20111219

Ett golvat julpyssel

Golvet är lagt, fonden till garderoben är på plats... Japp, det rullar på och det känns väldigt bra just nu. Filosoferade sittande på mitt fina golv en stund och vek lite på mitt evighetsprojektet jag dragit igång. Kände mig faktiskt ganska töntig när jag satt på golvet och vek, och vek, och vek... med ett fånigt leende fastklistrat i ansiktet. Men den bjöd jag på, för nu börjar allt falla på plats. Alla de där jobbiga pusselbitarna som jag inte hittade rätta platsen till börjar nu äntligen komma till rätta. Hade jag klarat mig ifrån feber, värk i kroppen, halsont och huvudvärk. Ja, då hade det varit topp! Men allt kan man ju inte styra över och det är ju precis så som det ska vara! Vad vore inte livet om det inte gick lite upp och lite ner...?

Vill du ha en liten återanvänd julgran, ja då är det bara att börja vika, tidning som bok - det mesta funkar. Ju tjockare tidningen är desto bulligare blir granen! Ett tips är att förbereda med en stor dos av tålamod, värktabletter eller lite smärtstillande gel (det kan behövas efter x-antal timmars vikande!) och en linjal. Innan du börjar vika, så dra bort bokryggen. Vik sen upp boken på mitten ordentligt och tryck till (vik gärna upp boken på flera ställen och tryck till). Börja vik i mitten av boken, som du ser på bilderna, använd linjalen för att "platta" till vecken. 

Fortsätt tills alla blad är vikta, eller tills du fått granen lagom tjock och bullig. Eventuellt kan det behövas att limma ihop bok- eller tidningsryggen så granen håller sin fina form. Lycka till och om det är något oklart med mina ibland oklara beskrivningar är det bara höra av sig. :)

Jag önskar er en frisk och härlig start på julveckan!
Stor kram

14 kommentarer:

Villa Hemma sa...

Hejhallå!

Vilket pyssel, fiffig ide!

Golvet ser spännande ut, jag letar desperat :)

Kram

Sofia sa...

Kunde inte sagt det bättre själv! :) Och skulle jag ångra mig så finns det ju faktiskt färg att köpa! Jag kan bli superinspirerad av färgglada hem som man ser i tidningar och på internet, men här hemma..njae! Det funkar inte i längden! :P

Kul idé med bok-granen!

Vintage House sa...

Hej
så härliga bilder och kanonfint med böcker och granen
så vackert golv...
ha en mysig kväll
kram
sandra

Vendela sa...

Hejsan,
så kul att göra om hemma! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och en jultävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela

Miriam - The Workshop sa...

Fiffigt granfix!

Amanda sa...

Svar: gosch, det hade jag inte stått ut med!
Vad pluggar du?

FORMELLE DESIGN sa...

Vilken kul idé, aldrig sett innan.

//JOhanna

Tina sa...

Fiffig bokgran!

Önskar dig en riktigt God Jul!

Tomtekram till dig!

mariaemb. sa...

Ville bara titta in och önska dig en riktigt fin jul!
Kram Maria

annixen. sa...

Underbar idé med granen! Tittar in som Maria och önskar en God Jul!

Min plats i solen sa...

Hej du fina,

Ljuvliga bilder som alltid. Bilder som talar för sig själva. Som förmedlar känsla och stämningar. Vilken fantastisk gåva du har Linnéa! Och jag slutar aldrig förvånas över kreativiteten som sprutar ur dig. Härligt! :)

Jag hoppas att du får njuta av några dagars ledighet och välförtjänt vila nu och ladda batterierna fulla med energi inför ett nytt spännande år. En riktigt god jul önskar jag dig kära bloggsyster. Ser fram emot ett nytt spännande bloggår här på din fina blogg.

Stor julkram
Lotta

Tina sa...

Superfint!

Gott Nytt år och tack för allt det fina du bjudit på, under året!

kram

Min plats i solen sa...

Tack för ett fantastiskt fint bloggår 2011 Linnéa! Du är en sann inspirationskälla med ditt vackra foto, dina texter, din sprudlande kreativitet och ett stort hjärta. Jag ser fram emot ett nytt härligt bloggår här hos dig. Tack för att du finns där ute vännen!

Gott nytt år!

Kram Lotta

Pia Gustafsson sa...

Kolla på simsalabim så får du se. Kram Pia