20120223

Sol på kinderna och trött i kroppen

Photos: Minna Mercke Schmidt/ IKEA Livet Hemma

Idag bjuder jag på färgsprakande bilder från IKEA Livet Hemma. Fantastiska vårblommor, buketter och blomsterarrangemang att inspireras av nu när våren är i antågande, av Minna Mercke Schmidt med bloggen Blomsterverkstad. Verkligen underbara bilder som skapar längtan efter vår, tunnare kläder, en spade i handen och jord under fingrarna. På tal om längtan till vår har vi haft en riktigt härlig och solig dag på jobbet idag. Massor med sol på kinderna, tipspromenad, grillade korvar och saft i plastdunkar. Underbart och precis så som härliga sportlovsdagar ska vara. Men utomhuslek tar hårt på en stackars ovan pedagog, så snart ska en väldigt trött Linnéa börja med maten, för att sedan lägga sin mörbultade kropp i vila. Nej, van att jobba 100 % utan möjlighet att lägga upp och planera sina tider själv är jag inte van vid och det känns. Men vilken härlig känsla det är, äntligen är jag ju där efter så lång längtan och väntan. ;)

Nu önskar jag alla fantastiska och underbara människor en fortsatt mysig kväll!
Stor kram 

20120221

Semledagen

Photo: Roland Persson /IKEA Livet Hemma

Idag är det fettisdagen eller semledagen, som jag hellre kallar denna smaskiga dag då vi alla frossar i semlor. Här hemma har det inte hunnits med några hemmabakade semlor, istället blev det en sväng förbi konditorit på vägen hem från jobbet. Påminn mig om att baka egna semlor nästa år!!! Det var kö långt ut på gatan. Det lilla konditoriet var fyllt till bristningsgränsen. Folk gjorde allt för att parkera så nära konditorit som möjligt, det var parkerade bilar överallt. Kors och tvärs - vilket resulterade i ett smärre trafikkaos, köer och ilsket tutande bilförare. Själv fick jag parkering två gator bort och efter lång tid, antal titt på klockan, surfande i mobilen tog jag mig nöjd från konditoriet med en värdefull påse i handen.  Så nu står vår stads godaste semlor och väntar på oss i kylen för att alldeles strax bli avnjutna tillsammans med en kopp kaffe och lite mys i soffan. Mumsig avslutning på dagen! 

Önskar er alla en fortsatt mysig kväll, hoppas ni fått njuta av någon smaskig "temla". :)

STOR KRAM

20120219

Förfall och 25-årsdag!


"Ja, idag börjar ditt förfall! Hur känns det egentligen? Det är nog dags för mig att se mig om efter lite lammkött! För det här funkar ju inte längre." *rått skratt*

Ja, så kom dagen då jag blev lite äldre, men något förfall vill jag inte påstå att jag känner av, inte än i alla fall. Utan det känns riktigt bra faktiskt. Men vad svarar man på en så snäll och omtänksam kommentar tidigt på morgonen? Jo, men tack älskling. Precis vad jag ville höra. Not! Som tur var (för honom), klämde han ur sig att han skojade ju bara, inte ska han leta efter lammkött när han har mig. Pust, vilken tur, eller hur? :D Utöver morgongnabbet, har jag haft en jätte mysig födelsedag. Lugn, härlig och helt fantastisk. Tack älskling, jag älskar dig så! 


ps. Bilden har jag tagit med Iphonen med hjälp av en app, Instagram. Fantastisk app. Prova den. :) Stolen som skymtar i bakgrunden vann jag av fantastiska Josefin med bloggen In My House. Kika in till hennes underbara blogg och bli inspirerad. ds.

Önskar er alla en fantastisk ny vecka!
Stor kram

20120212

Söndagsglimtar i glas


Några glimtar från fönsterbrädan från en annars väldigt lugn söndag. En del glas har letat sig in i inredningen här hemma. Allt från små  dricksglas som har i uppgift att vårda små sticklingar, (eftersom jag inte hunnit köpa någon ny jord) till glasburkar i olika former och storlekar, tomma eller fyllda med olika innehåll. Trots det vackra vädret idag, har jag tyvärr varit tvungen att spendera stor del av dagen framför datorn. På tisdag nästa vecka har vi uppsatsseminarium, vilket förhoppningsvis betyder att detta var sista plugghelgen. Nervöst, samtidigt som jag längtar. Snart så. Håll tummarna. :) 

Önskar alla en fantastisk start på nya veckan. 
Stor kram20120211

Nya vardagsrutiner

Efter en stressig vardag med massor av nya människor att lära känna, moment, lokaler och tider att komma ihåg har jag längtat efter en lugn helg med ro och vila. Ibland känns det som allt nytt bara snurrar runt i skallen som en jojo, runt runt runt... men trots det börjat allt sakteliga landa på sin plats. Kamomillte är något som alltid finns här hemma. Som en hjälp när tiden inte räcker till och man känner sig stressad och orolig. En kopp som bringar lugn och harmoni. Citatet runt tesilarna lyder att "det finns alltid tid för en kopp te!" och så är det. Har man inte tid att unna sig en lugnande kopp te, bör man nog se över sitt liv och sina prioriteringar. :) 

Inläggen kommer bli lite färre här på bloggen en tid framöver. Jag är väldigt trött när jag kommer hem och  det är mycket som ska hinnas med som jag hann göra på andra tider när jag kunde lägga upp mitt eget schema iom mina studier. Men eftersom bloggen är en stor glädje för mig ska den allt också få ta sin tid och plats i min vardag. Jag måste bara fundera ut när och hur! :)

Önskar er alla en fortsatt underbar lördag! Ut och njut - det ska vi göra!

KRAM20120202

Fin inspiration en sjuklig torsdag

All Photos: Daniela Witte. Artikel publicerad i Sköna Hem nr 2, 2012. 

Så snyggt med en neutral och enkel ton i inredningen. Färgerna som går i natur, svart, vitt och grått genom olika element och inslag. 

En komatta står högst upp på min vill ha lista just nu. En snyggt svartvit såklart. Men problemet är att jag vill veta att huden är en biprodukt från matindustrin, alltså inte en hud som slaktats endast på grund av skinnets skull. Har hittat en sida som säljer det, så kanske ligger det en på vårt golv inom en snar framtid. 

Så snyggt med griffeltavlor i inredningen, hoppas det kommit för att stanna! 

Svart, vitt, betong, zink och plåt. Kan inte bli mycket snyggare. Blir så sugen på att måla våra luckor svarta när jag ser den här bilden. Tyvärr är vi inte två här hemma om den önskan. Tänk vad snyggt att måla luckorna med griffeltavelfärg och kunna skriva lådornas innehåll på luckorna. Men, men,, Jaja... :)  


Ett sovrum i milda toner som för tankarna till vila och sömn. Vi letar fortfarande sänglampor och de ovan var riktigt fina. Kanske ska leta efter vita istället för svarta?

Precis när jag börjat komma in i min nya vardags annorlunda form och fart, blev jag totalt klubbad och ligger nu nerbäddad i någon form av en mycket obehaglig maginfluensa. Inte riktigt vad jag hade hoppats på första veckan på jobbet. I ett väldigt lugnt tempo, sängliggande och med nyponsoppa och skorpor på menyn försöker jag nu samla krafter. Ibland är det skönt när man varit steget före och några dagar innan gjort ett inlägg färdigt att bara klicka på knappen och publicera. :) 

Ha det nu gott alla underbara, 
kramkram.