20120113

Listan som gör dig lycklig


Nu sitter jag vid köksbordet med huvudet fullt av uppsatsens olika delar och hör hur vinden sliter tag i brevlådorna. Skramlar och slår gör det när locken öppnas och stängs. Solen skiner idag och det känns nästan som det är vår i luften. Friskt och härligt. Inte trodde jag att jag skulle börja längta efter våren redan i  mitten av januari. Jag som gillar varje årstid, njuter ju av vintern lika mycket som av våren. Men, och med betoning på men, så är vår helt klart mycket bättre än den vinter vi nu haft. Storm, regn och rusk. Nja, inte riktigt min vintermelodi. Nu vill jag ha värme, sol och färg. 

Veckan har gått fort. Knappt så man hinner med själv ibland. Läkartiden gick bra, bättre än förväntat och det var ju tur för mig eftersom jag bestämt mig för att inte vara nervös. Tänk vad retligt det hade blivit om jag nu hade haft anledning att vara nervös och inte var det. :) Nu är jag bokad för operation och ska jag erkänna så är detta lite svårare att ta som det kommer och inte vara nervös när man vet att nån snart ska skära i mig! Inget stort. Men de ska ändå skära i mig. Jag är mäkta imponerad av alla som går igenom detta. Ni är så fantastiska! Själv känner  jag ren, skär skräck för att bli opererad och jag känner mig jätte töntig som är så töntig. Men, det allra bästa är nog ändå att spara skräcken och rädslan tills det är dags. Idag är ju nu, så jag riktar mig på den biten istället. Känns så mycket trevligare att njuta av stunden än att oroa sig för framtiden. Klipptiden som blev bortbytt fick jag dagen efter istället, alltså igår. Så nu är jag inte bara sjuukt snygg i håret utan jag känner mig som en helt ny människa med hela världen framför mina fötter. Tänk vad lite slingor och klipp kan göra. Nersjunken under skynket i frisörstolen, allmänt välmående av att bli lite ompysslad, bläddrade jag i ett nummer av Amelia och fastnade i ett reportage som handlade om hur man ska uppnå de nya mål och löften man gett sig själv efter nyår. En del för att uppnå målen var att göra listor, ni som vet att jag är listoman förstår ju att jag gick igång på direkten. Skriv en lista på de saker du behöver göra för att uppnå dina mål och bli lycklig. (Tror det stod något sånt i alla fall). Fram med anteckningar i telefonen och jag började skriva.  När jag sen begrundade mitt verk blev jag så full i skratt. Så här såg den ut:

* Fortsätt att skriva klart uppsatsen,
* Köp halvljus till bilen,
* Gå en långpromenad, eller jogga imorgon (idag),
* Rensa ur kylskåpet,
* Gör klart sänggaveln,
* Önska mig tulpaner i gåva, 
* Slipa och Måla klart fönstret,
* Snickra ihop backar med hjul till våra under- och träningskläder,
... ... 

Lite kul nu i efterhand att på andra plats för att jag ska bli lycklig och uppnå mina mål är att köpa halvljus till bilen. Inget om att ta varje dag som den kommer eller liknande utan, enkla konkreta saker. :) Det här listan kom direkt från hjärtat, det vill jag lova. :) Ikväll vankas fredagsmys, äntligen efter en hel veckas väntan ska jag få njuta av mitt efterlängtade lösgodis. Lutar åt den obligatoriska "hemma-fredagsmys-maten" också. Tacos. Mums! Imorgon blir det 25-årsfest i Göteborg, då åker tanttrosorna av och klackarna på. Ska bli kul att få svänga lite på höfterna, var ett tag sedan sist nu. Önska mig lycka till, inga stukade tår eller brutna handleder. ;)

Ha nu en jätte mysig fredagskväll, njut av varandra och en skål med godis. :)

Stort hjärta till er alla!

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Jag hoppas du njuter av din fredagskväll och dina kklackar. Sväng på höfterna riktigt ordentligt. Kram Pia

Vintage House sa...

Vad skönt att besöket gick bra och att det inte var jätteallvarligt men förstår din känsla inför operation, jag har blivit nedsövd en gång i mitt liv och jag var inte förtjust i det, men som du säger behöver inte stressa upp sig innan.....
härligt med nyklippt hår och ha det så roligt imorgon.....
önskar dig en härlig helg
kram
sandra

In my house sa...

Hej hopp.....
Ville bara säga att jag drog dig som vinnare på stolen, så maila mig din adress, så kommer den till dig =)

Stort grattis

josse