pappa och Christoffer var bestämda att någon sån list fanns inte att köpa. De tyckte gott att det räckte om man "lade" sponten på panelen över kaklet. Vilket inte alls fungerande för mig, jag ville ha min list. Det slutade med att vi köpa alla smålister de hade på trävaruhuset och provade oss fram. Efter både tårar, frustration och lite ilska hittade jag listen och den var perfekt. Både Christoffer och pappa gav sig och erkände att det blev mycket bättre med list! :) Jag älskar min fina list!

Öppna hyllplan valde vi eftersom det ger ett luftigare intryck i och med att köket är så litet och den låga takhöjden. Även där hade folk lite åsikter om att det lätt blir äckligt, med allt damm och smuts och att vi kommer ångra oss eftersom det blir mycket mindre förvaring om vi väljer öppna hyllplan. Men vi är supernöjda och jätte glada att vi valde öppna hyllplan. Det blir inte alls smutsigt, vi städar ju! :) När jag hängde upp mina älskade bygglampor i köket tog båda papporna var sin djup suck. Idag har de börjat vänja sig med mina funderingar och idéer, men det kommer allt med lite kommentarer, höjda ögonbryn och tunga suckar inemellen. Hehe, älskade pappor som inte alls förstår sig på mina idéer. :) Enligt dem behöver man inte krångla till det mer än nödvändigt men enligt mig är det nödvändigt att krångla till det mer än nödvändigt eftersom det är då man får det precis så som man vill att det! :)

Över köksbordet hänger en annan älskad pryl här i köket, min lampa från HKliving. Jag blev så lycklig när jag fann den, kärlek vid första ögonkastet och nu lyser den upp vår tillvaro när det börjar mörkna. 

Lite uppdatering om sovrumsrenoveringen, så har vi nu nytt tak över huvudet. Idag ska vi fortsätta med att isolera så vi får det varmt och gott. Så det rullar sakta på vilket känns helt underbart, det kändes lite hopplöst när man kikade upp i himlen genom ett hål i taket.

Med dessa tankar kring mina favoriter i köket, önskar jag en fortsatt underbar söndag!
Stor kram

20111104

En skräckhistoria(?)

Vår renoveringssaga har nu lagom till Alla Helgons dag börjat bli en riktig skräckhistoria. Här är vår vardag just nu, inget direkt myskaos längre! Vi trodde inte det kunde bli mycket värre när vi såg det dåligt gjorda innertaket, som ni kan läsa om här. Men det kunde det! Nu ser vi stjärnorna från sovrummet om natten och jag som alltid önskat mig takfönster, nu har jag det(?). :) Det var när vi grävde lite djupare och tog bort innertaket som vi såg hur dåligt det var. Andra halvan av taket, (taket delas upp av en bjälke) var helt murket och ruttet. Det har antagligen under en längre period, innan vår tid här, varit vattenläcka från taket. Det var bara att riva för att börja om från början - igen. Återigen blir vi tvungna att städa upp efter andras misstag och slarv vilket vi börjar bli ordentligt trötta på vid det här laget. Vi ville ju bara renovera sovrummet... Just nu håller vi tummarna för fint väder i helgen. :) Fortsättning följer...

Vi tar paus i takbygget ikväll och drar på spökfest! Vi får se om jag överlever festen, jag kanske blir uppäten av någon skum vampyr... :) 

Önskar er alla en fortsatt underbar fredag! stor kram