Igår kväll passade jag på att göra inlagda päron och mums så goda de blev. Perfekta ihop med grädde och/eller vaniljglass. Jag tycker det är så roligt att ta till vara på sommarens goda smaker genom inläggning, syltning och saftning och det är ju så enkelt att göra. Receptet kommer från Buffe, nr 8 2010.
♥ Inlagda päron med smak av saffran och vanilj
2 kg päron
2 vaniljstänger
2 liter vatten
6 dl socker
1 dl färskpressad citron
3 paket saffran
4 stjärnanis
1. Skala päronen men behåll skaften.
2. Diska glasburkarna du ska använda, låt dem torka. Ställ dem sedan på ett galler i kall ugn och värm upp till 100 grader. Låt stå kvar i ca 15 min.
3. Snitta vaniljstängerna och skrapa ur fröna (släng inte!).
4. Koka upp 2 liter vatten, 6 dl socker, 1 dl färskpressad citron, 3 paket saffran, 4 stjärnanis, vaniljstängerna och fröna i en kastrull.
5. Lägg i päronen. Sjud under lock 10-30 min beroende på hur mjuka och stora päronen var.
6. Ta upp päronen när de är lagom mjuka och lägg dem i glasburkarna som fortfarande är varma.
7. Häll på lagen och förslut. Låt stå framme tills de svalnat. Förvaras sedan i kyl. Tyvärr är det ganska kort hållbarhet, så bör ätas upp inom några veckor.
7 kommentarer:
Nam, det så godt ut!! Smaker sikkert herlig med krem eller is!
Flotte bilder i forrige innlegg :o)
Klem J.
Det där låter riktigt gott!
Ha en fin dag! Kram Kicki
När blir jag inbjuden till denna smaskighet.
Kram
Tack snälla du för ditt stöd och dina vänliga ord på min blogg! Dina päron ser helt fantastiska ut!!!
Allt gott
Mari
Så mycket höst och go känsla i dina bilder!
Kram
..och de såg väldigt vackra ut i sina glasburkar dessutom! Bra med mat som kan vara fint att titta på också!
Sprayen från Clas Ohlson kostar 69 spänn, vill jag minnas!
Mmmm det ser valdigt gott ut ! Nagot du kanske kan bjuda pa nar jag och Steve kommer hem nasta gang.
Det var roligt att lasa din blog, har inte gjort det pa lange, valdigt fina bilder du har tagit ocksa !
Karlek <3
Skicka en kommentar