20111129

Julstjärna med miljötänk

För några veckor sedan rensade jag bland många av mina tidningar. Många tidningar som jag sparat i flera, flera år på grund av något reportage eller några fina bilder som inspirerar mig. Tror det finns fler som känner igen det! ;) Men varför spara en hel tidning för ett reportage eller några enstaka bilder, när jag ändå aldrig ser reportaget eller bilderna eftersom tidningarna alltid ligger stängda och i hög. Mycket bättre som nu, när inspirerande tidningssidor och urklipp hänger lite här och där här hemma, bl a i köket på armeringsnätet. Massa onödig plats tar de också! Vi som inte har så mycket plats här hemma värnar ömt om den som finns! :) Därför bestämde jag mig för att slänga och skänka en massa tidningar. I några av de tidningar som jag rev ut reportage och bilder ur passade jag även på att spara fram- och baksidan på, innan de slängdes i återvinningen. Så håll i hatten här kommer julens återanvända G.D.S/D.I.Y (gör-det-själv/do-it-yourself) stjärnor. Nedan kommer jag visa hur jag gick tillväga, bilderna är lite blandade från de tre stjärnorna jag gjorde. 1. Det första jag gjorde var att jämna till den rivna långsidan med hjälp av en linjal, penna och sax :) och kollade så att både framsida och baksida var lika stora.2. Därefter vek jag sidan som bilden ovan visar. 


3. Klippte sen bort den överblivna remsan på pappret så att båda sidor blev lika långa. 4. Sidan kommer nu se ut som den övre bilden av de två ovan. Vik sidan en gång till så att det blir två vik, som bildar ett kryss från hörn till hörn. 


5. Vänd sidan och vik som bilden ovan visar.  6. Så här ska sidan se ut nu. Nu ska det finnas fyra vik på sidan, två "mot" dig och två "från" dig.7. Klipp så att det är ca 5 cm papper kvar till mitten längs med viket på raksidan, alltså inte från hörnen. 8. Vik nu som bilder ovan visar.  9. Fortsätt och gör likadant med samtliga hörn. 10. Klistra ihop hörnen som den första bilden ovan visar. När samtliga uddar/hörn torkat klistrar du ihop framsidan och baksidan som andra bilden visar. Jag tog hjälp av ett glas medan stjärnan torkade.  
11. Ta-daaa....

Lycka till nu och ha en fortsatt mysig kväll!
kram 

5 kommentarer:

Vintage House sa...

WOW vilka härligt läckra stjänor och härligt med återvinning....
kram
sandra

mariaemb. sa...

Så fina! Tack för inspirationen!

Fin kväll!
Kram Maria

Villa Hemma sa...

Kalasfint!

Ser att du offrat ett av mina favvis-nr av AiH :D

Kram

Graadskan sa...

Så fin!! Den kan man ju göra av vilket papper som helst! Tack för tipset och instruktionen! Ska testas imorgon!!

Kram Camilla

Drömmar och Lycka sa...

Haha, ja vissa nyare tidningar fick tyvärr också åka i återvinningen, men alla härliga bilder och reportage är räddade! ;D

Lycka till Camilla och hojta till om jag inte fått med allt! :)