20100328
Söta detaljer
20100325
Färg i vår
www.rice.dk
20100316
Muffinsbak
Jag har gjort några ändringar på receptet som ursprungligen kommer från Leila Lindholms bok, a piece of cake.
♥ Forest Cupcakes, 12 st
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl bär från skogen, jag använde hallon och blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner det i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
5. Vänd ner bären i smeten.
6. Placera muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll formarna med smet.
7. Grädda i ugnen. Känn med en sticka, när stickan inte bli "kletig" är muffinsarna klara.
♥ Forest frosting
3 dl florsocker
150 g philadelfiaost
1 ½ dl färska lingon + sötad lingonsylt (efter smak)
Färska bär till garnering
1. Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
2. Rör i lingon och lingonsylt.
3. Garnera med färska bär.