20120421

Gör ditt liv värt att älska.


Jag har nu på morgonen försökt mig på en kriminalroman, lutat tillbaka uppkrupen i fåtöljen med andra koppen kaffe på fönsterbrädan bredvid mig. Men jag som är en ganska mjukhjärtad romantiker, tycker det är svårt. När kommer kärleken. Vänskapsrelationerna och familjebanden. Men det sägs vara nyttigt att vidga sina vyer. Men vi får väl se. Veckan har gått fort - nästan för fort och helt utan bloggande. Tråkigt. Men orken och lusten har inte riktigt infunnit sig. Så bloggandet har fått ge plats åt andra njutfulla ting. Som massage. Antal knutor, spänningar och döda muskler senare känner jag mig lite som pånyttfödd. Mjuk, följsam. Dansar balett i olika vinklar och former i mitt sinne. Så härligt. Det händer mycket nu, på samma gång som lika mycket står stilla. Många planer och förväntningar. Samtidigt har jag grävt ner fötterna stadigt i nuet. Saker som blivit och saker som ska förändras. Saker som är. Livet är föränderligt. Vi har ingen aning om vad som gömmer sig bakom nästa ögonblick, vilket gör livet så spännande att leva. Lev därför i nuet fullt ut. Njut, älska, skratta och bara va'.  Gör ditt liv värt att älska.

Önskar en fortsatt fantastisk lördag!
Kärlek. 

(Bilden idag uppstod efter lite ledig tid och lek. Jag som älskar citat, olika typsnitt, bokstäver och har hittat en ny kärlek - Illustrator.) 




20120415

Söndagslycka


Gardening is about enjoying the smell of things growing in the soil,
getting dirty without feeling guilty,
and generally taking the time to soak up a little peace and serenity. 
~Lindley Karstens

Vi har haft en lugn och härlig morgon. Så som söndagsmornar ska vara. Lugna och avkopplande. Flera koppar kaffe har druckits. Småprat över köksbordet. En stunds vila med en bra bok, utsträckt över en nybäddad säng. Massor har redan blivit gjort. Visst är det härligt. När sysslor och göranden redan är klara innan dagen riktigt börjat. Snart ska "skit"kläderna på. Jag vill ut och gräva i jorden. Solen har äntligen början kika fram mellan molnen. Det ser ut att bli en riktigt fin dag idag. Köksträdgården här hemma börjar ta form. Grunden är gjord. Jorden är köpt. Pallkragarna är på plats. Nästa helg ska potatisarna i jorden, med förhoppningar om en tidig skörd. Längtar. 

Jag önskar alla en fortsatt fantastisk dag! 
Stor kram




20120411

Inspiration: Ett personligt hem






Tänkte jag passar på att visa lite härlig inspiration nu när vädret är både blött och tråkigt. Att njuta av inspirerande hem är en perfekt sysselsättning när regnet strilar ner från himlen, och det mesta känns lika grått och tråkigt som vädret. Jag ramlade av en slump över det här hemmet inne på Sköna Hems hemsida. Jag uppskattar verkligen hem som visar ägaren. Att man vågar sticka ut med detaljer som säger vem man är och kanske också hur man är. Ett hem som är både unikt och personligt. 

Köket är så snyggt med den svart-vita basen. Köksluckor som så ofta är väldigt enkla och traditionella, har fått en helt unik design som både sjunker in och blir ett med inredningen men också sticker ut genom den kreativa och personliga designen. Men det som verkligen fångar ögat i köket är belysningen. Lampsocklarna i mässing är en riktigt snygg detalj.










Jag önskar er en fortsatt bra dag!
Stor Kram




20120408

Ananaspaj


En paj som snabbt blivit en stor favorit här hemma är ananaspajen. En gyllene paj som smakar varma sommardagar. Perfekt att bjuda på, som idag påskdagen till ära, eller varför inte en härlig vårdag tillsammans med en kopp grönt te eller en varm sommardag i skuggan av syrenhäcken. Fika ska vara enkel och snabb att göra, precis som den här pajen. Jag drar mig ofta för att göra paj, tycker det är krångligt och tar onödigt lång tid. Men den här pajen är oförskämt smidig och snabb att göra. Rör samman - tryck ut, rör samman - häll i, och sen in i ugnen. Enklare än så kan det inte bli. Helt perfekt och helt i min stil. 


Ananaspaj, 1 pajform

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl 
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
2,5 dl crème fraîche
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,5 dl krossad ananas på burk (ca 400g)


1. Häll ananasen i en finmaskig sil och låt den rinna av fram tills det att du ska använda den. 
2. Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna.
3. Blanda samman mjöl, socker och bakpulver i en stor bunke. Häll det svalnade smöret över mjölblandningen och blanda samman ingredienserna till en grynig massa. 
4. Tryck ut massan i en oljad pajform. 
5. Rör ihop crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg. Blanda ordentligt till en slät smet. Rör sedan i den avrunna ananasen.
6. Häll fyllningen i det obakade pajskalet och låt pajen grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 30 minuter. Kolla så kanterna fått fin färg och att mitten har blivit fastare.
7. Låt pajen svalna innan servering. Servera med en klick vaniljsås eller en skopa vaniljglass. Mums. :)

Låt smaka. 


20120406

En vit långfredag


Ett sorgset väder en sorgsen dag. Långfredagen, en dag präglad av sorg och stillhet enligt vår kristna tradition. Planerna att idag pyssla i trädgården och avsluta med grillning på altanen försvann i samma takt som snöflingorna dalade ner mot marken och gjorde landskapet alldeles vitt. Vårblommorna ligger hukade under lagret av snö, nigande för kylan. Vi myser inne, donat under förmiddagen och nu med brasan sprakande i bakgrunden myser vi i soffan till tecknad film. I ett alldeles lagom tempo inför morgondagens stök. Då blir det påskfirande och födelsedagsfirande. Min lillebror fyller år. Påskafton och kalas. Alla tiders.

Jag önskar er alla en fortsatt stilla och mysig långfredag. 
Stor kram till er alla. 




20120401

Undanglömt.

Första dagen i april. Solen lyser, det blåser och är svinkallt (om nu svin är så kalla?). Hihi* :) Precis så som april kan vara. Jag känner mig inspirerad. Fram med dammtrasan och jag har röjt, städat och donat. Ur ett av köksskåpen hittade jag tre små porslinsburkar, som tidigare varit kryddburkar, men som nu stått undanglömda. (?) Finns det något ord som heter så? Undanglömda? Undangömt som med tiden blivit undanglömt. Så klart det måste finnas ett sånt ord. Ett ord i alla fall helt i min smak. Det är något speciellt med att hitta gamla skatter i skåp och förråd som man sedan länge glömt bort. Man blir lika glad varje gång. Nu ska jag fortsätta städandet, glatt och högljutt sjungande till Mamma Mia The Movie! Snart har jag förtjänat en fika. Kärleksmums och te. 

Kärlek även till er. Stor kram.