20111219

Ett golvat julpyssel

Golvet är lagt, fonden till garderoben är på plats... Japp, det rullar på och det känns väldigt bra just nu. Filosoferade sittande på mitt fina golv en stund och vek lite på mitt evighetsprojektet jag dragit igång. Kände mig faktiskt ganska töntig när jag satt på golvet och vek, och vek, och vek... med ett fånigt leende fastklistrat i ansiktet. Men den bjöd jag på, för nu börjar allt falla på plats. Alla de där jobbiga pusselbitarna som jag inte hittade rätta platsen till börjar nu äntligen komma till rätta. Hade jag klarat mig ifrån feber, värk i kroppen, halsont och huvudvärk. Ja, då hade det varit topp! Men allt kan man ju inte styra över och det är ju precis så som det ska vara! Vad vore inte livet om det inte gick lite upp och lite ner...?

Vill du ha en liten återanvänd julgran, ja då är det bara att börja vika, tidning som bok - det mesta funkar. Ju tjockare tidningen är desto bulligare blir granen! Ett tips är att förbereda med en stor dos av tålamod, värktabletter eller lite smärtstillande gel (det kan behövas efter x-antal timmars vikande!) och en linjal. Innan du börjar vika, så dra bort bokryggen. Vik sen upp boken på mitten ordentligt och tryck till (vik gärna upp boken på flera ställen och tryck till). Börja vik i mitten av boken, som du ser på bilderna, använd linjalen för att "platta" till vecken. 

Fortsätt tills alla blad är vikta, eller tills du fått granen lagom tjock och bullig. Eventuellt kan det behövas att limma ihop bok- eller tidningsryggen så granen håller sin fina form. Lycka till och om det är något oklart med mina ibland oklara beskrivningar är det bara höra av sig. :)

Jag önskar er en frisk och härlig start på julveckan!
Stor kram

20111217

We will reclaim our home...


Det går framåt i sovrummet! :) Idag målade Christoffer sista strykningen av taket, så nu efter två strykningar kvistlack och tre strykningar av vit färg är taket målat och klart. Vi valde planhyvlad granpanel till taket, samma panel som vi valde till köket. Jag var lite osäker på om det skulle funka med det släta taket till den "ruffa" väggen, men det ser inte ut att bli något problem. Det som nu är kvar att göra i sovrummet är att dra elen, lägga golvet, sätta tak- och golvlister samt att måla dörren vi satt in vit. Blir mycket vitt just nu, men jag gillar det! :) Man låser sig inte med en vit bas. Då är det istället fritt fram att leka med färg när det kommer till inredningen. 



Julkänslor finns det inte mycket kvar av just nu. Det kändes så mysigt när första advent kom, det blev kylgare och mörkare. Vi tände ljus och mös framför brasan, vi hängde upp stjärnor och tände adventsljusstakar. Men sen kom regnet och spolade bort det mesta av julkänslorna. Ett kallt och klibbigt regn som trängde sig in i både märg och ben. Var tog fjolårens frostiga landskap vägen. Snön som föll tung redan i november. Åh vad härligt det var. Vi gick långpromenader till havet och det knarrade så härligt under skorna och vi njöt av den vackra utsikten när havet låg alldeles fruset och stilla. Vår andedräkter frös till en vit dimma runt omkring oss. Nu är det också kallt, men av ett helt annat slag. De tunga regnmolnen som hänger över oss gör så att det aldrig riktigt blir dag utan vi går runt under ett ständigt mörker. Uch vad tråkigt jag tycker det är! Jag vill ha snö, minusgrader och sol! Skridskoutflyter till mina förändrar uppe på fjället. Åka pulka så rumpan värker och dricka varm choklad. Det är vinter, inte det här konstanta regnet! Det är bara tråkigt.

Inne speglar inte heller så mycket jul just nu. Komplikationerna med renoveringen i sovrummet har dragit ur oss mycket ork och lust. Hade det "bara" varit en vanlig renovering, alltså inte att när man ska lägga tak måste man ta bort allt tak ända upp till stjärnorna, så hade vi varit klara nu. Vi hade fått vårt vardags- och sovrum tillbaka. Visst har det varit mysigt, mitt i renoveringskaoset, när vi virat filtar om oss och legat i sängen och kollat på film samtidigt som brasan knastrat gott och värmt oss om fötterna. Men nu, när det är en vecka kvar till jul så hade det varit rätt skönt att kunna julpyssla även i vardagsrummet. Bjuda hem vänner på middag, utan att matsalsbordet står bortknuffat i ett hörn eftersom våra gräsliga och klumpiga garderober tar upp all plats. 

Jag säger bara... "we will reclaim our bedroom and livingroom!" 

... och hör o häpna! På tisdag kanske vi kan flytta sängarna från vardagsrummet in till sina rätta platser i sovrummet. Bygga ihop vår garderobslösning. Slänga våra illaluktande och fula garderober, (jag har alltid tyckt de luktat äckligt! *fniss*) och börja inreda. Japp, ni hörde! Det kanske hinns med lite julkänslor här hemma trots allt! Vi kommer kanske hinna vakna i sovrummet på julaftons morgon, i våra goa nyinköpta sängar. Sen är det bara lite inköp som ligger framför oss för att sovrummet ska bli helt "top notch!" Men det får vänta tills efter julhelgen. Mellandagsrean here I come...

Sist men absolut inte minst, så måste jag tacka för alla fantastiska kommentarer på förra inlägget. Ni är helt fantastiska! Jag blir så rörd av era fina, omtänksamma och underbara ord. Ni gör bloggandet så mycket roligare! :) Så tusen tack för att ni kikar in hos mig och förgyller min blogg! 

Ha nu en fortsatt underbar lördagskväll!
Stor kram 



20111212

Enkel jullycka


Julpyssel behöver inte vara avancerat! Det enkla sägs ju ofta också ska vara det finaste, och visst stämmer det! :) När tid, ork eller lust inte räcker till, då är ett lagom julpyssel några hyacinter, lite mossa och juldoftande kryddor. 

Jag önskar er alla en fortsatt fantastisk start på nya veckan! 
kram

20111210

Vintage med kontraster

Photos: Frederikke Heiberg, Lantliv 

Ett underbart och inspirerande julhem är detta underbara sommarställe på Själlands norra kust. 56 kvadrat var huset från början men har sedan dess byggts till 20 kvadratmeter. Huset har smakfullt renoverats och ägarna har varit noggranna med att bevara husets ursprungliga karaktär. Inredning är en blandning av arvegods, skatter från loppisar och auktioner vilket gör hemmet tidlöst modern. Trots att huset inte är så stort känns det ljust och luftigt. Underbara detaljer som skapar en unik karaktär som t ex den underbara pardörren som går in till sovrummet. Gå in på Lantlivs hemsida för att läsa hela artikeln: "Vi pyntar med vintage"! Ni hittar också artikeln i nummer 13/2011.

Photos: Frederikke Heiberg, Lantliv 

Jag blev så glad när jag ramlade över det här underbara hemmet på Lantlivs hemsida, (ur nr. 13/2011). Jag tycker det är så inspirerande! :) Även vi bor i ett litet hus och ibland låser man sig när det gäller att se möjligheterna att skapa ett luftig hem med en liten yta. Men när man ser bilderna ovan hindrar inte ytan från att skapa en fantastiskt och inspirerande hem. Från början när vi köpte vårt hus gick våra tankar i att öppna upp, flytta väggar osv för att skapa en luftigare och mer rymlig känsla. Idag har vi nästan släppt alla de tankarna helt, mycket på grund av alla extrema brister och problem vi haft med huset. Vi har haft för mycket tråkigheter med huset, för att vi ska orka se möjligheterna. Men om vi i framtiden återigen hittar ett litet hus som trollbinder oss med det där fantastiska läget, ja då vet vi ju nu att möjligheterna att skapa ett fantastiskt hem är otroligt stora.

Önskar alla en fortsatt underbar lördag! 
kram



20111206

En konserverad adventsljusstake

Andra advent kom lika fort som den var förbi och vi hann med nöd och näppe tända andra ljuset i den hemmagjorda adventsljusstaken, innan måndagen och vardagen var här. Mycket återvinningspyssel här hemma nu. Slängda konservburkar fick några lager griffeltavelfärg och voilà! Enkla, återanvända och udda lösningar är det bästa jag vet! :) 

Nu spenderas hela dagar framför datorn, vilket gör att lusten att blogga tryter. Ont i nacke, axlar och rygg av allt stillasittande arbete gör att man gärna inte spenderar mer tid framför plåtburken mer än vad man verkligen måste. Så nu ska jag värma mig en kopp te och blinka lite åt Christoffer efter lite massage. Att plugga hela dagar har allt sina fördelar det också! :)

Ha en fortsatt mysig kväll och sov så gott! 

20111203

Panel på väggarna, sängval och tjejkväll...



Det har gått framåt i sovrummet, till allas vår glädje och lättnad är det gapande hålet i taket nu endast ett minne blått och sovrummet börjar nu likna ett sovrum! Precis så som det ska vara. Isolerat har taket blivit samt båda ytterväggarna och nya rör till all el är dragen. Det visade sig som med allt annat här hemma att elen är "under all kritik" - både livs- och brandfarlig. Känns ju tryggt och bra!? Men desto skönare och tryggare känns det när allt är nytt, säkert och bra gjort! :) Nästan all panel är satt, står lite stilla nu iom att vi ska byta ut dörr och karm till sovrummet och så ska vi dra ut en telekabel som går in i sovrummet och sen vidare in i arbetsrummet. Den ska vi dra direkt in i arbetsrummet istället! Panelen som ni ser blev en ruffare variant, vi köpte den faktiskt färdigmålad. Väldigt skönt men nu i efterhand vet jag inte om det är värt pengarna. Så jobbigt är det ju inte att måla! ;) Vid sänggaveln kommer det vara liggande panel och i resten av sovrummet kommer det vara stående. Sen blir det en lite annorlunda variant vid andra kortväggen, men vad det kommer bli där tänker jag inte berätta än! hihi* det får bli en överraskning... :) Som ni förstår börjar vi se slutet på att sova och ha klädförvaring i vardagsrummet. Man inser när man inte kan använda vardagsrummet som man brukar, hur mycket man egentligen använder detta mångfasetterade rum. Därav benämningen var-dags-rum här på bloggen. Ett rum som vi använder till så mycket var dag. Mina förhoppningar är att vi kanske nästa eller nästa vecka igen ska kunna flytta tillbaka in i sovrummet! Vilken känsla det kommer att bli! Champagne och invigning kanske och en stor julklapp till pappa som hjälpt oss så enormt mycket! Utan honom hade vi inte kommit så här långt. Så tacksam och glad att jag har så underbara människor omkring mig, som hjälper till och stöttar. Vad hade man varit utan familj och vänner! 

På tal om underbara vänner så ska jag hem till en vän på tjejkväll i Göteborg ikväll och som jag längtar. Mys med underbara tjejer kan ju inte bli annat än helt fantastiskt! Jag kanske också passar på att stanna till på Ikea på vägen, ljusen är ju slut! ;) Vi funderar även på att köpa sängar på Ikea, någon som har erfarenheter av det? Bra eller dåligt? Annars är vi lite inne på tempur iom att att jag har så ont i nacken men är det verkligen värt pengarna? Ikea kanske funkar lika bra? Dela gärna med er av era erfarenheter när det gäller sängval! Vi är nämligen lite kluvna och skulle behöva hjälp av andras erfarenheter och åsikter! :) Nä, nu ska jag hoppa in i duschen...

... och med tandborste och pyjamas packad känner jag mig redo för en kväll med vin, choklad och fnittriga tjejer! Det känns som det kommer blir en bra dag idag. 
Puss och kram ;)

20111201

1/24 - L:A BRUKET






Till äran av första december tänkte jag bjuda på årets första julklappstips. Inget mindre än Lilla Brukets fantastiska handgjorda, ekologiska och snygga produkter. Med en romantisk och "grovhuggen" stil, som värnar om kvalitet och miljö är detta produkter som faller mig helt i smaken. Vid framställningen av produkterna har bara de allra bästa ekologiska råvarorna används och inga artificiella konsistens eller färgämnen har tillsatts.   




Photos: L:A BRUKET

Med olika och unika egenskaper har varje produkt framställts med omtanke och känsla där produktbasen är framställd som en balans av olika vegetabiliska och eteriska oljor och örter beroende på de egenskaper och effekter produkterna har; allt från energigivande och fuktighetsbevarande till mjukgörande och läkande. 







Photos: L:A BRUKET


"När vi har skapat Lilla Brukets tvålar och oljor har vi haft ambitionen att alla produkter skall användas för ett tydligt syfte, ha en funktion och vara vackra. Vi har även samma ambition med vår keramik, allt skall användas och vara funktionell, enkel och blir då vackert". (http://www.lillabruket.se/se).

Gå in och inspireras bland Lilla Brukets alla härliga produkter, www.lillabruket.se, och köp en klapp med omtanke och kärlek till någon du tycker om eller varför inte skämma bort dig själv. Kanske en härlig tvål med doft av mörk vanilj eller varför inte ett linnevatten eller något doftljus som båda sprider väldoft i hemmet.  

Nu ska jag kila iväg till jobbet och önskar alla en varm och mysig dag! 
kram Linnéa