20110916

Ett "hemmabygge"!?


Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Lite så är det med det här huset. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men, så är det ju med mycket. Det jag har insett är inte vad det är som blir fel utan hur man väljer att hantera felen som blir. Vi förvånas faktiskt lite ibland över att vårt hus faktiskt fortfarande står upp, så mycket "hemmabyggen" är det. Så fort vi lyfter en planka eller kikar under det man med ögat kan se, hittar vi skumma, intressanta och rent ut sagt farliga lösningar. Ta till exempel taket här ovan. Det började läcka vatten från taket ner i hallen, inte kul alls vill jag lova. När vi sen "öppnar" taket för att se orsaken till läckan så möts vi av det här! Lägg speciellt märke till den turkosa (dock snygga) brädan mitt i allt. Vem f*n lägger tak med gamla, målade plank. Skrattar och gråter lite om vartannat för, ja man lär sig ju nått nytt varje dag. Alltså, ska du ni lägga/renovera ert eller någon annans tak. Köp då för guds skull riktiga grejer, gör det ordentligt eller lej bort det till någon som kan göra det ordentligt! Stackars min kära far, han blev alldeles matt när han såg hur illa det låg till. Men för att se det hela positivt så kommer vi inom kort ha ett helt tak och ett ställe mindre utan skumma "hemmabyggen"! :)

Efter en känslosam och tung vecka tar jag nu helg. Jag har under den här veckan insett hur skört livet är och hur snabbt livet kan förändras. Jag önskar er alla en lugn och skön helg. Största kramen till er alla fantastiska människor.


2 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

Nej, men usch vad tråkigt med ert tak! Man blir så ledsen, besviken och arg när man inser att dåliga lösningar och rent fuskbygge förstör ens hus. Jag känner så med er. Jag blir glad av att höra att ni kommer att få ett nytt tak lagt men som husägare vet jag också att det definitivt inte är gratis. Pengar som ni kanske hellre hade lagt på annat. Men nu vet ni iallafall att ni kommer att ha ett helt tak över huvudet.

Det låter som det har varit en tuff vecka Linnéa och jag skickar stora styrkekramar till dig och hoppas att det finns ljus i tunneln.

Ta hand om dig vännen och ha en fin helg!

Stor kram Lotta

Therese sa...

Snygg färg var det iallafall på den turkosa plankan, kanske hittar du ett annat användningsområde för den:)

Hoppas du får en skön helg efter en tung vecka, kram Therese