20111016

Lappa och laga


I några inlägg tidigare skrev jag om en tråkig vattenläcka vi hade från taket. Ni kan läsa inlägget här. Självklart uppdagades denna läcka mitt under höstens värsta regnskurar - vi hade en mindre monsun under några veckor vilket resulterade i mindre roliga skador. Skratta eller gråta (?!) vi gjorde nog lite av varje, vill jag minnas. Nu är det ju så att allt ont för något gott med sig. Pappa kom till vår undsättning och räddade oss från att drunkna. Vi gjorde om, vi lappade och lagade och vi byggda faktiskt ut taket en bit. (När jag skriver vi menar jag pappa och Christoffer, jag assisterade mest med glada tillrop och stärkande föda). Så tadaaa - nu har vi inte bara ett helt tak utan också tak ut över ytterdörren! Pricken över i:et kommer bli sen när vi får målat utbyggnaden också. :)

Vad är egentligen grejen med händiga pappor? Vi är extremt bortskämda med våra två underbara pappor. De går under rollen "vi fixar allt och fixar vi inte allt, fixar vi det ändå". Hur kommer det sig att alla pappor är så händiga. Blir man händig när man kliver in i rollen som far? Vips när ungen kommer ut så står fadern med såg, hammare och borr i handen och vet precis vad och hur han ska använda de olika verktygen till. Haha, ja tänk om det var så! :)

På tal om något helt annat, så har jag hittat den snyggast utomhusbelysningen från Cox & Cox. En "stallampa" med det lilla extra. Den ska vara en konstruktion inspirerade från det marina under krigstiden. Perfekt på vår lilla utbyggnad vid ytterdörren!


Photo: Cox & Cox


3 kommentarer:

millandante sa...

Åh, jag kan tänka mig både den lampan och en händig pappa!!:) Han finns tyvärr inte i mitt liv, och inte svärfar heller. Men om jag tänker efter så blev nog maken lite händigare efter att vi fått våra små...;) Liksom jag..hihi...

Kram och trevlig söndagskväll!

Min plats i solen sa...

Vad glad jag blir att höra att ert tak nu är på plats. Härligt! :) Och vad bra att få lite hjälp också och jag kan tänka mig att det kändes roligt för din pappa att kunna hjälpa till.

Du ska absolut inte föringa din insats Linnéa. Glada tillrop och stärkande föda är nog så viktigt när man lägger tak. :)

Vilken snygg ytterlampa! Den skulle jag själv kunna tänka mig vid vår köksingång. :)

Ta hand om dig vännen och ha en riktigt fin vecka!

Kram Lotta

Min plats i solen sa...

Ps. Tack för alla värmande ord Linnéa! Jag är så glad att vi fann varandra den där gången. En bloggsyster jag uppskattar mycket! :)

Stor Kram till dig