20110902

Fredag och våra sovrumsplaner...

Photos from: IKEA.se - livet hemma   

Någon renovering i sovrummet blev det ju aldrig, men planerna finns kvar. Såklart! :) Letar inspiration och kreativa idéer överallt och så mycket snyggt det finns. Så långt som vi har kommit i planerna är en kombination av kontraster och naturliga inslag. Som planerna ser ut nu kommer "sängstommen" göras av lastpallar. Väggen som sänggaveln står mot gör vi till fondvägg med liggande råspont, grovt, rent och enkelt. Väggarna blir vita. Golvet hade vi tänkt lägga ett vitt- eller svartmålat furugolv. Men nu när Christoffer faktiskt jobbar med golv är det ju tråkigt att inte köpa golv från hans jobb, så golvet det lutar åt nu är faktiskt, trot eller ej, ett laminatgolv, Alloc Original - Lutad Furu. Ett annat snyggt, kanske till och med snäppet snyggare golv, är Alloc Commercial - Ask Drivved. Går lite emot mina principer med laminatgolv och jag är fortfarande lite tveksam, men Alloc har faktiskt jätte snygga golv och det är ju så praktiskt och tåligt. Så vi får se vad det blir. Sen är garderobssystem lite av ett problem, i och med att rummet är så litet vill vi ha ett öppet system som är snyggt och praktiskt. Lutar åt Ikeas grovförvaringssytem BRODER, som då kommer blir svarmålat/sprayat, om vi inte hittar något annat snyggt industrisystem förstås. :) Nog pratat om mina sovrumstankar, mycket prat liten verkstad heter det ju! Men kan inte annat än hoppas att vi drar igång med detta härliga projekt nu till senhösten/vintern. Hoppas kan man ju alltid göra! :) hehe*

Till sist vill jag önska er alla en fortsatt fantastisk fredag! För oss vankas det fredagsmys hemma hos kära vänner. Så njut, ha det gött så syns vi nästa gång jag kikar in här eller in hos er... Kraaaaam 

5 kommentarer:

Tina sa...

Hej, kul att du är tillbaka!
Läste om dina prioriteringar och tycker att de är sunda. Man måste leva så gott man kan efter vad som är viktigast för en själv...
Dina sovrumstankar är spännande, jag ska också ta itu med mitt så fort Shedet blir helt klart. Har semesterdag idag och fixar o donar så det ryker om det!

Ha en go helg o kram på dig! /Tina

millandante sa...

Fina och roliga planer!!

Så klokt och fint du skriver... det är inte alltid så lätt att se vad det är man prioriterat, bra att du ser det nu!! All kraft till dig! KRAM

Lilla huset på prärien sa...

Jag förstår dig precis med renoveringen. Ibland ska saker bara få ta sin tid och sedan blir valen ofta självklara efter ett tag. Jag ändrar mig alltid om någonting. Underbara bilder från Ikea - de är riktigt duktiga. Önskar de kunde ta fram sängkläder i linne bara...

Kram Jenny

Tove - Formfront sa...

Att prata om renoveringen kan ibland vara roligare än att faktiskt göra det! Det låter som det kommer bli superfint när ni blir klara!

Min plats i solen sa...

Hej Linnéa!

Intressant att höra om era tankar kring renoveringen av ert sovrum. Extra intressant eftersom tanken är att vi ska renovera vårt under hösten/vintern. Så jag känner igen mig i att tankarna just nu kretsar kring golv, tapeter, väggfärg och liknande. :)

Jag är övertygad om att ert renoveringsarbete kommer att bli jättefint. Låter hur läckert som helst! :)

Tack själv rara Linnéa för din fantastiska kommentar hos mig. :) Det är härligt att ha dig tillbaka igen. Du har varit otroligt saknad men jag är så glad att du lyssnar på din kropp och följer ditt hjärta. Då kan det aldrig bli fel.
Det är härligt att höra att inspirationen flödar genom kropen på dig och att en sommar utan dator har gort susen för dig. Och du har så rätt, det är lätt att dator, internet, sociala medier och allt vad det är kan skapa ett form av ett beroende som kan vara svårt att bryta. Då är pauser bra att ta till.

Min egen paus blev inte så lång. Jag känner att jag just nu behöver kombinationen skrivbubbla och blogg. Men dock blir det mindre blogg än tidigare och mycket skrivbubbla. Att blogga är roligt men det är lätt att tiden framför datorn bara rinner iväg. Det gäller att hitta en sund balans. Jag tror att jag har hittat den nu och en nivå där jag kan känna mig good enough.

Tack för dina lyckönskningar vännen! De värmer gott och gör mig glad! Jag trivs i min skrivbubbla och lovar att göra mitt bästa. :)

Ta nu hand om dig, lycka till med studierna och glöm aldrig bort att ditt hjärta känner dig bättre än någon annan. Så lyssna till det så ofta du kan.

Kram Lotta