20120331

Kärlek.

Min kärlek till svart-vitt fortsätter och sätter spår i alla rum här hemma. Från vår första lägenhet har svart-vitt varit ett återkommande tema. Idag "loppade" jag dessa två fantastiska koppar för ynkliga tio kronor styck. Lycka. Tänk vilken glädje två billiga koppar kan ge. Loppis när den är som bäst. 

Det är så fantastisk nu när värmen är här. Jag njuter av lata dagar mot husväggen, där vinden inte kommer åt och solen värmer varm. Med en smakfull kaffekopp och en bok i handen, och jag är hemma. Helger som är gjorda för vila och uppladdning. Stök inne och stök ute. Härliga tider. Helt i min smak. 

Önskar alla en fortsatt mysig lördagskväll!
Njut. 




20120323

Solig fredag och Somrig inspiration


All Photos: Patrik Hagborg. Av Johanna Flyckt. Artikel publicerad i Sköna Hem, Contry Life nr 1, 2011. 

Vilken fredag vi haft. Fantastisk! Sitter nu med brännande kinder och funderar på om jag ska dra på mig joggingskorna eller dra fram dammsugaren. Hmm... :) Idag hade vi årets första temadag på jobbet, med klädseln pyjamas. På med nattlinnet, pyjamasbyxorna och myssockorna, inte varje dag alla barn och pedagoger gosar runt på skolan i pyjamas. Lika roligt och uppskattat av både pedagoger och barn. :) Med solen som lyst på oss hela dagen, kan man inte annat än hoppas på en lika fin helg med strålande sol och värme. Perfekt för trädgårdsarbete. 

Ett jätte inspirerande hem som sprudlar värme och sommar är det här underbara sommarhemmet i Sköna Hem. Tycker verandan är så fin och inbjudande. Hela hemmet går i ljusa och glada toner, som för tankarna till sommar sol och bad. Härligt. :)

Härligt och luftigt kök med snygga kontraster med den lite "ruffa" bänkskivan tillsammans med de lantliga detaljerna.  

Personliga och somriga detaljer. Det är så fint med färg, förstår inte varför det inte kommer mer färg hem till oss! :)

Den platsbyggda soffan är så snygg i sin enkelhet. Perfekt lösning för mindre hem, inte bara att de kan användas som både soffa och säng utan de rymmer också massor av förvaring. Hur bra som helst! Bjälkarna i taket, helt i min stil. Så snyggt. Kika in på sköna hem för att inspireras av fler härliga bilder. Sköna Hem. Nu - fram med dammsugaren, jogga kan jag göra i morgon. ;)

Önskar er alla en fortsatt fantastisk fredag och underbar helg.
Stor KRAM 






20120321

Sjukstuga

Idag är det sjukstuga här hemma. Vi (jag, Maja, Sia) vilar och sover. Jag är förkyld. *host* Maja och Sia är katter, så då sover och vilar man ändå. Skönt. Horisontellt läge. Näsdukar med balsam. Nässpray och Alvedon, och det känns skit - rent ut sagt. *snörvel* Hatar att vara sjuk, men förkylt måste man bli nån gång varje år. Det hör liksom till när man jobbar i skolan bland alla "baskelusker". Solen skiner och det är underbart väder ute. Enligt väderprognoserna ska det bara bli varmare och varmare nu. Härligt. Så i morgon har jag planerat att vara på benen igen. Frisk, kry och helt fantastisk. Japp, men tills dess tänker jag krypa ner i soffan, under täcket. Sätta på en bra film och koka mig en kopp te. Om jag orkar vill säga. :) 

Önskar alla en fortsatt underbar dag! 
KramKram


20120318

Drömmar och lycka.

Söndagarna fortsätter att gå i lugnets tecken. Avslappnad vila och vardagsstunder när de är som bäst. Myskläder, soffhäng och kärleksfulla pussar på pannan. Jag går runt med huvudet fullt att funderingar, planer på projekt och ju mer solens strålar värmer mina bleka kinder känner jag hur jag fylls med energi och inspiration. Tankar om mitt livs mening. Min lycka och välbefinnande. Drömmar som jag har så många och alla lika viktiga. Jag har hela mitt liv känt att något fyllt mig, en del av mitt inre jag. En kreativitet - men som jag aldrig riktigt hittat ett sätt att förverkliga eller få utlopp för. Ibland känns det som att min inre lycka är kopplat till om jag finner ett sätt att få utlopp för denna kreativitet. Så många saker jag provat, allt lika roligt men inget som inneburit det där lilla extra. Idag är det jag brinner för att fotografera, jag vill lära mig mer och utvecklas. Att skriva är också en stor glädje i mitt liv. Det jag idag saknar är tid. Tid att växa med mina intressen, tid att lära och utvecklas. Men en dag, då ska jag låta mina drömmar få liv. Då ska det finnas tid och möjlighet. Inte nu, inte i morgon men en dag... 

Önskar er en fortsatt underbar söndag!
Stor KRAM

20120311

Soliga söndag.

Idag har det varit en strålande dag. Fantastisk, härlig och underbar. Jag har druckit alldeles för många koppar kaffe. Njutit. Fikat lite mera. Suttit stundtals med näsan långt nere i en bok. Avslappnad. Solens strålar som kastat solkatter i rummet. Vi har röjt, donat, fixat och grejat. Vi har slängt, sparat och lagt till skänks. Arbetsrummet är nu i steg 1 klart. Jag har njutit av sällskapet av en underbar vän. Vänner som är bland det finaste vi har. Ögonblick med gemenskap och glädje. Minnas tillbaka och le. Spara och samla. Vänner kan man inte ha för många av. Idag har det varit en fantastisk dag. 

Sovrummet precis så som det är. Ett sovrum redan fyllt av trygghet, glädje och kärlek. Känslan av den mjuka kudden som omfamnar din kind. Lätt, mjuk och öm. Tröttheten som överväldigar. Bredvid. Nära. Kärlek. Du är älskad. Tillsammans.  

you can't sleep?
me either.
lets can't sleep together. 
- unknown author-

Kärlek till er. 

Njut. Lev. Skratta.

20120305

Planer och funderingar


Tänkte visa en liten glimt av vad vi håller på med här hemma just nu. När det gäller att visa glimtar älskar jag min iPhone, snabbt, enkelt och bilderna blir helt okej. Tanken är att vi med enkla och billiga medel ska göra vårt arbetsrum trivsamt. Arbetsrummet har alltid varit ett rum där vi lagt allt på hög. Det vi inte vetat vart vi ska ska göra av, har vi försökt gömma och glömma i arbetsrummet. Stökigt, trångt, omysigt och extremt tråkigt. Det vill vi ändra på nu. Först städa, röja, slänga, skänka. I etapper. Bokhyllorna ska bytas ut till något mindre och nättare. Skrivbordet ska vi själva göra. Någon variant av hurts ska hittas. Sen beroende på vad det finns för pengar och tid är tanken att renovera även golv, väggar, tak. Men vi får se. Vi tar allt lite i taget och börjar med att strukturera, röja och städa. :) 

Många kanske tänker att jag är lite tråkig som beskriver planer från arbetsrummet och visar en bild på en allmänt tråkigt rum när jag fortfarande inte visat bilder från vårt renoverade sovrum. Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt varför jag inte visat bilder från sovrummet än. Kanske för att det fortfarande är lite pill kvar, kanske för att sovrummet är det mörkaste rummet här hemma och ljuset aldrig blir rätt, kanske för att jag tycker det är så extremt svårt att ta inredningsbilder och aldrig blir riktigt nöjd, kanske det, kanske så, kanske om... Den främsta orsaken tror jag helt enkelt att jag är lite rädd att visa upp sovrummet. Nervös att helt enkelt låta andra döma, tycka, anse om något som vi är så nöjda med. Sovrummet blev en sådant jätteprojekt för oss, vilket ingen av oss räknade med. Kommer ni ihåg? Taket som vi var tvungna att riva ända ut till himlen. Med presenning som enda skydd, blev det en del vaka om nätterna när det smattrade glatt och vi till vår ångest började höra dripp.dropp.dripp.dropp.... Ut i regnet, upp på taket mitt i natten. Hinkar fram. Nästan så jag glömt hur det var, men bara nästan. Men det har blivit så himla bra nu. Allt är helt, klart och snyggt. Sovrummet speglar verkligen oss, trots att det är mycket inredning och detaljer som saknas, så får man ändå känslan som vi vill förmedla i sovrummet. Är ljuset rätt i helgen ska jag försöka visa några bilder från sovrummet. Så som det är just då. :)

Nu önskar jag alla underbara en fortsatt härlig vecka! I morgon ska jag tillbaka till jobbet, har legat sjuk sedan i fredags och det ska bli så skönt att komma tillbaka. Usch vad jag ogillar att vara sjuk! ;)

Stor kram till er alla 

20120303

Skrivkramp, bortskämt och älskad





Photos: Canon

Nu var det längesen jag var inne och klottrade ner ett inlägg här på bloggen. Jag har försökt flera gånger, men skrivkrampen har gång på gång tagit mig i sitt grepp. Jag börjar, skriver några meningar och sen... helt blankt. Hur ska jag fortsätta...? Jag börjar om.... men hur ska jag börja? Jag sliter mig i håret och börjar tugga fradga. Inspirationen går upp i rök i lika snabb takt som solen nu värmer våra vintervita kinder. Nu sitter jag här igen och känner greppet om mina fingrar kanske börjar släppa, och jo, det flyter faktiskt på. Jag skriver.

Som ni alla vet fyllde jag ju år för cirka två veckor sedan. Önskelistan var inte så lång men det fanns väldigt tydliga riktlinjer om vad som önskades. Till också mångas förtret. Listan löd så här; sponsring till en ny kamera. Inget mer och inget mindre. Tråkigt sa vissa, roligt tänkte jag. Kameran vi har, Nikon D200 köpte Christoffer till sig själv för många år sedan. Men hans intresse svalnade snabbt samtidigt som mitt intresse för att lära mig fotografera ökade. Idag är det bara jag som fotar, men Christoffer som läste fotografi som inriktning på gymnasiet är en enorm kunskapskälla. Men kameran har aldrig känts som min, vi har inte klickat så att säga. Så nu vill jag ha en kamera för mina behov och önskningar, en kamera jag kan fortsätta växa och leva tillsammans med. Jag är lite inne på Canon men vi har ju alltid haft Nikon??? Kluven och konfunderad. Vår kamera ska läggas ut för försäljning. Sen får vi se. Canon Eos 7d är en stark kandidat. Men vi får se. 

Till min stora glädje kom jag, tack vara en fantastisk familj och släkt, en bra bit närmare en ny kamera efter min födelsedag. Men än är det en bra bit kvar. Många tillbehör jag vill ha råd att köpa samtidigt. Längtar, minst sagt. En annan mycket oväntad present med rimmet "När man bloggar, fotar och redigerar krävs det att den här fungerar" kom också som en rolig överraskning på födelsedagen. Efter två kraschade datorer som gjorde bloggandet, fotandet och  redigerandet till lite av en plåga, med både svordomar och ilskna utbrott, fick antagligen Chrstoffer nog. En sprillans ny iMac låg väl inpackad i det stora paketet. Usch vad jag känner mig bortskämt, men enligt Christoffer var jag älskad, inte bortskämt. Tur för mig. Han menade att det var en viss skillnad i det. Mycket nytt att lära men oj vad kul det är. Ett program jag saknar väldigt bara är Photoscape, någon som vet något liknande till Mac? Medan jag lär mig min nya dator och längtar efter en ny kamera blir det nog en del inspirationsinlägg här på bloggen. Men vi får se. :)

Önskar er alla en fortsatt fantastisk helg.
Stor kram