20120129

Dagens söndag


Oj. Jag blir alldeles rörd. Tack. Ni är underbara! ♥ Besöket på jobbet gick bra, massor med nytt att komma ihåg och hålla reda på. Fjärilar i magen. Livet går vidare, steg för steg. Idag har vi haft en skön söndag, laddat inför morgondagen. Söndagarna här hemma är heliga. Vi värnar och vårdar våra söndagar ömt. Tid tillsammans. Vi tog en härlig promenad i skogen. Vilken tystnad. Alldeles stilla. Det enda som hördes var våra andetag och knarrande steg i snön. Sen köpte vi hem mat från Laxbutiken, vilken lyx att ha det så nära. Njöt av varandras sällskap och att ha hela dagen till att småpyssla och syssla hemma. Helt perfekt! 

Nu önskar jag alla fantastiska en god natt sömn. Önskar en bra vecka!
Kram 

20120124

Att vända blad...


Livet som en bok, vi läser vidare ovetande om vad nästa sida bär med sig. För att få veta vad som händer på nästa sida är vi tvungen att vända blad. Från det välkända till det helt okända. Med bindel för ögonen går vi framåt helt ovetande om vad framtiden bär med sig. För fyra år sedan vikarierade jag på två olika skolor, i massor av klasser och fritidsavdelningar. Ingen rotad plats där jag hörde hemma, en osäker framtid och saknaden att få tillhöra ett och samma ställe och arbetslag. Jag satte mig i skolbänken, trots bestämda åsikter om att aldrig göra det igen. En utbildning senare fick jag möjligheten att äntligen söka min första 100 % tjänst. Intervjun kom med pirr i magen och spända nerver. Jag ville ju det här så gärna. Med darriga ben gick jag därifrån men ett svagt hopp om att kanske, men bara kanske skulle jag ha turen på min sida. Några timmar senare fick jag telefonsamtalet jag både längtat och våndat efter. Jobbet var mitt om jag ville ha det. En sprudlande glädje spred sig i mitt bröst, tre års längtan och väntan var äntligen över. Visst ville jag ha det, mer än något. Med en ofärdig uppsats fick jag börja några veckor senare, tacksam och glad. Nu på torsdag ska jag hälsa på. Mitt första besök efter intervjun. Träffa pedagogerna och barnen. Äntligen. På måndag nästa vecka vänder jag sida i mitt liv och börjar jobba. En ny inriktning, en ny tid tar sin början. Att äntligen få jobba med det jag älskar. För det gör jag. Ibland blir man osäker, det finns ju så mycket annat att älska. Fota, skriva, inredning... Men att få möjlighet att skapa en grund, en framtid och en underbar skolgång för så många fantastiska barn är ett mirakel och en så fantastisk stor lycka. Det ska bli så roligt. Längtar. Uppsatsen är fortfarande inte klar, vecka sju går vi upp med den. Men jag fick ledigt. Inga problem. En ovetande framtid som känns så levande, nära och fantastisk. Tacksam, lycklig och glad.

"Life is what we make it, always has been, always will be." 
~ Grandma Moses

Lika lycklig blir jag när jag ser alla er som tar er tid att lämna kommentarer och kikar in här på min blogg. Jag blir så glad. Det värmer så. Ni ger inspiration, glädje och lycka att blogga, så tack. Ni är alla så fantastiska! 

Stor kram till er alla 

20120122

Dagar gjorda för drömmar och mys

Idag har vi haft en riktig myssöndag,, vi har båda slappat runt i mysbyxor och raggsockor. Finns inget bättre en skön och lat söndag. Jag uppskattar verkligen dagarna som går i ett lite lugnare tempo, dagar helt utan stress och måsten. Dagar som är gjorda för drömmar och mys. Nästa vecka tar jag ett stort första steg i min framtida yrkeskarriär. Pirrigt och förväntansfullt... men så roligt det ska bli, mer om det i veckan. Nu önskar jag alla en fortsatt mysig söndag! Njut ordentligt, det är vi alla värda. 

KRAM

20120119

Vinterfavoriter


Under årets kallaste månader finns det två saker som jag inte klara mig utan. Handkräm och läppsyl. Två måsten som jag bär med mig överallt. Handkrämen varvas mellan YvesRochers reparerande handkräm mot kyla berikad med schea och Body Shops Hemp hand protector. Båda två är hur bra som helst och håller vad de lovar. Reparerar, återfuktar och håller händerna mjuka och smidiga länge. Rekommenderar båda varmt! Det allra bästa läppbalsamet använder jag med andakt. Det fick jag nämligen av min kusin när hon varit i Peru. Finns inget bättre, tyvärr börjar det ta slut, så det kanske får bli en tripp till Peru snart för att köpa ett nytt! ;) Har ni inte vägarna förbi Peru inom det närmaste kan rekommendera er att köpa läppbalsam från hälsokost eller från något bra hudvårdsmärke. Kolla gärna så det är solskyddsfaktor i. :) Har ni några vinterfavoriter ni inte klara er utan?

Ha nu en fortsatt fin dag!
Kram Linnéa


20120118

Ett grafiskt, svart-vitt inlägg.


Tanken var att jag idag skulle fota några bilder i sovrummet för att visa här på bloggen, nu när äntligen renovering äntligen börjar gå mot sitt slut. Men vädergudarna hade inte samma önskan som jag. Mörkt, mulet, grått och tråkigt väder har det varit hela dahen, inget ljus och ingen sol så långt ögat kan nå.  Bilderna i sovrummet får vänta tills det finns ljus att fota i, istället visar jag några härliga inspirationsbilder från norska IKEA LIVET HJEMME och svenska IKEA LIVET HEMMA. Vet egentligen inte om det är någon direkt skillnad på den svenska och den norska IKEA bloggen, men.men... Letar man roliga projekt och pyssel ska man absolut kika in på IKEA bloggen-/arna med jämna mellanrum. Det finns alltid massor med rolig inspiration, snygga bilder och enkla gör-det-själv (G.D.S)/ do-it-yourself (D.I.Y.) projekt. Hade jag haft takhöjden hemma skulle jag absolut målat rislampor från ikea med svart färg i olika mönster och hängt dem i klunga i ett hörn eller över något bord. Riktigt snyggt! Kanske funkar ändå, trots vår låga takhöjd. Tåls att tänka och fundera på. Inlägget hittar ni HÄR


Vita bord, svarta bokstäver. Mycket snyggt. Inlägget hittar ni HÄR. Bokstäver hoppas jag har kommit för att stanna i inredningen. Jag som älskar att skriva och leka med med bokstäver, ord och meningar, älskar också att ha bokstäver i min inredning. Mer bokstäver till folket! 


Siffror som bokstäver lika snyggt vilket som, speciellt när det kommer till struktur och förvaring. Inlägget hittar ni HÄR. Har varit bra sugen på en Helmer hurts länge nu. Snygg, billig och praktiskt. Kanske som sängbord? 


Jag har mer och mer börjat dras till det grafiska och lite strama. Snyggt som bara den. Snygga kuddar och filtar i grafiska mönster och rofyllda toner skapar en känsla precis i min smak. Kika in HÄR för att läsa inlägget. 

Blev ett väldigt grafiskt och svart-vitt inlägg. Härligt! Precis i min smak... :) I samma takt som vårkänslorna börjat göra sig påminda har det börjat pyra i kroppen efter att dra igång något roligt pyssel eller projekt här hemma.  Vi får se om det dras igång något snart. Kanske. Kanske inte. Den som är tålmodig och väntar får se. För nya mottot säger att inte planera nått för framtiden utan att ta pysslen och projekten när de kommer. :)
Önskar alla en fortsatt fantastisk onsdag!

Stor kram


  

20120116

The House Doctor journal 2012




Alla foton med tillstånd från House Doctor./
All photos with permission from House Doctor.

House Doctors har gjort det igen! Deras fantastiska och åter fantastiska vårkollektion 2012: Everyday - The House Doctor journal 2012 har allt och mer därtill. Jag drömmer mig bort i en värld full att prylar och inredning med helt rätt känsla. Jag får inte nog av deras produkter, jag älskar allt från minsta lilla glasvas till största gedigna träbord.  



Fina glasburkar till sommarens efterrätter och inläggningar. Snyggaste dukningen till finaste vännerna.


Svart som i det nya vita. Svart i kontrast till vitt har i alla mina år som inredningsintresserad varit en del av min stil. Tycker det är så snyggt med kontrasten, hårt mot mjuk.Värme och kyla. Gott och ont. Yin och Yang som i universums urkrafter som under hösten och våren möts för att befrukta jorden.  Yin som i det svarta som symboliserar jorden, det mörka och kalla, fuktiga, passiva och kvinnliga. Yang som det vita och syboliserar himlen, det ljusa och varma, torra, aktiva och manliga. (sv.wikipedia.org)




Vårkänslorna börjar absolut göra sig påminda. Tulpaner pryder nu både kök och vardagsrum här hemma. Jag njuter, drar fingret längs de sträva kronbladen. Blundar och njuter av en snart kommande värme. Doften av blommornas helande kraft, som fyller näsborrarna och känslan av att snart är det vår. En längtan efter att köpa vårlökar och sätta i vatten för att sedan fylla huset med vårig väldoft har börjat pyra i mitt inre. Snart så. Det är så fint med lökar i olika glas, vaser och burkar.





Snyggaste inspirationen till sovrummet. Rufft, enkelt och rent. Helt i min stil. Och på tal om sovrum, jag har varit dålig på att uppdatera om framstegen i sovrummet. Det är nästan helt klart. Bara småfix kvar. Letar inredning för att få den där rätta stilen och känslan. Men det kommer, tids nog... fast det känns helt perfekt ändå. Trots uteblivna väggprydnader, lampor etc. Vi är så lyckliga och nöjda att ha ett till rum att trivas i här hemma. :)


Jag har länge letat efter sänglampor till sovrummet och nu äntligen har jag hittat dem. Snyggaste, svarta vägglamporna, en till mig och en till Christoffer. Kan det bli bättre? Helt perfekta, lagom romantiska, ruffa och industriella. :) Vet någon var jag kan hitta dessa? De kanske inte hunnit kommit ut i butik än, men så fort de gör vill jag ha två. Snälla, hjälp mig hitta en återförsäljare av dessa!!! Kommer vara er evigt tacksam. ♥ 

Efter helgens stök är det skönt att gå in i vardagens lite lugnare lunk. En vecka utan några direkta planer, förutom vardagens göranden och måsten. Jag har kommit igång med träningen - igen. Vad är grejen egentligen med att komma igång, det känns bra och sen så kommer annat i vägen och man kommer ifrån träningen och måste börja om från början igen. Hur som haver så blir det jogging längs strandpromenaden ikväll. Träning som är ett måste för mitt välbefinnande idag. Ett sätt för mig att hantera min sjukdom. Styrka i både själ och kropp. Önskar er alla en fantastisk start på nya veckan. Njut, träna och lev.  :) 

Stor kram önskar jag er alla!

20120113

Listan som gör dig lycklig


Nu sitter jag vid köksbordet med huvudet fullt av uppsatsens olika delar och hör hur vinden sliter tag i brevlådorna. Skramlar och slår gör det när locken öppnas och stängs. Solen skiner idag och det känns nästan som det är vår i luften. Friskt och härligt. Inte trodde jag att jag skulle börja längta efter våren redan i  mitten av januari. Jag som gillar varje årstid, njuter ju av vintern lika mycket som av våren. Men, och med betoning på men, så är vår helt klart mycket bättre än den vinter vi nu haft. Storm, regn och rusk. Nja, inte riktigt min vintermelodi. Nu vill jag ha värme, sol och färg. 

Veckan har gått fort. Knappt så man hinner med själv ibland. Läkartiden gick bra, bättre än förväntat och det var ju tur för mig eftersom jag bestämt mig för att inte vara nervös. Tänk vad retligt det hade blivit om jag nu hade haft anledning att vara nervös och inte var det. :) Nu är jag bokad för operation och ska jag erkänna så är detta lite svårare att ta som det kommer och inte vara nervös när man vet att nån snart ska skära i mig! Inget stort. Men de ska ändå skära i mig. Jag är mäkta imponerad av alla som går igenom detta. Ni är så fantastiska! Själv känner  jag ren, skär skräck för att bli opererad och jag känner mig jätte töntig som är så töntig. Men, det allra bästa är nog ändå att spara skräcken och rädslan tills det är dags. Idag är ju nu, så jag riktar mig på den biten istället. Känns så mycket trevligare att njuta av stunden än att oroa sig för framtiden. Klipptiden som blev bortbytt fick jag dagen efter istället, alltså igår. Så nu är jag inte bara sjuukt snygg i håret utan jag känner mig som en helt ny människa med hela världen framför mina fötter. Tänk vad lite slingor och klipp kan göra. Nersjunken under skynket i frisörstolen, allmänt välmående av att bli lite ompysslad, bläddrade jag i ett nummer av Amelia och fastnade i ett reportage som handlade om hur man ska uppnå de nya mål och löften man gett sig själv efter nyår. En del för att uppnå målen var att göra listor, ni som vet att jag är listoman förstår ju att jag gick igång på direkten. Skriv en lista på de saker du behöver göra för att uppnå dina mål och bli lycklig. (Tror det stod något sånt i alla fall). Fram med anteckningar i telefonen och jag började skriva.  När jag sen begrundade mitt verk blev jag så full i skratt. Så här såg den ut:

* Fortsätt att skriva klart uppsatsen,
* Köp halvljus till bilen,
* Gå en långpromenad, eller jogga imorgon (idag),
* Rensa ur kylskåpet,
* Gör klart sänggaveln,
* Önska mig tulpaner i gåva, 
* Slipa och Måla klart fönstret,
* Snickra ihop backar med hjul till våra under- och träningskläder,
... ... 

Lite kul nu i efterhand att på andra plats för att jag ska bli lycklig och uppnå mina mål är att köpa halvljus till bilen. Inget om att ta varje dag som den kommer eller liknande utan, enkla konkreta saker. :) Det här listan kom direkt från hjärtat, det vill jag lova. :) Ikväll vankas fredagsmys, äntligen efter en hel veckas väntan ska jag få njuta av mitt efterlängtade lösgodis. Lutar åt den obligatoriska "hemma-fredagsmys-maten" också. Tacos. Mums! Imorgon blir det 25-årsfest i Göteborg, då åker tanttrosorna av och klackarna på. Ska bli kul att få svänga lite på höfterna, var ett tag sedan sist nu. Önska mig lycka till, inga stukade tår eller brutna handleder. ;)

Ha nu en jätte mysig fredagskväll, njut av varandra och en skål med godis. :)

Stort hjärta till er alla!

20120110

Lite snö och lite slask


Det kom lite snö och sen kom det lite till. Jag fick äntligen till min stora lycka stå tryckt med näsan mot rutan och njuta av de vackra vita flingorna som dalade ner utanför en annars så grå och tråkig värld. Jag och katten Maja, båda lika hängivna de fina snöflingorna utanför. Det blev två nosmärken på fönstret. Igår var det. Idag är det töväder, slask och slusk. Mer slask och slusk blev det idag när morgondagens klipptid fick ge plats åt en akut läkartid. Lite nervös är jag, men eftersom mitt nya motto lyder att ta varje dag som den kommer så får oron och nervositeten vänta. Varje dag tas som den kommer, så inte tänker jag förstöra en mysig kväll för något jag inte ens vet om jag behöver vara orolig eller nervös för! :)

"Don´t let tomorrow take up too much of today!" - Source unknown

Jag önskar er alla en fortsatt mysig tisdagskväll! :)
Stor kram 



20120108

Tanttrosor och snart hälften till 50


Sista dagen på första veckan så här långt. Dagarna rullar på i en saklig fart. Jag har fortsatt fundera kring året som kommer, 2012. Ett år som i så många år varit så laddat, fullproppat med förväntningar, känslor och hopp. 2012, året då jag tar min examen - nyexad lärare. Tänk. Äntligen! Hoppet och längtan som legat och pyrt som en aldrig fallnande glöd, varm och trygg ända in i själen. Och nu är jag snart klar. Inte än. Snart.Vecka sju ska vi gå upp med vår uppsats. Pirrigt och laddat. Spännande och så fantastiskt! 

Jag fyller 25. 19 februari. Jösses, blir jag gammal då? Nja, kanske inte. Fast, det låter ju rätt stort. 25. Hälften till 50. Jag känner mig inte så gammal. Rätt ung faktiskt. Men som min kära mor ibland säger, så beter jag mig ibland mer som medelålders, hm... vad svarar man på det!?! Men det kanske stämmer. Rent psykiskt är jag nog närmare tant än barn. Eller? Jag älskar att åka pulka. När första snön dalar ner utanför, står jag med nästan tryckt mot rutan, så det blir ett runt liten näsmärke kvar på rutan. Jag älskar att öppna paket, river och sliter i snören, papper och kartong tills jag som en våt fläck snyftar av tacksamhet över gåvor som fantastiska människor ger med kärlek och omtanke. Jag älskar godis och inget tråkigt vuxengodis då. Utan läckra färgglada döskallar, sura nappar och hundben... Ibland räknar jag faktiskt ner dagarna till fredagsmyset, chipset, godiset och mys framför tven. Jag spelar dataspel, tvspel, vanliga spel med inlevelse och vinnarkänsla. Det är lika roligt varje gång. Jag tycker fortfarande det är jätte roligt att gunga, fast jag börjar tyvärr bli lite "gungsjuk" och illamående av att gunga  på äldre dar. På äldre dar ja, lite tant har jag nog blivit tyvärr. Det tar emot att erkänna men mamma har nog rätt. Nu för tiden letar jag byxor med midja upp till naveln. Nu har jag ångestfyllda känslor över jeansen jag så glatt använde förr, nu pustar och stönar jag efter att krampaktigt krängt på mig ett par Super slim, super low jeans. Herregud, använde jag sådana jeans förr?? Det är ju knappt så det man vill dölja döljs. ??? Nej, tacka vet jag bekväma lagom höga, lagom tajta. Att köpa för små jeans, som krävde både styrka och tålamod för att få på sig, finns inte längre på min karta. Jag minns fortfarande hur jag hoppade, böjde mig, krängde och slet för att få upp jeansen över rumpan och inte mindre för att kunna knäppa dem, och Christoffer och mamma som stod utanför med en liten skeptisk rynka i pannan. "Ska du verkligen inte köpa ett par större byxor Linnéa?" och jag svara lite ansträngt med andan i halsen att "Nej, då, dem töjer sig...?" Då var super slim, super low som ett andra skinn. Jag ska inte börja prata trosor, då bara skriker det tant över mig idag! :) Spetsiga, sexiga string, inget för mig längre! Tacka vet jag bekväma bomulls boxer som går att tvätt i 60 grader! Push up behåarna puttas längre och längre in i garderobern och ger plats åt bekväma behåar som inte puffar brösten åt något håll utan håller dem bara mer på plats. Vart tog de decimeter höga klackarna vägen? Jo, visst finns de kvar. Står fint på hyllan och samlar damm. Nej, visst är det skönare med converse, boots eller gummistövlar! Japp så är det, detta är mitt nya jag! Klackarna har fått ge plats åt gummistövlarna, de sexiga trosorna har fått ge plats åt de mer bekväma tanttrosor.... osv, osv. hihi* Ordet bekväm är mitt nya ledord. Ja jösses, var ska det sluta. Men ålderskris är inget för mig, inte än i alla fall. Jag trivs i mina bekväma livssstil. Men visst chockar jag till ibland, mig själv i alla fall och drar på mig spets och klackar. Men bara för en kort stund, sen åker de av och ger plats åt pyjamas och tofflor. Lagom sexig sådär när man fyller 25. :) 

Med dessa tankar önskar jag er alla en fortsatt underbar dag! Ingen snö här än, men frosten ligger så vacker på marken och gör vårt landskap alldeles vitt och krispigt. 

stor kram 



20120101

2012.01.01 - ett lyckligt år


Vissa saker i livet går inte att ändra på eller göra något åt, men det går alltid trots det att finna lycka. Lycka handlar om att hela tiden se det man har och glädjas åt allt det. Inte leva för nästa dag, nästa vecka, månad eller år - utan leva och njuta här och nu. Det blir inte bättre sen om man inte gör det bättre nu! Det är i nuet vi lever, om vi hela tiden lever i framtiden var är då nuet, var är de stunder och ögonblick vi vill minnas med glädje och lycka om vi aldrig var där? Lev för stunden och inte för framtiden, vi är här nu och det är nuet också! Njut av det! Att känna glädje och lycka över det vardagliga och lilla, och inte ta något för givet. Känna tacksamhet för allt man har och inte stirra sig blind på det man inte har. "Crea diem" - skapa dagen! 

Vi får bara ett 2012, så ta vara på det unikt som det är. Varje dag är ett mirakel och vi kommer aldrig uppleva exakt samma dag igen. Så ta vara på varje dag så som dagen är. Lev för stunderna, ögonblicken som gör livet så underbart att leva. Mitt 2012 är att leva i nuet - "carpe diem" - så som nuet är. Vissa saker kan jag inte påverka - men min egen lycka kan jag påverka och mitt 2012 ska bli lyckligt. Fyllt med skratt, glädje, kärlek och vänskap. Jag önskar er alla ett fantastiskt 2012.

Stor kram