20120116

The House Doctor journal 2012




Alla foton med tillstånd från House Doctor./
All photos with permission from House Doctor.

House Doctors har gjort det igen! Deras fantastiska och åter fantastiska vårkollektion 2012: Everyday - The House Doctor journal 2012 har allt och mer därtill. Jag drömmer mig bort i en värld full att prylar och inredning med helt rätt känsla. Jag får inte nog av deras produkter, jag älskar allt från minsta lilla glasvas till största gedigna träbord.  



Fina glasburkar till sommarens efterrätter och inläggningar. Snyggaste dukningen till finaste vännerna.


Svart som i det nya vita. Svart i kontrast till vitt har i alla mina år som inredningsintresserad varit en del av min stil. Tycker det är så snyggt med kontrasten, hårt mot mjuk.Värme och kyla. Gott och ont. Yin och Yang som i universums urkrafter som under hösten och våren möts för att befrukta jorden.  Yin som i det svarta som symboliserar jorden, det mörka och kalla, fuktiga, passiva och kvinnliga. Yang som det vita och syboliserar himlen, det ljusa och varma, torra, aktiva och manliga. (sv.wikipedia.org)




Vårkänslorna börjar absolut göra sig påminda. Tulpaner pryder nu både kök och vardagsrum här hemma. Jag njuter, drar fingret längs de sträva kronbladen. Blundar och njuter av en snart kommande värme. Doften av blommornas helande kraft, som fyller näsborrarna och känslan av att snart är det vår. En längtan efter att köpa vårlökar och sätta i vatten för att sedan fylla huset med vårig väldoft har börjat pyra i mitt inre. Snart så. Det är så fint med lökar i olika glas, vaser och burkar.





Snyggaste inspirationen till sovrummet. Rufft, enkelt och rent. Helt i min stil. Och på tal om sovrum, jag har varit dålig på att uppdatera om framstegen i sovrummet. Det är nästan helt klart. Bara småfix kvar. Letar inredning för att få den där rätta stilen och känslan. Men det kommer, tids nog... fast det känns helt perfekt ändå. Trots uteblivna väggprydnader, lampor etc. Vi är så lyckliga och nöjda att ha ett till rum att trivas i här hemma. :)


Jag har länge letat efter sänglampor till sovrummet och nu äntligen har jag hittat dem. Snyggaste, svarta vägglamporna, en till mig och en till Christoffer. Kan det bli bättre? Helt perfekta, lagom romantiska, ruffa och industriella. :) Vet någon var jag kan hitta dessa? De kanske inte hunnit kommit ut i butik än, men så fort de gör vill jag ha två. Snälla, hjälp mig hitta en återförsäljare av dessa!!! Kommer vara er evigt tacksam. ♥ 

Efter helgens stök är det skönt att gå in i vardagens lite lugnare lunk. En vecka utan några direkta planer, förutom vardagens göranden och måsten. Jag har kommit igång med träningen - igen. Vad är grejen egentligen med att komma igång, det känns bra och sen så kommer annat i vägen och man kommer ifrån träningen och måste börja om från början igen. Hur som haver så blir det jogging längs strandpromenaden ikväll. Träning som är ett måste för mitt välbefinnande idag. Ett sätt för mig att hantera min sjukdom. Styrka i både själ och kropp. Önskar er alla en fantastisk start på nya veckan. Njut, träna och lev.  :) 

Stor kram önskar jag er alla!

6 kommentarer:

Vintage House sa...

Fantastiskt härliga bilder och så inpirerande...
Gillar det råa enkla glas...
Ha det så gott
kram
sandra

HOME by linn sa...

så utruleg mykje fint!! spisebordet på det første bildet skulle eg veldig gjerne hatt! :)

takk for inspirasjon
og din fine kommentar :)

-linn

Villa Hemma sa...

Hej

Jag älskar också HD, t om deras kläder :)

kram

Helena- Mormorsglamour sa...

Ja himlar vad jag gillar deras miljöer och saker! De är så bra på miljöbilder :)
Önskar dig en bra dag
KRam
Helena

Hvite tulipaner sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar.
Du har en fin blogg selv, og for noen herlige inspirasjonsbilder over her. House Doctor har jo så mye fint!
God onsdag til deg!
Klem E

FORMELLE DESIGN sa...

Oj så mycket fina saker. Lampan är kanonsnygg, hoppas du hittar den.

//Johanna